Основен ремонт - с една фирма, или поетапно?

• 735
  • 10
  •   1
Отговори
Планираме основен ремонт на апартамент, в град, в който не живеем. Как според вас е по-удачно? Една фирма, която да свърши цялата ремонтна дейност, или поетапно, от специалисти в отделните дейности - В и К, ел инсталации, шпакловане, измазване, изолации…

Естествено, една фирма, която управлява целия проект е по-изгодно от гледна точка време, но също, дали работата по отделните части ще е свършена качествено, ако не е ясно колко добър специалист в отделните части е общата фирма. Вие как бихте постъпили? DIY не е опция заради местоживеенето. Благодаря!

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 12:26 от ierldan

# 1
За мен всичко зависи от финансирането. Ако сте приготвили парите за целия ремонт може към един изпълнител да се обърнете. Ние сме го правили поетапно. Първо дограмата, след това инсталациите. След това довършителните работи и измазването и накрая настилките.

# 2
Като човек, който наскоро изгуби много пари заради такава фирма, не бих рискувала отново.
Ако сега ще почвам ремонт, ще е поетапно.
По-добре да се уверите, че всичко е наред преди да продължите със следващо нещо.
Особено скритите неща - окабеляване, ВиК не трябва да се прави компромис.
Ще отнеме много повече време като не живеете в града и сигурно и отпуската ще ви замине, но е по-сигурен подход. Фирмата като знаят, че сте в друг град и нямате възможност да следите изпълнението, съвсем некачествено ще работят.

# 3
Аз ангажирах една фирма за целия ремонт. В моя случай фирмата си е един човек, който работи с различни майстори, познава ги, кооридинира ги и контролира извършването на ремонтните дейности. Търсете по препоръка от познати най-добре.

# 4
Проблемът е точно липсата на познати в конкретния град. Иначе първата стъпка направихме. Сменихме дограмата.

# 5
Нашият ремонт е правен от една фирма - технически ръководител, който има грижата да си организира майсторите, да ги следи, да им носи необходимото, да прави всичко в правилната последователност. Ремонтът трая два месеца - затова време съм ходила два пъти до апартамента (заради цвета на едни фуги и да уточним цвета ба стените, че при нас са шарени). Ремонтът включваше: смяна на кухня (новата е от Икея, но майсторите имаха грижата да отидат да купят всичко и да я монтират), преправяне на електрическата инсталация, смяна на всички подови настилки и радиатори, пребоядисване на всичко, изграждане на стеничка, нова тоалетна. Същият технически през април ще прави банята - дали сме му две седмици и половина, докато ние отиваме на почивка на 1000 км от вкъщи, но му имам абсолютно доверие.

# 6
Nedinka, това в България ли е? Нашето не е, намерих едни българи в града, които правят ремонти, но е малко на случаен принцип…

# 7
Nedinka, това в България ли е? Нашето не е, намерих едни българи в града, които правят ремонти, но е малко на случаен принцип…

И за България имаме такъв технически. Взима скъпо, но всичко е на шест. При нас нещата не са на случаен принцип съвсем. Техническия в БГ го познаваме от 30 години - всички ремонти, които сме правили оттогава, са от него (става въпрос за апартаменти, магазини и офиси). Моят чужбинският също е изпитан - хич не е случаен.

Мисълта ми е, че моят опит с една фирма (да го кажем така), а не отделни майстори е много положителен. Въпросът е, че фирмата трябва да бъде изпитана.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:53 от Nedinka

# 8
  • София
Обикновено с една фирма е малко по-скъпо, защото фирмата да кажем мн рядко има специалисти по всичко и наема подизпълнители, на които плаща + оставя и за себе си и за тази дейност. Обаче организира, координира и тн, спестява време и главоболия.... Ако попаднете на читава фирма, естествено.

# 9

И за България имаме такъв технически. Взима скъпо, но всичко е на шест. При нас нещата не са на случаен принцип съвсем. Техническия в БГ го познаваме от 30 години - всички ремонти, които сме правили оттогава, са от него (става въпрос за апартаменти, магазини и офиси). Моят чужбинският също е изпитан - хич не е случаен.

Мисълта ми е, че моят опит с една фирма (да го кажем така), а не отделни майстори е много положителен. Въпросът е, че фирмата трябва да бъде изпитана.

Бихте ли споделили име и координати на тази фирма в БГ?

# 10

Бихте ли споделили име и координати на тази фирма в БГ?

Съжалявам, не мога. Техническият не желае.

Общи условия

Активация на акаунт