Yettel отказват да прекратят договора на починалия ми баща

• 1 941
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Занесох смъртния акт във Виваком, но ми казаха, че само роднина/наследник може да прекратява и да оставя нещата така.
Същия случай, с разлика че починалата ми е роднина. Занесох смъртния акт и Yettel отказаха да закрият договора, тъй като в случая трябвало разрешение от сина на починалата, който обаче от десетилетия не живее в България. Oт живи брат и сестра не можело..

# 16
Същия проблем имах със стационарен телефон телефон, който беше на името на починалата ми баба. Искаха да се явят всички наследници, за да го прекратят, въпреки че телефонът беше в жилището на което аз съм собственик. Единият от синовете от дълги години живее в чужбина и си идва рядко, нямаше как да се яви лично. И така нямаше как да се спре този телефон.
Просто го оставих така, спрях да плащам и да го ползвам. Писаха писма, звъняха. Така минаха три месеца и накрая го изключиха. Явно по някакви техни си канали са разбрали, че издирват мъртвец. И повече не видях писма от тях, нито ме търсиха за нещо.
Седем години минаха от тогава.

# 17
Лелята на татко, лека ѝ пръст, имаше стационарен телефон вкъщи. След като тя почина, моята баба продължи да живее в жилището и да плаща телефона, докато не отиде да живее при родителите ми. Според нея стационарният телефон не се водел на ничие име след смъртта на сестра ѝ. Или поне така ѝ обяснили в Изипей в един от случаите, когата ходила да го плаща. След като се върна при родителите ми, спря да плаща телефона за няколко месеца (не знам колко точно). В един момент се е сетила за него и отишла отново в Изипей, но оттам ѝ казали, че такъв номер няма и сигурно е бил закрит. И наистина, направих опит да го набера и автоматично съобщение ми казва, че е грешен или непълен.

# 18
# 19
Да, опитаха се да ми кажат, че всичко ставало електронно, но аз поисках хартиено копие. Има си входящ номер. Чакам резултат от жалбата в КЗП.

Здравейте,

оправиха ли се нещата?

Общи условия

Активация на акаунт