Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 236
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Я, много интересно. Някъде съм го чела и запомнила. Съжалявам, ако съм подвела.
Има писано по темата в интернет. Много жени го пият след инвитро с цел забременяване.
Нар ли или естроген? 😊
Сок от нар.

# 346
  • Пловдив
А фитоестрогените нямат ли ефект за намаляне  производството на наш естроген?

не ми се пише, има доста инфо в нета

Ооо аз съм изчела доста, от 10 г все чета и за себе си имам изводи. Интересно ми беше вие какво мислите.

Гал, аз съм биолог...не мога да отговоря! Wink

По скоро мисля биохимик + ендокринолог 😁

# 347
  • София
Скрит текст:
missence, специално това е свързано с колагена, няколко пъти през  последните годините съм пробвала различни колагени и все нещо се е случвало с цикъла, но това вече беше прекалено красноречиво, че да си мисля за случайност.

Иначе имам някои симптоми на естрогенова доминантност,  имам и някои на  хистаминова непоносимост поне по това, което чета, следя няколко групи във ФБ и тук във форума. Някаква хормонална бъркотия стана в организма ми последните години. За прогестерон исках да пробвам, но само микронизиран и под наблюдение, не посмях на своя глава, защото трябва да се оправи първо организма и тогава, не е съвсем безобидно.  Имах много проблеми с цикъла след едно абразио, сигурно тогава си видяла.
Сега съм по-добре, взимам една билка и не чак такъв ужас, но започнах да обръщам внимание на "алергията", която последните вирус активира и ме тормози, но един ден има, друг няма, преди цикъл се усилва.
Дай жокер за билката, моля те. И при мен се получи някаква алергия. Търся причинителя.

# 348
  • Бургас
Билката е змийска хурка.
За алергията- мислех, че имам алергия към мръсния въздух и влагата, в същото време и нещо хормонално, но това хормоналното е явно е хистамина.

# 349
  • Пловдив
Желатина го взимам заради колагена, защото от колагена  ми се случва няколко пъти да прокървяявам, от различни колагени, не от един само  и ме е страх вече.

Как прокървяваш, като цикъл ли е или зацапване? Сега ми светна лампата, че започнах един нов колаген и от тогава ми се разцентрова цикъла, но никога не съм мислила, че може да е от него.

# 350
  • Бургас
Като прецапване. На мен за първи път ми направи впечатление много отдавна, от един колаген на Надя Петрова. Колагенът според мен беше хубав като състав.

# 351
  • Пловдив
На мен си ми беше като цикъл, скъсяване на три седмици, два месеца през две седмици и от Януари ми идва вече нормално. Бях на гинеколог и ендокринолог, всичко е наред там. Нямам обяснение от какво беше провокиран ... Преди ползвах колаген на  Swedish Collagen, много е добър, но ми идваше много скъпо на месец затова с колежки взехме от дистрибутор на фирма с която работим за суровини, голям чувал и си го разделяме. Ще го спра известно време да видя какво ще се случи.

# 352
Мацки, в чудо се виждам вече с тези горещи вълни!
Пила съм:
клименум (от него имах спиране на вълните, но в един момент спря да ми действа #BGMлоялнапрограма)
Менопейс
Фемовита форте
Фемарел
Изофлафон-ямс
червена детелина
Меновитал
Климадинон
Соя
Ремифемин
Вечерна иглика
Ашваганда
Ииии вече нищо не ми действа! Sad
Дайте нещо изпитано, моля!

# 353
amaru2, А колагена не увеличава ли производството и на естроген. Четох някъде, че двете са взаимосвързани. Аз като вземах колаген усетих засилване на симптомите ми на ПМС. Не знам дали е имало връзка, но така си го обясних.

# 354
Ееее, това за колагена и естрогена дали още някой го чул? Хич не искам да е така.

# 355
  • Пловдив
amaru2, А колагена не увеличава ли производството и на естроген. Четох някъде, че двете са взаимосвързани. Аз като вземах колаген усетих засилване на симптомите ми на ПМС. Не знам дали е имало връзка, но така си го обясних.
Не съм го чула, но и при мен се получи това обостряне. Нямам идея дали е от него , в четвъртък съм при ендокриноложката ми и ще я питам.

# 356
Хомеопатия действа безотказно. Аз не знам обаче коя е вашата, трябва да си намерите своята си според симптомите, които имате доктор ще ви препоръча Освен това трябва да се регулират останалите процеси в тялото, ако има увеличение на други хормони на щитовидната жлеза например, диабет и др.  или нещо не е достатъчно и липсва.😋
Това всичкото, което изброихте няма да действа,  защото имате друго отклонение в хормоните, които също причиняват неудобство , не е само от половите хормони.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 19:17 от Chamae

# 357
  • Бургас
Скрит текст:
Пила съм:
клименум (от него имах спиране на вълните, но в един момент спря да ми действа #BGMлоялнапрограма)
Менопейс
Фемовита форте
Фемарел
Изофлафон-ямс
червена детелина
Меновитал
Климадинон
Соя
Ремифемин
Вечерна иглика
Ашваганда
[/spoiler]

На мен ми помага https://bg.iherb.com/pr/nature-s-way-black-cohosh-premium-extrac … gan-capsules/1829,  трета опаковка пия, с почивки разбира се. По време на почивката вълните се връщат. При мен обаче са съмсем леки, просто ми става малко по-топло, без други екстри, това обаче ме събужда вечер и после не мога да заспя. С добавката нямам такъв проблем.

# 358
Възможно ли е да се види миома при преглед без ехограф?
Бях при случайна непозната лекарка, която се оказа, че няма и ехограф. Накрая спомена миома, като моята лекарка ме преглежда с ехограф примерно месец преди това и нямаше нищо такова.
Следващата седмица имам час и ще видя, но ме човърка.

# 359
  • Б
Миома без ехограф може да се види . При мен така само с преглед установиха. После гледаха и ехографите .

Общи условия

Активация на акаунт