Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 29 423
  • 831
  •   2
Отговори
# 390
Направо са скандални!
Двустен за 1000 лв.

# 391
  • Бургас
А, моля те! Вчера ми попадна обява за двустаен в "Стрелбище", на 850 лв. Пуснах един сърч - същият е даден за 1400 лв. преди няколко месеца...

# 392
Тия просто трябва да ги банват директно от групите, което не се случва..
Не е само по тези групи, по ремонтните е същото- пускат снимки да се хвалят какви неща са направили, ма те в австрия например.

# 393
Нищо не бих плащала на брокера. Ега ти наглеца. С дядото и плащането от  ЮЛ обаче ще възникне драма при подаването на декларация в НАП. Той едва ли ще се занимава, обаче вие ще му внесете данъка и ще подадете, на него ще му светнат тези доходи и като нищо ще го тормозят от НАП защо не е подал декларация.

И аз това се сетих...дядото ще тряцва да декларира. Освен да му помогнете с декларациите? На гише да ги внася..вие да го подсетите като дойде момента..ако може да му я напишете а той само да я внесе..нещо такова....?

# 394
Ползвахме услугите на едни от най известните фирми в София за наемане на студио или двустаен.
Направихме доста огледи....., такова безхаберие и тoлкова много лъжи!!!
50 % от обявите за отдаване на апартаменти под наем в imot.bg са фалшиви и подвеждащи!
Така, че продължаваме с търсенето.

# 395
  • here and now
Дядото може да не декларира, ако в договора е записано, че го отдава безвъзмездно.
Така не може да си признаете разходи, но е вариант, ако ви устройва.

# 396
  • София
Аз имах копие от НА и писах молба в свободен текст. Нищо друго не съм правила. След като подадох в общината документите, им отне 2 седмици да ми върнат отговор, че лицето е отписано (София, Красно село).
Драго, а къде се проверява точно дали има записан някой на твоя адрес? За Красно село питам - в общината, но коя служба точно? Имам съмнения, че предишната наемателка не се е отписала.

# 397
В "Гражданска регистрация". Ако пожелаят да ви отговорят. Преди няколко години питах за конкретен наемател - казаха ми без проблеми. 2 години по-късно ми казаха, че не можело, били лични данни. Ама се молих и кандисаха - казаха ми, че се е пререгистрирал на друг адрес, дори в друг град. Сега, като гледам колко се е сг@внясало обслужването - нищо няма да ми кажат.

# 398
  • Бургас
Дядото може да не декларира, ако в договора е записано, че го отдава безвъзмездно.
Така не може да си признаете разходи, но е вариант, ако ви устройва.

Те са фирма, очевидно искат да минат наема като разход, щом ще подават всеки месец и ще плащат данъка.
То ако ще пише "безвъзмездно" какъв е смисълът от този договор...
Единственият вариант е пари на ръка на дядото и никой нищо не подава и не декларира.

# 399
Аз имах копие от НА и писах молба в свободен текст. Нищо друго не съм правила. След като подадох в общината документите, им отне 2 седмици да ми върнат отговор, че лицето е отписано (София, Красно село).
Драго, а къде се проверява точно дали има записан някой на твоя адрес? За Красно село питам - в общината, но коя служба точно? Имам съмнения, че предишната наемателка не се е отписала.
По спомен на гишето ЕСГРАОН. Носех НА. Няма как да ми откажат да проверят кой е регистриран в моя имот?! Ако има лица различни от посочените от мен, нали трябва да пусна сигнал да ги отрегистрират?! Въобще не са се мръщили, нито съм се молила.

# 400
Драго, звучи супер логично и съм съгласна с теб.
Но аз също споделих личен опит, защото от община до община, дори в София, има разлики. В моята се позоваха за Закона за защита на личните данни, затова не можели да ми кажат. И аз бях с документи там, не е като да съм случайно появила се любопитна гражданка. Личният ми опит е в графа "За съжаление...!".

# 401
  • Бургас
Вижте какво ми попадна. Базата данни на Управление.бг. Да сверим малко цени и състояние на имотите Simple Smile Малко нисички ми се виждат наемите, поне на първо четене...
https://forrent.bg/product/product/index/lang/1/

# 402
Много ниски са според мен.
Дали наистина са реални?
https://forrent.bg/product/product/details/870/category/2/lang/1

# 403
  • Бургас
Според мен това е стар наем, който може и да е актуализиран с времето, но не са обновили информацията на сайта. Води се "зает", така че е възможно...

# 404
Аз също мисля, че наемите в посочения линк може да не са осъвременени. А и информацията не е много акуратна, защото не е посочена квадратурата. Има разлика НС, панел, ЕПК. Видях тристаен - хол, трапезария, кухня, 2 спални, 2 бани /аз имам 2 тристайни - единият на 96 кв.м., другият на 110 и разликата си е осезаема/. При двустайните /с по-новото определение кои са такива/, разликата може да бъде още по-голяма - 40-42-50 кв. м. Без тези данни трудно може да се каже дали наема си отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт