Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 28 084
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Живи и здрави рожденици Flowers Hibiscus
Леко съм ви изтървала - доста гърч на работа.

Моят е в момчешки клас - имат си само 5 дами. Но такъв е техникума - момчешки. И се чувства добре.
Виж, кака му (50/50 клас) много хейти мъжката половина от класа. Основно защото шумят и по този начин ‘печелят’ петминутки за всички.

Предпочитам да не мисля за нво и 7 клас. С момиче, което не се справя добре с Бел, ще е доста интересно.

# 391
Хм, нашите тръгват на 30 Март. Дали ще трябва такава виза?
Аз ще питам на родителската среща, де Simple Smile
Не би трябвало, след като влизат в страната преди 2 април.
То не е и точно виза - електронно разрешение за пътуване, ще става през приложение и ще се плаща 10 паунда. Не мисля, че идеята е да се наложат някакви ограничения на гражданите на ЕС, а по-скоро да събират пари, според мен.

Освен това намерих и следния текст https://www.gov.uk/guidance/apply-for-an-electronic-travel-autho … how-long-it-takes:

If you need to travel soon
You must apply for an ETA before you travel to the UK. You can travel to the UK while waiting for a decision.

# 392
  • София
Много се смях с набора преди малко. Питах го как е минало контролното по БЕЛ. Добре. Питам: добре или отлично? На всичко отговорил, но по-скоро добре, защото имало два въпроса, на които трябвало да се отговори с 3-4 изречения, а той отговорил с по едно сложно, защото нямало какво повече да се каже по въпроса. Joy

# 393
Sanaka, у нас отговорът беше "по-добре от това по математика вчера." Да видим и утре по философия. Макар че аз съм ги пуснала по течението и не ги мисля.

# 394
  • София
И при нас отговорът за контролното по БЕЛ е "добре", ще разберем  колко точно е добре от Школо. Наборката пък за първи път кръшна от даскало - отидоха да гледат волейболен мач от някакъв благотворителен турнир. Батко й бил един от организаторите на агитката на 2АЕГ - гледах клипче, уникално изживяване при последната решаваща точка. Във фурор са, 2АЕГ печели турнира Hug

# 395
  • София
Защо нямате опцията "много добре"? Нашият пропусна двете контролни,  пипна стомашен вирус, но утре ще е налице за философията. Философства само вкъщи, та няма как майка му да го пита дали се е представил отлично.

# 396
https://www.gov.uk/guidance/check-when-you-can-get-an-electronic … authorisation-eta

Цената е £10 и електронната виза важи 2 години. Обвързана е със задграничния паспорт- ако той изтече след 1 година, то и визата ще трябва да се поднови, нищо, че не са изминали 2 години от издаването й.
Мисля, че искат да изчистят страната от хора, които нямат статут, влизат и излизат на 6 месеца и работят, без да се осигуряват/ нелегално.

# 397
  • София
Здравейте, момичета!
Доста отдавна не съм писала в осмокласната тема, но пък се опитвам да ви чета редовно.
Съжалявам, че не успях да се включа в срещата , но се надявам в следващата да поправя това.
При нас нещата вървят противоречиво. Едната е доволна от училището и класа си, другата е със смесени чувства.
Искам и аз да се включа с поздравленията към порасналите вече наборчета на meksito и shokolad. Да бъдат здрави, да имат много късмет и успехи!

Да ви се похваля и аз, и двете девойки са се класирали на национален кръг по Френски език. Много съм доволна от тях. Сега усилено се готвят за него. Много тъпо обаче са насрочили същият да бъде на 08.03, а едната ми девойка има и имен ден тогава. Ама такъв им е късмета сега. Миналата година пък имаха рожден ден на НВО по Мат.
От класа на едната са само тя и още едно момиче, а от на другата има 5 деца, като обаче моята хубавица и на областния, и на общинския е с най-висок брой точки в класа.

Относно екскурзиите, те няма да ходят във Франция, защото ще ми дойде доста солено, като се има предвид, че сумата за едната е близо 2000 лв. и включва само път, спане и закуска, а и честно да си кажа ме притеснява да ги пусна с автобус 12 дни из Европа.
Те и без това преди 2 години бяха при леля си 2 седмици в Париж. Когато решат, могат пак да й гостуват.
Мислим някъде заедно с приятели да отидем пролетната, но още обмисляме къде.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 22:20 от Malechka

# 398
  • София
Malechka, браво на девойките ти! Kissing Heart Успех им желая от сърце на националния кръг Flowers Four Leaf Clover

Наборът нещо не е на кеф, със сигурност няма връзка настроението му с контролните, той е над тези неща Joy Опитвам се да измъкна нещо, но само ръмжи. Зачел се е в статиите, които бяха писани навремето за него и футболния му отбор, явно футболът му липсва.

# 399
И при нас отговорът за контролното по БЕЛ е "добре", ще разберем  колко точно е добре от Школо. Наборката пък за първи път кръшна от даскало - отидоха да гледат волейболен мач от някакъв благотворителен турнир. Батко й бил един от организаторите на агитката на 2АЕГ - гледах клипче, уникално изживяване при последната решаваща точка. Във фурор са, 2АЕГ печели турнира Hug
О, моята вчера ходи да гледа момичетата...голяма агитка са били. И аз гледах клипчета. Имало е страхотна атмосфера. Мотото им е: "Няма втори като Втора " Smile Щерката е все повече във възторг от училището и общността Simple Smile

# 400
  • София
Наборката и вчера се беше наточила да ходи, след теста по математика, но са им казали, че нямало да извиняват отсъствията им. Днес ми се обади, казах й "бЕгай, пускам по семейни" Joy Имало е и бивши ученици, дошли си от чужбина за малко, било е вълшебно, чак ми се прииска и аз да бях отишла на тоз турнир.  А баткото е почти без глас от толкова викане Joy

# 401
Malechka, поздравления за девойките! Успех!
Навремето се колебаех с име за моята с имен ден като при вас, нали съм везни, другото избрах.

# 402
  • София
Много бързо дойдоха честитките от контролното по БЕЛ. Ми, "добре е" Joy

# 403
  • София
Ооо, laurentin и аз съм везни, но с нейното име нямах проблем, на сестра й трудно го избрах. Проблемът беше, че хем исках и двете да имат имен ден, хем да си подхождат едно с друго.

# 404
Beb4o, страхотни емоции са преживели децата! Такава трябва да е атмосферата в училищата, децата да се чувстват част от общност, а не да ходят само, защото трябва.
Malechka, поздравления за девойките, нищо, че е на имен ден, може пък да е на късмет! Аз чак се замислих какъв имен ден е на 08.03 Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт