Априлче 2025г./тема 6/

• 25 478
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Пипи, аз замествам бялото брашно с пълнозърнесто, не става така пухкав козунака, но е супер вкусно. А захарта намалям малко. И аз по едно време нищо сладко не ядях, после като хапнех ми се виждаше супер сладко и започнах да намалям и количеството захар в рецептите. Правя си експерименти общо взето.

Аз от 10.03 съм на тонове и нямам търпение вече. Не знам, но имам едно чувство, което всеки ден ми се усилва повече, че на 29.03 или 30.03 ще раждам. Но, се надявам да е някакво измамно чувство. Да си изтърпи до датата за секцио ❤️.

Гери 🤣, разсмя ме.

# 676
Здравейте, момичета!
Днес бях на тонове и ехограф. С бебето всичко е наред, но с напредването на бременността мисля, че аз изпадам в някаква неистова паника.
Разказах на АГ за кръвното, което имах онзи ден. Продължавам с Допегита 2 х1. Пуснаха ми и изследване за прееклампсия. Чакам резултата Sad
Попита ме какво ще правим с това кръвно и, ако е от притеснение, ще успея ли да го овладея по време на раждането, защото тя ме гласи за нормално. Как да й кажа, че ще успея, като аз видя ли болницата и на регистратурата вече съм със 130/90. Стана ми много мъчно, защото нашето момченце е готово за естествено раждане. Отново се е обърнал с главичката надолу, а вече съм 36 г.с. АГ иска да ме пробва за естествено раждане, но ми обясни и какво се случва , ако не се овладея по време на раждането с кръвното.
Може да ме наречете луда, но излизайки от болницата избухнах в рев. Сякаш бебето е готово за естествено раждане, а аз не съм. Чувствам се супер виновна, че не мога да го контролирам това кръвно и да спра да се притеснявам.
В крайна сметка ми запазиха час за планово секцио на 25.03, като АГ ми каза да помисля още малко до другата седмица…
Все ми се искаше това решение да не зависи от мен Sad

# 677
Зари, не си виновна ти за това кръвно. Опитай се да не си толкова критична за неща, които грам не зависят от теб. Дали ще се роди естествено или секцио, не е толкова важно. Най-важното е на финала да сте добре и двамата. Няма място за обвинения към теб самата. Целта е да имаме здрави бебчета и правим каквото зависи от нас. Сигурна съм, че ти го правиш. Heart

Гери, разсмя ме.

Момичета направо ви завиждам на кулинарните умения и че можете да правите козунаци. Аз ще пратя ММ да купи и толкова Grinning Не мисля да се занимавам сега с това. Днес бях на последна ФМ и всичко е наред. Надявах се на някоя хубава снимка, но лудетината не пожела да се покаже. Лекарката прави няколко опита, но всеки следващ все по неуспешен. Пак беше нещо сърдита и въртеше главата, мяташе ръце, крака и отделно и пъпната връв беше пред лицето и. Играеше си с краката и едвам и измериха някои от нещата.  На тонове съм от следващата седмица. Когато съм мерила кръвното, апарата ми мери и пулса и е около 80 и нещо.

Кактусче, надявам се вече да си по-добре.

# 678
Зари, няма защо да мислиш така, помисли, че планово е по-добре, отколкото спешно секцио. Сестра ми така уж естествено тръгва да ражда, ама започват да падат тоновете и спешно секцио. Първо, който се падне на смяна, ще го прави, второ не всичко може да се предвиди. Приеми, че така правиш по-доброто за бебчето ти. Ще си подготвена психически за това до 25.03.
Все пак изчакай и изследването, за да си вземеш твоето решение. Според мен, ако мама е спокойна, и бебето ще е

