Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 28 304
  • 831
  •   1
Отговори
# 780
Didi168 Аз съм съгласна с вас. Не обвинявам агенцията. Ясно ми е, че ще се застъпят наемите.
В нашия договор няма точка за почистване, но ще изчистя апартамента. Просто така го чувствам.  Мога да твърдя,  че апартамента е добре поддържан от момчетата. От агенцията човек минава всеки месец за наема и вижда как е вътре. Имаше и ремонт на уред и пак човек от агенцията ходи с майстор след като взе ключа от сина ми. 
Може и агенцията да предложи апартамент като наближи края на договора, но сина ми как да разчита на това. Предложил е като вариант, ако имат нещо подходящо да се обадят. Притесненията са, че времето на изтичане на договора ще съвпадне със сесията му и тогава квартира ли да търси или да чете.

# 781
  • Варна
Значи всичко е наред. Аз също съм сменяла квартири посред сесии. Преди 10 години имах повече енергия, четох по цели нощи, едно преместване не можеше да ме уплаши.

# 782
Бе аз преди 10 и 20 години през цели държави се местех.
Ама сега, никакъв шанс.
А и с това "отдаване", вече няма мърдане.

# 783
Нека мисли за сесия, презентации и изпити. Аз се чувствам по-спокойна, че знам ли какво ще му щукне.

# 784
  • Бургас
Трябвало е актуализирането на наема, да се актуализира и депозитът. Затова не е правилно да стоят наемателите на свръх нисък наем. Първо се губи от наема, после се рискува от неадекватния депозит. Щетата е двойна, макар на пръв поглед да не изглежда така.

rumke, той и наемът не мръдна десет години. Просто такива бяха времената. В момента, в който реших да го актуализирам, бившият мъж на моята наемателка каза, че му писнало да й плаща наема. Беше й осигурил нов апартамент, тя междувременно си купи два, ама защо да не живее за сметка на бившия девет години, нищо, че прибра ново гадже и роди дете и от него Simple Smile А уж щеше да остане само една.

Същото се случи и с втория апартамент - реших да актуализирам и човекът се изнесе. Там поне депозитът беше адекватен.

# 785
  • Пловдив
Преди няколко години, когато бях под наем, собственикът вдигна наема и предупреди, че ще го вдигне още след няколко месеца, за да не е наведнъж. И аз най -накрая реших да тегля ипотека и да си купя жилище, което почти вече съм изплатила. Вечно ще съм му благодарна на тоя човек, че реши да ми вдигне наема и ме подтикна да действам. Иначе още щях да си живуркам в стария му панел  Simple Smile

# 786
Джи това и аз го обмислям,  ама пусто като нямам подкрепата на ММ. Дори синът ни да смени града и аз ще започна да го давам под наем. Голяма полемика е в къщи.

# 787
  • София
Димис, не препоръчвам инвестиция за наем в града, в който следва сина ти. Споменавала съм мой братовчед с доста имоти там. Не е доволен от контингента наематели и на апартаменти, и на магазини. А и наемите са - като за Бог да прости. Постоянно мърмори как не ги е продал всичките и да инвестира в София, сега било късно.

# 788
  • Бургас
Първите ми наематели са ми вечно благодарни, че ги изгоних Simple Smile
Жената тъкмо беше забременяла. Почувствах се много зле, но живеехме при нашите с детето и тъкмо бях посъбрала пари да се обзаведем и отделим.
Теглиха кредит, купиха си прекрасен апартамент и са щастливи.

Също не подкрепям "инвестиция" във В. Търново. София, Варна, донякъде Пловдив - да.

# 789
Само София ...

# 790
Офффdany1 все едно ММ мисли/ пише.

# 791
  • в пералнята
Предизвестието ми е 2 месеца, защото живея в Германия и имам нужда да си организирам пътуване и съответно преглеждане на жилището и избиране на нови наематели. Изрично го подчертавам, защото ми е важно.
Затова и ги подписваме тези договори. Аз през април месец, например, имам забрана за отпуск, няма как да се прибера, тоест този месец ще ми е празен.
Абсолютно коректен наемодател съм и очаквам и към мен да се държат коректно.

# 792
  • Варна
Само София, ако живееш в София. Ако си на 500 км, нещата не седят точно по същия начин. Менажиране си трябва.

# 793
Предизвестието ми е 2 месеца, защото живея в Германия и имам нужда да си организирам пътуване и съответно преглеждане на жилището и избиране на нови наематели. Изрично го подчертавам, защото ми е важно.
Затова и ги подписваме тези договори. Аз през април месец, например, имам забрана за отпуск, няма как да се прибера, тоест този месец ще ми е празен.
Абсолютно коректен наемодател съм и очаквам и към мен да се държат коректно.

Уточнението че живееш навън, е важно.
Но защо тогава питаше дали да връщаш или не депозита?
Задръж го за неспазено предизвестие и така април няма да ти е празен?

Дори да бяха подали 2 месечно...то те щяха да обитават до края на април..тоест нито можеш да оглеждаш жилището си..нито да водиш нови наематели /освен ако второто не е по договор де/...

# 794
  • Пловдив
За семейно жилище и ако живееш там, да, струва си да се купи. Но за студенти/или току-що завършили, които не са наясно още със себе си и не знаят какво искат и къде ще живеят след година - две  - София ли, чужбина ли, ще се приберат в родния си град или нещо друго, е най - добре под наем.

Общи условия

Активация на акаунт