Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 28 328
  • 831
  •   1
Отговори
# 825
  • Бургас
Може и това да е имал предвид човекът - ако наемателят настоява за ремонт, да си го прави сам. Не знаем вида и състоянието на жилището. Гадаем.

# 826
  • София
Дори да е подпазарен наема, пак е странна тази клауза. Все пак апартамента се наема такъв, какъвто е, ако утре направи основен ремонт, а вдругиден се изнесе - защо да е за сметка на наемателя ремонта? Освен ако не държи на някакъв ремонт за своя сметка, но да не пише като задължение в договор…това е нещо, което се договаря.
Ок е клауза за дребни ремонти до 50-100 лв.

# 827
  • Бургас
Може и хитрият наемодател да го изгони след ремонта.
Все пак всеки е свободен да прекрати договора, когато реши. Не е добра тази клауза, в никакъв случай.

# 828
Такива клаузи се слагат на имоти със силно подпазарен наем, от наемодатели, които нямат време да се занимават.

Може и да реши да не ги подписва, но може и това да е 3ст за 800лв, при пазарна цена на подобен имот 2 пъти повече.
Имам един приятел, той дава такъв.
Наемът е 1250лв. чак силно подпазарен не мисля, че е.. особено за не популярен квартал в София и двустайно жилище…

# 829
Не е подпазарен наемът. Остава дали ви устройва или не.

# 830
Много безумно звучи да се правят основни ремонти от наемателя. При мен изрично пише, че ремонти не са разрешени, то основен ремонт и бутане на стени включва. Този наемодател е странна птица, поискайте тълкуване на тази клауза и ако се разберете, да я опише по-обстойно в договора, да звучи по-еднозначно и конкретно.

# 831
  • Варна
По принцип исках да завърша темата с обобщение на анкетата, но резултатите са мако оплескани. Малко след като направих темата, си открих правописна грешка в отговорите и редакрирах текста, при което стана някакво мазало с гласовете и 16 гласа от първия отговор отидоха на втория. Писах до админ, но не ми отговориха, сигурно е нямало как да се поправи. Запазих си скрийншот с гласовете преди редакцията.
Скрит текст:

Тоест реалните резултати би следвало да са както следва:

Питаме НАЕМОДАТЕЛИ: Ако наемателите искат смяна или допълване на обзавеждането?

- Жилището се отдава във вида, в който са го видели на огледа. Да си купят сами и да си вземат при изнасяне.
30 гласа
- Купувам обзавеждане за моя сметка по свой избор.  3 гласа
- Купувам обзавеждане за моя сметка по техен избор. 3 гласа
- Договарям се да си купят за тяхна сметка и по техен избор, с уговорката да го изкупя на ниска цена при изнасяне, ако ми харесва и е в добро състояние. 5 гласа

Съжалявам за обърквацията. Поне вече знам, че не бива да редактирам нищо по анкетите, защото се отразява на гласовете.

Заповядайте в НОВАТА ТЕМА:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1756145.new#new

Общи условия

Активация на акаунт