Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 271
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
Блгодаря за уютното местенце! Успешен втори срок. Наборът стартита добре, миналата седмица беше у баба си, че ние бяхме в командировки. Но в неделя "падна в боя". Температура, гърло, отпаднал. Съвсем забоботи. Ама да минава бързо поне. Хили ми се ей сега в някъкъв проблясък, че такъв аиляк втори срок не е започвал - първо ал инклузив в баба, сега в къщи. Е болен бил, ама щяло да мине.
За якета си говорите - той няма зимно яке. Ходи с преходното. Тениска, суичър и якето. Шапка само с мен ако е....Smiling Imp

# 31
  • София
Luthien, благодаря за винаги навременната грижа за темичката ни Flowers Hibiscus

Наборът е с дебели и дълги якета, наборката - се къси и уж дебели. Шапка тя не носи- имала си достатъчно грива на главата. Той - чат-пат слага нещо на темето. В събота щерката беше навън с приятелка, изпраща снимка - облечена в късо яке, ама много топлело. Можела ли, плийз, да го купи. Купи го, с уговорката да го носи пролет и есен.

# 32
Luthien, благодаря за темата! Flowers Blossom
И моето дете обича да е по-рано.

# 33
  • София
Това със стигането на време ми е голяма болка на мен. Аз съм луда на тема точност. Склонна съм да ходя половин час по-рано, но да не рискувам да закъснея. Наборката е над нещата, ако стигне в последната секунда ще е супер и малко изненада. На срещи с приятелки закъснява с половин час, но пък те закъсняват с цял. Правят си среща след 9,30, което значи до към 11,30, че може да дойдат. Това аз не мога да го понеса.

# 34
Е кога 3 страници! А аз си мисля, че само един отговор има в темата.
На тази възраст явно яко ги удрят хормоните и все им е топло. Моята се разхожда у дома по късо потниче, а тук не пускаме парно. Разчитаме на южното изложение да ни топли и обикновено е около 18-19 градуса. Има качествено зимно яке до под дупето, което отказва да облече, и още есента си купи късо яке тип Мишелинче, с което е много смешна, ноооо нали сега е модерно. Ходи с него, когато е студено, или по елече, или сакенце, когато мине над нулата. Изобщо не прилича на мен. Аз разхождам кучето с грейката за ски.

# 35
  • София
Моето дете ходи облечено като за всички ваши, взети заедно. Много ми е спокойно.
Мама Ру, моите деца де научиха да споделят след като разбрах, че голямата е тормозена от съученик. Надявам се и при вас да се получи така.
Нелика, как оцелявате на 19 градуса? Не е ли много студено?

И аз утре мисля да си направя лаваш с омлет. Звучи супер вкусно. Може да споделите още диетични рецепти.

# 36
В събота готвих три манджи наведнъж, снощи сипвам за първи път таскебап с гарнитура варен ориз. Обикновено правя картофено пюре, но този път реших с ориз. Оризът ми се превари и слепна. Щерката "Мамоо, много е вкусен, само такъв ориз да ми правиш. Има ли още?", а малкият омете две порции ядене.

# 37
Някак си сме свикнали на тази температура. Когато ми е много студено пека кекс, или нещо друго Simple Smile Единствено аз си седя по цял ден тук, и се обличам добре. А вечер все нещо се готви и става достатъчно топло. Наборката вечно ѝ е горещо, дори отваря прозореца. Малката не се застоява през седмицата в къщи. Случва се почивните дни да си пусне парното. За да бъда съвсем ясна, лятото пък не се охлаждаме. Нямаме климатик, няма и да имаме. Намирам го за доста вреден. Това му харесвам на южното изложение - лятото слънцето е високо и не влиза в апартамента, а зимата огрява целодневно целите стаи (стига да го има де).

# 38
  • София
Nelika, нашият апартамент е изцяло южен и среден (среден вход, среден етаж). ММ все пести от парно, а аз все рева, че умирам от студ, но за мен всичко под 30 градуса е студено. Лятото, обаче, е мор. Не се живее. Т.е. само аз вирея там, но и на мен понякога ми е неприятно горещо. Не понасяме климатици през лятото и не слагаме.

# 39
Да, това с климатиците го разбирам. Лятото си става горещо, но се понася. Не мога да вирея на климатик аз. А зимата меся и пека хляб ако не всеки ден, то през ден. Готвя всеки ден. Абе все нещо се пече и готви тук Simple Smile Та печката ми е парното. Не е толкова до пестене, колкото, че наистина не ни е нужно да го пускаме. Дори имам саксии с цветя на радиатора Simple Smile

# 40
И аз имам такива познати - просто им е топло и не пускат парно, ама не - не мога живея аз на студ, на 24 градуса е включено парното, добре ми е, на децата им е горещо и ходят по къси гащи Joy Лятото и ние не ползваме много климатик- само един имаме, в дневната, която е Южна, ама рядко го пускаме. А да спим на климатик не можем изобщо

# 41
  • София
Клинт Истууд е положението, пълен мраз ..Cold Sweat Моята не се облича, даже няма да обяснявам как онзи ден излезе без яке. Confused Тормоз в училище няма, слава на Бога, ама тя е много висока, колкото високите момчета, и е серт , та който  я закачи горко ще съжали. .Joy  Да не се случва де... че има всякакви ситуации Confused

# 42
Благодаря и аз за новата тема!
Моят си носи "скиорското" яке или дебелото палто. Той си ги избра и си ги харесва. Носи и шапка, и ръкавици. Шапката е по навик, защото и в топлото я слагаше Smiley Явно се опитва да скрие стърчащата коса. Ужасно бял и с чувствителна кожа е. Ръцете му се напукват до кръв от студа, ако не носи ръкавици. Уж мърморя да ги маже ръцете с крем преди да излезе, но не ме чува.
Аз също съм зиморничава, но в София шапка и ръкавици не слагам. Зимата е смешна на фона на студа от детството и тийнейджърството в Русе Grinning
Втората смяна засега е зле. В сряда излиза в 8 и се прибира в 19:30 Sad В четвъртък и петък са ги освободили от училище заради олимпиадата по Физика. На 19ти също е обявен за неучебен и ще ходят на училищен концерт.
Да идва пролетта...

# 43
До пролетта има 38 дни, тази година ми се прииска да си ги броя.
И аз помня лютите зими на Североизтока от гимназиалните ми години. Вятърът беше "минаваш през мен" Laughing

# 44
  • София
И аз помня лютите зими на Североизтока от гимназиалните ми години. Вятърът беше "минаваш през мен" Laughing
"и се връщаш - пак и отново" Joy Още помня как ми измръзваше...палтото докато се докопам до парното в училище, Русе си беше Сибир

Общи условия

Активация на акаунт