Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 247
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Нарът е богат на прогестерон. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ха! Тялото само си казва какво му трябва 😁

# 331
сега прочетох малко за плода нар, защото това за прог. не го бях чувала.
И като инфо. намерих, че всъщност в плода нар има фитоестрогени и  стероидни хормони и др. , но не и Прог.
Както и много захар, близо 20гр. на 100гр.

# 332
  • Бургас

Да го почваме тогава, но запича, да знаете    Sweat Smile

ММ видял нещо в тик ток и се спука да яде, но на него не му влияе.

# 333
сега прочетох малко за плода нар, защото това за прог. не го бях чувала.
И като инфо. намерих, че всъщност в плода нар има фитоестрогени и  стероидни хормони и др. , но не и Прог.
Както и много захар, близо 20гр. на 100гр.

И аз така съм чувала, затова се учудих за прогестерона.

# 334

Да го почваме тогава, но запича, да знаете    Sweat Smile

ММ видял нещо в тик ток и се спука да яде, но на него не му влияе.
И ММ го яде много... да не вземе да вдигне прогестерона...! Joy

# 335
  • Бургас
Явно черпят вдъхновение от един и същи източник. Аз ако изям толкова нар .... ще е мираж.

Полезен е много със сигурност.

# 336
  • Пловдив
А фитоестрогените нямат ли ефект за намаляне  производството на наш естроген?

# 337
Момичета, не знам какво има в нара, обаче, в най-тежкия период от живота ми пиех много сок и имам чувството, че ми даваше сила да мина през ужасния ужас... мъжът ми имаше две тежки сърдечни операции и една операция за смяна на тазобедрената става на майка ми в рамките на последните 5 месеца. Всичките притеснения, грижи, работа и мойте разбъркани хормони.
Като ми остане време ще прочета подробно за нара и защо толкова силно ме привличаше 😄

# 338
А фитоестрогените нямат ли ефект за намаляне  производството на наш естроген?

не ми се пише, има доста инфо в нета, но копирах на бързо:

"Има два лагера относно действието на фитоестрогените – единият се фокусира върху твърдението, че те нарушават естествения хормонален баланс и могат да причинят различни заболявания. Другият подкрепя полезните им свойства. "

в къщата във Варна имахме нар, от още преди да се родя, винаги сме го консумирали за "сърцето" , така говореше баба ми, но той си има и хиляди други ползи, аз не съм ги проучвала. В турската кухня е много разпространен. Но не се хвърляте на сляпо, Прогестерон в него няма.

# 339
Я, много интересно. Някъде съм го чела и запомнила. Съжалявам, ако съм подвела.

# 340

интересно е, разбира се, пишете, заедно ще търсим най-доброто за нас, в този период.
Но фитоестр. на едни понасят, на други не. Едно наместват, друго разбъркват, няма точно и еднозначно мнение. Аз лично ги избягвам, че то и без друго не е ясно, кое на къде се е разляло...

# 341
  • Бургас
Напълно е възможно по някакви косвени пътища да влияе на прогестерона, но това може само човек, който е запознат с процесите в тялото да каже. Дори не се сещам какъв трябва да е, биолог или нещо по-специализирано.

Имам една книга Хормоналана диета, писана от ендокринолог. Там има за всеки хормон примерно меню, така, че напълно допускам това твърдение да е истина.

# 342
Гал, аз съм биолог...не мога да отговоря! Wink

# 343
Има писано по темата в интернет. Много жени го пият след инвитро с цел забременяване.

# 344
Има писано по темата в интернет. Много жени го пият след инвитро с цел забременяване.
Нар ли или естроген? 😊

Общи условия

Активация на акаунт