Априлче 2025г./тема 6/

  • 26 985
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 294
Vanya12, на мен днес ще ми вземат микробиология (36+1 г.с). Миналата седмица на тоновете изрично попитах АГ не е ли късно микробиология в 36 г.с и тя ми отговори, че не е и , че има достатъчно време, ако излезе нещо, да се изчисти.
Надявам се да е чиста. Последната ми е от началото на януари и е чиста …
Консултирай се с друг АГ, както ти е написала Кактусчето.
Иначе умерено количество Кандида албиканс изчистих за 12 дни със Залаин глобули 3 приема по 1 Глобул през 4 вечери. В никой случай не давам съвет за прием. Вече си в много напреднала бременност и задължително трябва да се консултираш с АГ (по възможност този , който ще те изражда).
Успех 🍀

# 661
  • Мнения: 332
В тази насока не забравяйте да си попитате при последната МБ дали, ще ви изследват за стрептококи от групта Б .
Доказано е при наличието им при ваг. раждане причиняват поразии на бебенцата (тежки възпаления, отити) .
П.с Никол, защо през 4 дни питаш дали някоя, ще ражда секцио… един и същ въпрос. Ако нещо те притеснява говори с израждащия ти АГ или пиши тук ако имаш желание за нещо по-конкретно… Отделно има тема “за секциото с любов”.

# 662
  • Мнения: 356
Бях писала вчера за белтък в урината (0,20 при референтни стойности 0,22) и днес бях на тонове, доктора каза, че е в границите и няма проблеми. Разбрахме се и за дата за секцио, но каза, че ако почне естествено раждане преди това не е проблем. 
Преди това ще ходя и на алерголог, защото имам алергия към антибиотици и ще ми направят тестове към упойки - 1 седмица преди секциото ще ми е теста.

# 663
  • Мнения: 979
Винаги пускам 2ри път урина при някакви странни резултати. Имам чувството, че е най-ненадеждното изследване.

Момичета, не знам за вас, обаче аз не мога да спра да се удивявам всеки път, когато бебето се размърда. Сега, понеже си вися пред един кабинет и малкото пак побутна и осъзнах, че всеки път ми е безмерна радост и удивление. Реших да споделя, защото вероятно ще ме разберете най-добре ♥️

# 664
  • Мнения: 947
Joss, по същия начин се чувствам, всеки път, когато бебка мърда или рита. Много ми е интересно ❤️.

Аз ще раждам секцио. Но не съм наясно какво ме чака, гледам да не мисля много за това. Ще се оправям на момента. Надявам се бързо да се възстановя и за да гледам бебка и да имам сили да се подготвим за Великден. Тази година само яйца ще направя. Винаги си меся и козунаци, но не смятам, че ще имам сили за това. Купешките не ми харесват, като гъба са.
Може да омеся тестото на хлебопекарната, макар, че не става така на конци. Но пак ще е по-добре от купешкия. Даже като си разменяме козунаци, винаги ми дават купешки. Ами не мога да се насиля да го хапвам. Раздавам го, не знам колко е правилно това. Но предпочитам някой друг да го изяде, отколкото аз да го хвърля.

# 665
  • Мнения: 979
И аз не мисля за това, каквото и както дойде, все ще мине.
Ако имам сили, ще направя козунак - преди 3 години си намерих рецептата от баба и се запалих пак да меся Simple Smile Но аз имам голям миксер и ми е лесно, само трябва да отупам тестото 100 пъти накрая Simple Smile
Иначе хубави купешки козунаци има доста, Дроб и чили правят всяка година състезание и обикновено препоръките им се много добри Simple Smile

# 666
  • Мнения: 1 393
И аз винаги следя световното по козунаци на Дроб и чили и се ориентирам, последно взех от Хляб и soul. Ако малкия си спази термина, точно тогава ще сме и в болница, така че ще пропусна подготовката.
Сега съм се засилила да правя списък на мъжа ми какво да свърши, докато мен ме няма. Засега съм сложила едно финално почистване от фирма, да изпере на висок градус наши чаршафи и да ги сложи, и да не пипа нищо с мръсни ръце Joy Приемам още предложения

# 667
  • Мнения: 826
Момичета, ще ме убиете. Какви сте оптимисти, козунаци ще се правят, яйца ще се варят Grinning моят мъж ще подготвя всичко с голямото дете.
Аз ще съм секцио след предишно такова. Подготвям се психически, знам какво ме чака и знам, че няма да е лесно. Моля се само бебката да е по-голяма и да е здравичка, че да е мъничко по-лесно.