# 679
Зари, колкото можеш по бързо се отърви от това чувство за вина. Най важното ти и бебчето да сте добре. Както писа и Пълнолуние. Определено ти не си виновна за кръвното. Всеки се притеснява, на дали някой обича болници. Просто си мисли, че дори да е планово секцио това може да е най доброто за вас.
Първото ми детенце беше седалищно през цялото време и родих секцио…
Сега беба е готова за нормално, но пак ще съм секцио, явно не им се рискува на лекарите, въпреки, че е минало многооо време. И аз понякога се питам дали не трябва да е нормално. Но в крайна сметка си казвам, което са преценили, най важното е ние да сме добре.
Пълнолуние, какво стана с лекарката? Свърза ли се с Атанасова, дано да имаш яснота вече и да си спокойна. Съжалявам много за теча и съседите, много неприятна ситуация Sad .
Аз да се оплача от фраксипарина започнаха да ми стават бучки където го бием и много странно само от лявата страна. Също и ми е притеснено, защото лекаря, при които ще раждам иска да го спра, а ангиоложката каза да си го продължавам до раждането и две седмици след това. И това ме напряга Sad да си измрънкам на вас Sad

# 680
Крис, още чакам новини от следящата. Днес ще и пращам резултатите от ФМ и се надявам да я подсетя с това. На мен ми звучеше като категорична, че ще ме вземе, но докато не получа потвърждение и час няма да се успокоя. За бучките не знам дали не питаш ангиолога дали да не се смени с Клексан. Иначе и аз знам, че и след раждането се продължава.

# 681
Здравейте, момичета!
Днес бях на тонове и ехограф. С бебето всичко е наред, но с напредването на бременността мисля, че аз изпадам в някаква неистова паника.
Разказах на АГ за кръвното, което имах онзи ден. Продължавам с Допегита 2 х1. Пуснаха ми и изследване за прееклампсия. Чакам резултата Sad
Попита ме какво ще правим с това кръвно и, ако е от притеснение, ще успея ли да го овладея по време на раждането, защото тя ме гласи за нормално. Как да й кажа, че ще успея, като аз видя ли болницата и на регистратурата вече съм със 130/90. Стана ми много мъчно, защото нашето момченце е готово за естествено раждане. Отново се е обърнал с главичката надолу, а вече съм 36 г.с. АГ иска да ме пробва за естествено раждане, но ми обясни и какво се случва , ако не се овладея по време на раждането с кръвното.
Може да ме наречете луда, но излизайки от болницата избухнах в рев. Сякаш бебето е готово за естествено раждане, а аз не съм. Чувствам се супер виновна, че не мога да го контролирам това кръвно и да спра да се притеснявам.
В крайна сметка ми запазиха час за планово секцио на 25.03, като АГ ми каза да помисля още малко до другата седмица…
Все ми се искаше това решение да не зависи от мен Sad

Е, как да го овладееш, да не зависи от теб? Все едно ти искаш да си притеснена и да вдигнеш кръвно.. мен ме озадачава въпросът  и имам чувството, че ти е вкарал още повече стрес. Бебенцето се е обърнало, но няма да има нищо против да излезе секцио и да си гушка спокойна мама. 🥰 Няма място за самообвинение тук, опитай да се успокоиш. Simple Smile Каквото и да решиш накрая - това е най- доброто за вас двамата и така е трябвало да бъде. 🥰
Разбирам сълзите ти, аз няколко дни ревах, че родих преждевременно и се обвинявах, че не можах да го задържа по- дълго. С мозъка си осъзнавам, че не е имало какво да направя, но въпреки това, се чувствам виновно. Всички искаме най- доброто за бебетата и мисля, че даваме всичко от себе си. Тук постоянно ми говорят, че най- хубавото и важното за едно бебе е майка му да бъде спокойна и щастлива. 🥰

# 682
Всичко ще е наред според мен. Дано да се подсети и по скоро да ти даде час.
Да, ще трябва да се свържа и да попитам какво да правя. Благодаря ти Simple Smile

# 683
Зари, не си струва да отделяш енергия на чувството за вина. То не е истинско, а са насаждани представи и очаквания от други хора и среда. Постоянно си мислех разни неща, докато правихме стимулациите - защо не съм тренирала повече, защо не съм ходила повече, защо не съм се хранила по-добре, не съм медитирала, не съм това, не съм онова... Ужасно, разяждащо и не водещо до нещо продуктивно, освен  да се чувствам още по-зле.

Единственото, едното-едничко нещо, което е важно в момента, е ти и бебето да сте добре. Нищо друго няма абсолютно никакво значение. Ако е секцио, да е секцио, ако е нормално - нормално, няма никаква разлика накрая, стига да сте добре. Точка.

# 684
Зари, чувството за вина може и да е естествено, обаче се надявам бързо да го преодолееш. Как да си регулираш кръвното? Със силата на мисълта? Казах ви аз, ще горя ритуално апарата пред блока, само да родя. Като го видя и се е вдигнало, чувствам се като Къци в един Вип Брадър - той с този апарат спеше, постоянно на заден фон се чуваше бзззззззз и го спукваха от подигравки. Нито захарта, нито кръвното, нито очното налягане може да си регулираме както решим. Спокойствие и каквото и да стане, ще е най-доброто Heart

# 685
Момичета, от сърце Ви благодаря за подкрепата 🙏
Споделих мислите си, защото знам, че във Ваше лице ще срещна разбиране и съпричастност, а имах нужда от това.
Знам, че естественото раждане е по-добре за бебето, но аз няма да успея да овладея притеснението си, а винаги съм смятала, че възможно най-лошия вариант е да влезеш за естествено и да го извадят секцио. Общо взето взимаш най-неприятното от двата вида раждане: чакането, непредвидимостта и болките на първото и възстановяването на второто 😞
Надявам се, като отмине тази вечер, утре да се събудя с други мисли, защото обратното броене започна.
А и после като погледнах календарчето, 25.03 е Благовещение ❤

# 686
Зари, напълно те разбирам - и на мен заради високото кръвно ме записаха секцио. Не си виновна, има си и генетични фактори, предразполагащи към вдигане на кръвно - не знам дали имаш някакви генетични изследвания - аз имам предразположение и най-вероятно затова се получава - при изследванията за тромбофилия излезе. Цял живот съм била с ниско кръвно.
Също съм чела, че ако майка ти е имала високо кръвно при бременност е много вероятно да се повтори - в моя случай е така.
Плановото секцио определно ще е по-добре отколкото по спешност. А и също си мислих, ако чакаме за естествено и мина 40-та седмица още повече от притеснения ще ми се вдига кръвното.
Надявам се всичко да мине по план и бързо да се възстановим от секциото.

# 687
Благодаря, Sande4!
Момичета , при мен, най-големият ужас, който си представях се сбъдна.
Току-що ми излезе резултатът от изследването за прееклампсия.

Чух се с АГ, която ме следи в Токуда. Опита се да ме успокои. Каза, че все още не може да се говори за прееклампсия, защото не съм направила стойности на кръвното над 140/90, но … да се следя по 5 пъти на ден и видя ли стойност над 130 към болницата.
За сега оставаме с тази дата за секцио. Надявам се да не се наложи по-рано.
Вече разбирам от къде дойде това необичайно кръвно Sad

# 688
Благодаря, Sande4!
Момичета , при мен, най-големият ужас, който си представях се сбъдна.
Току-що ми излезе резултатът от изследването за прееклампсия.

Чух се с АГ, която ме следи в Токуда. Опита се да ме успокои. Каза, че все още не може да се говори за прееклампсия, защото не съм направила стойности на кръвното над 140/90, но … да се следя по 5 пъти на ден и видя ли стойност над 130 към болницата.
За сега оставаме с тази дата за секцио. Надявам се да не се наложи по-рано.
Вече разбирам от къде дойде това необичайно кръвно Sad

Спокойно, Зари!
Дори и да се развие, преекламсията се решава с раждането, а пък твоето бебе е в такава седмица, че няма проблем и утре да го извадят, ако се налага. Лошото е, ако се случи в ранните седмици, тогава момичета се крепят, докато влязат в някаква безопасна седмица, ако не се наложи нещо по-рано. Твоят случай не е такъв.

# 689
Joss, и аз се крепя на това. 🙏
Не знам дали сама не си го предизвиках. Понеже нямам БХС и през цялото време треперих за тази прееклампсия и ето ти …
Молих се само да прескоча 36 седмица.
Слава Богу, нямаме изоставане в развитието. Моята АГ затова упорито отказва да ме диагностицира с прееклампсия, включително след този резултат. Увеличиха ми приема на допегит на 3 х 1.
До днес броях дните до 36 г.с, вече ще броя до термин ❤
Вярвам, че всичко ще е наред ❤

Общи условия

Активация на акаунт