Априлче 2025г./тема 6/

• 25 447
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Joss, и аз се крепя на това. 🙏
Не знам дали сама не си го предизвиках. Понеже нямам БХС и през цялото време треперих за тази прееклампсия и ето ти …
Молих се само да прескоча 36 седмица.
Слава Богу, нямаме изоставане в развитието. Моята АГ затова упорито отказва да ме диагностицира с прееклампсия, включително след този резултат. Увеличиха ми приема на допегит на 3 х 1.
До днес броях дните до 36 г.с, вече ще броя до термин ❤
Вярвам, че всичко ще е наред ❤

Не си го предизвикала сама. Това е проблем на плацентата и ние нямаме контрол. Щом нямате и изоставане, какъв по-добър знак!

# 691
  • Варна
Зари, спокойно! Вече сме доста напред със седмиците, така че каквото и да стане прогнозите са повече от добри.
Още повече, че си информирана и знаеш за какво да се следиш.
Аз също мислих да пусна това изследване още преди време, когато на БХС ми излезе висока вероятност за прееклампсия. Доколкото четох тогава, тези показатели се влошават няколко седмици преди да настъпи евентуалното състояние. Т.е ако сега са ти се влошили, евентуално има шанс нещо да се случи след няколко седмици (но може и да не се).....а ние дотогава ще сме на финала вече.
Гледай да не се обезводняваш, да си спокойна и се наблюдавай.

# 692
Благодаря Ви, момичета 🌸
Чувствам се сравнително спокойна. Знам, че няма да оставя нещата на произвола. За тези 9 месеца изчетох толкова много, че се чувствам подготвена. Знам, че проблеми най-често се получават при тези, които не са следили кръвното, съответно не са го регулирали. Надявам се при мен цялата ми педантичност към бременността да окаже благоприятен ефект.
Иначе и двете ми АГ, които ме следяха казват, че тези резултати не означавали прееклампсия, а едва ли не риск от развиване на прееклампсия. Нещо като БХС. 😏 И да, при мен излиза висок.
Може би, защото моя милост качи 22 килограма 😏

# 693
Зари, на моето БХС излезе висок риск , но все още кръвното ми е в норми. Дано така и остане. Не мисля, че висок риск означава непременно , че ще има на 100% проблем. Всичко ще е наред ❤

Забравих да кажа, че бузанка е вече около 2кг. В ранните месеци не ми се спеше, но сега стане ли след обяд и едвам си държа очите отворени. Само на лудетината май не и се спи и днес имаше терор 😃

# 694
  • Варна
Със сигурност килограмите оказват негативен ефект.
На БХС когато ми излезе висок риск за прееклампсия и ГД бях питала лекарката какво мога да направя. Тя ми каза, че е препоръчително да ям много зеленчуци и да  не качвам много килограми. Аз го бях взела присърце това и до сега съм качила 8кг. Истината е, че сега последния месец ми се яде ужасно много и то само въглехидрати, от най - лошите за килограмите - баници, пици, сладко. Има дни в които не се сдържам и ям, но гледам да компенсирам със следващите дни.
Ако можеш гледай да хапваш повече зеленчуци и салати и това ще те успокоява, знаейки че правиш нещо по въпроса с прееклампсията - нещо което зависи от теб. Другото не зависи от нас.
Определено в дните в които ям безразборно се чувствам много по - зле - учестен пулс, сърцебиене, подути ръце. Ами затормозява се тялото, имайки предвид и колко е затормозено от самата бременностт.

# 695
Момичета, привет отново!

Извинявайте, че пак питам, но никой не ми отговори - може би сте го коментирали по-рано.

Вие ваксинирахте ли се против коклюш?

# 696
Аз не съм. Според лекарката ми не е нужно. Но мисля, че някои от момичетата си направиха ваксина.

# 697
  • Варна
Аз не съм и май няма време да го направя, не съм се консултирала нито с личната ни лекарка по въпроса, нито с АГ.
Аз съм почитател на ваксините и първото ми дете има всички пожелателни, т.е причината да не се ваксинирам не е някакъв страх от ваксини.
Просто с тази бременност ми дойде всичко в повече - изследвания, лекарства, лоши прогнози, тестове за аномалии, бучкане с фраксипарин, лечение на е коли, на гъбички, ниско желязо и какво ли още не и вече се чувствам изтощена от всичко и искам почивка.
Затова ще си го спестя, надявам се да опазя детето до момента на ваксинацията.