# 668
  • Мнения: 163
Момичета, здравейте от самото начало ви следя и чета, но не съм писала. Аз съм с термин 01.04, като ми го изместиха 30.03. Вече съм 36 г.с. и всяка седмица сме на тонове, като винаги са били 150/160, но днес бяха 180 и нагоре, но не ми прави записа АГ, защото е отпуска, а сестра от поликлиниката, която и тя се притесни, че е тахикардична, но като ги изпратихме на АГ, каза, че е нормално, но досега не са били на такива граници. Имате ли наблюдение при вас?

# 669
  • Мнения: 356
Аз би трябвало да съм вече в кондиция до Великден и да мога да приготвя някой козунак. Яйца по принцип ходя при майка ми да "боядисвам" - по-скоро да й правя компания е цялата работа ама тази година едва ли.
Аз имам една рецепта за козунак в хлебопекарна и става на конци, ще сложа рецептата долу, при мен всеки път става (обаче ако маята е на Йоткер, с тази от Лидл не ми бухва). Понякога и през годината си го правя, много вкусен става https://gozbite.com/kozunak-v-hlebopekarna/

# 670
  • Мнения: 826
Здравейте. Мерихте ли си Вашия пулс?
По принцип бебка е с по-нисък пулс 120/130/140. Когато моят беше 110, нейният беше 160. Питах моят АГ каза да спра кафета и  всякакви тонизуращи напитки, да пия чай от маточина и да лежа повече. Сега съм с нормален пулс (90), но с това време навън има случаи да ми се качи.

# 671
  • Русе
  • Мнения: 172
Виж тази рецепта на Манчев в лидл плюс. Предния великден обрах точките с козунаците си. Даже месих още няколко пъти,че накрая и за колегите на работа.  Страхотни станаха. Месих ги по рецепта,после и с шоколад дори пробвах!


Joss, по същия начин се чувствам, всеки път, когато бебка мърда или рита. Много ми е интересно ❤️.

Аз ще раждам секцио. Но не съм наясно какво ме чака, гледам да не мисля много за това. Ще се оправям на момента. Надявам се бързо да се възстановя и за да гледам бебка и да имам сили да се подготвим за Великден. Тази година само яйца ще направя. Винаги си меся и козунаци, но не смятам, че ще имам сили за това. Купешките не ми харесват, като гъба са.
Може да омеся тестото на хлебопекарната, макар, че не става така на конци. Но пак ще е по-добре от купешкия. Даже като си разменяме козунаци, винаги ми дават купешки. Ами не мога да се насиля да го хапвам. Раздавам го, не знам колко е правилно това. Но предпочитам някой друг да го изяде, отколкото аз да го хвърля.

# 672
  • Мнения: 947
Гери, 🤣. И аз си мисля, че съм много оптимистична, ама като за първи път е нормално.

Санде, запазих си рецептата, много благодаря. Ще я пробвам със сигурност, може да не е за Великден, ако не се чувствам добре, но ще я пробвам.
Мирела, благодаря за рецептата, ще я прегледам и нея.

Мишленце, аз още не съм почнала тоновете и не съм наясно, но щом АГ не намира причина за тревога, всичко е наред.

# 673
  • Мнения: 332
Аа момичетааа с тези рецепти за козунаци няма да се разберем 😅😅😅 тука сме на режими без захар, без бяло брашно. Много моляяя😁😁
Аз вчера бях за първи път на тонове (34та г.с) и малкия искаше да изрита апарата… то не бе блъскане, не бе чудо..😃 другия път, ще пробвам настрани да легна.
Не съм много запозната и аз какви са границите, но знам че варира сърдечния ритъм, както и нашият.

# 674
  • Мнения: 826
Споделям любимия ми виц за бебе и защо не съм такъв оптимист...То виц, виц, ама с дъщеря ми си беше баш истина...

Общи условия

Активация на акаунт