# 698
Момичета, привет отново!

Извинявайте, че пак питам, но никой не ми отговори - може би сте го коментирали по-рано.

Вие ваксинирахте ли се против коклюш?

Аз се ваксинирах след препоръка на гинеколожката.

# 699
Здравейте на всички нови и “стари” мами в групата…
Имам един въпрос, който не знам защо изникна днес в мен, при условие че бях на ФМ миналата седмица в 32г.с+2дни , в описа от Феталната пиша степен на зрялост на плацента 2….
Сега се разрових, уж е нормално, но аз да си питам😄
Иначе бебето си е седмица напред, последно 2175гр на феталната, лекарката каза, че всичко е наред и да не я мисля плацентата , щом бебето върви напред, значи си върши работата.
На 07.03 съм при следящото АГ за преглед и болничен по майчинство , ще питам и нея, но и вас 😂

# 700
За ваксината - говорих с доц. Нашар, тя каза, че ако нямаме малко дете вкъщи, няма много смисъл. В момента и цялата епидемия е намаляла. Аз все пак се чудя...

Зари, за кг, със сигурност има значение, както и ако имаш ГД. В допълнение към зеленчуците, хапвай и повечко протеин - нещо на прах си е ок, даже по-лесно ще го усвоиш . Аз имам висок риск от прееклампсия, за момента се надявам се държа фронта, обаче с тези кортикостероиди, които ми сложиха, захарта започна много да ми се качва след всякакво хранене и ми се създава допълнително притеснение. Отделно, напоследък ми се яде сладко, но подозирам защото не се храня с достатъчно калории и тялото търси лесна храна. Ще се оправим, многото мина, малко остана Simple Smile

# 701
Благодаря ви за отговорите, момичета!

На мен нито АГ, при който се следях, нито АГ, която ще ме изражда ми споменаха, но общопрактикуващият ми, който ще бъде и педиатър на бебето, силно препоръча - каза, че било супер важно.

Днес звънях в РЗИ - прави се между 29-та и 36-та, да знаете. Simple Smile

# 702
Аз също си сложих - имам дете първи клас и моят АГ беше категоричен, че е по-добре да сложа, защото не се знае какво ще стане около времето на раждането. В момента има страшно много болни дечица (уж респираторни вируси, но никой не ги изследва за коклюш, само за грип). Нямах странични ефекти, само ме боля ръката първата вечер.

# 703
Нормално е, още от 26 г.с моят доктор ми пише в амб лист 2 степен на зрялост, но няма проблем до сега. Щом бебето наддава и на доплета всичко е наред, няма поводи за притеснение.
Аз бях днес на трета фетална. Докторката не успя да измери хубаво коремчето на бебето. Миналата седмица на преглед от ЖК излезна 2кг, днес оак толкова, което ме учуди доста. Коремчето излезна 2 седмици назад и като сравнявам измерванията миналата седмица докторът го е измерил по-голямо от колкото днес докторката на ФМ. Не ми е предписвала протеин, само ми каза да наблегна на белтъчини, но аз пак си набих филмите.. иначе доплер и всичко си беше наред, само този корем 2 седмици назад. Другите мерки си върви 2 седмици напред пък

Имам един въпрос, който не знам защо изникна днес в мен, при условие че бях на ФМ миналата седмица в 32г.с+2дни , в описа от Феталната пиша степен на зрялост на плацента 2….
Иначе бебето си е седмица напред, последно 2175гр на феталната, лекарката каза, че всичко е наред и да не я мисля плацентата , щом бебето върви напред, значи си върши работата.
На 07.03 съм при следящото АГ за преглед и болничен по майчинство , ще питам и нея, но и вас 😂

# 704
2ра степен е добре, аз бях 2ра към 3та степен на ФМ 31ва седмица и след това вече АГ ми я класифицира като 3та степен. Заради това ме следи по-често на доплер и от 34та седмица следи тонове всяка седмица. В 36та седмица съм в момента и засега кръвотока от плацентата е добре и няма опасност. И доктора от ФМ, и АГ потвърдиха за плацентата че не е страшно, стига кръвопотока към бебето да е наред, но не мисля че трябва да се притесняваш за 2ра степен.

Общи условия

Активация на акаунт