Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 28 083
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Екскурзията до Лондон, организирана от нашето училище е от 28.03. до 02.04. На двете родителски срещи, на които присъства и представител на туроператора, ни казаха, че няма да има нужда от този документ за влизане във Великобритания. Сега се чудя може ли на 28-и като кацнат в Лондон да им създадат проблеми на летището, че не са кандидатствали и не са платили тази такса, предвид, че напускането на страната ще е в първия ден, в който новите разпоредби влизат в сила. Thinking

# 406
Тодоров ден е на 8 март тази година.

Пропуснах рождениците тези дни,да са здрави и много щастливи!

Опитвам се да ви следя, за екскурзии говорите - нашите нямат засега, нямам идея и какви са порядките в това отношение. Имат разни практики през годините, предполагам все ще имат някой пленер, но засега не знам нищо.
Скъпи са екскурзиите, но определено си заслужава. Не е същото като пътуват с родителите.С голямата ми дъщеря във ФЕГ осмокласната екскурзия през април 2020 се отмени  заради ковид, направиха я после през юли, но тя отказа да отиде на нея. Беше ме яд, макар и при такива обстоятелства, сигурно им е било весело на децата. Отидохме следващата година семейно в Париж, но не е същото. После в 11 клас едвам я навих да отиде на т.нар. Швейцарска - 4 държави за 5 дни. Страшно беше доволна, после не изпусна екскурзия, макар че за това време само още 2 да имаше организирани. Сега казва, че това са й най-готините спомени от гимназията.

# 407
Екскурзията до Лондон, организирана от нашето училище е от 28.03. до 02.04. На двете родителски срещи, на които присъства и представител на туроператора, ни казаха, че няма да има нужда от този документ за влизане във Великобритания. Сега се чудя може ли на 28-и като кацнат в Лондон да им създадат проблеми на летището, че не са кандидатствали и не са платили тази такса, предвид, че напускането на страната ще е в първия ден, в който новите разпоредби влизат в сила. Thinking

Можете да позвъните и да попитате:

Или на някой от телефоните:
http://bulgarianembassy-london.org/contact-us/

Звъняла съм и съм получавала пълно съдействие. Потърсете ги за информация, ако желаете.

# 408
Много благодаря, i_nenova! Flowers Bouquet

# 409
Много благодаря, i_nenova! Flowers Bouquet
Моля, няма защо.
Ако има друго, с което да помогна, питайте.
/ ако звъните, в Лондон са 2 часа назад, т.е. след 11.30 ч бг време/

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 10:18 от i_nenova

# 410
Malechka, поздравления за девойките и още много поводи за гордост да ти дават!
Прекрасно е да виждаш усилията си реализирани Hug
Дано и още наборчета в темата успеят да се похвалят!

Със сигурност училищните екскурзии на тази възраст са запомнящо се преживяване и ме е яд, че при нас не организират. Надявам се по-нататък нещо по Еразъм да измислят, ама досега май само паралелките с природни науки са се възползвали.
Поне се очертава баскетболен лагер лятото, и това е нещо.

# 411
На кой баскетболен лагер ходите, да не се окаже, че са на един и същ Laughing

# 412
  • София
Malechka поздравления за девойките! Много се радвам като прочета за успехи на наборчетата! Моят нещо не го обикна френския и е мъка, но... ще избутаме 8-ми клас. Надявам се  Simple Smile

beb4o_fb, LoveIsTheAnswer как ме върнахте във времето назад с тези емоции. Толкова е зареждащо! Страхотен жест да я освободиш от училище. Ще се запомни и оцени!

# 413
Бясна съм! Да ме извиняват всички учители в темата, но не може така. За какво се получава заплата? И в предното училище не бяхме доволни от госпожата по кмит, но и тази е пей сърце в час, от децата искам. Започнали са тема за създаване на сайтове. Втори урок. Учебник на просвета, те пък не заслужават и с главна буква да ги пиша. И госпожата без нищо да им покаже иска за следващия час да направят сайт. Е как, госпожа! Ти нещо показа ли им? Отвори ли компютър и да видят нещо? Не. Тогава защо искаш? Кой ти дава заплата?

# 414
Лорентин, аз съм учител, но и аз често съм се ядосвала на такива колеги. В пети клас, не стига че бяха онлайн точно на раздел "техническо чертане" по ТП, но и след като трябваше да напишат за домашно гласните на следващия час трябваше да предадат чертеж с написана таблица технически шрифт. В шести клас пък имаха проект за оценка да направят работещ макет на ел инсталация на жилище, който трябваше и да свети (да се включва и изключва). То заданието си го имаше в учебника де, ама ме съмнява кой учител по ТП може да го изпълни показно пред шестокласници, които дори не са учили електротехника. Реално е техническо задание за гимназиален курс от професионална гимназия.

# 415
Аз си представям нещата така: госпожата показва стъпка по стъпка, децата и те правят. Накрая пред класа, госпожата демонстрира правенето на един елементарен сайт. Пък после, дай за домашно. А тя, на презентация има уроците, говори пред класа, компютрите не са включени и хайде, след 1 седмица, да сте направили. Хайде, ще взема да чета как се прави, но защо, сякаш цял живот сайтове съм правила. Така личната ми докторка ме принуждава вече месец аз да си търся къде ми е проблема, сега учителката, а аз съм само прост инженер. Този нямал направления, ами то, случва се, на другия не му пука. На детето червените петна още стоят. Тя сайтове иска.

# 416
За създаване на уебсайт / дизайн/- безплатни, не ви трябва хостинг:
https://wordpress.com/
https://www.wix.com/

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 21:20 от i_nenova

# 417
В учебника на Просвета са разгледани wix.com и alle.bg. Wordpress се учи в 12 клас.
И в двата сайта се избира готов шаблон и само редактират текста и снимките, подобно на презентация, но трябва да прочете всички уроци в учебника. Ако има нужда от помощ, насреща съм Simple Smile

# 418
  • София
Когато баткото беше в 7.клас, учителката му по ТП искаше някакъв специфичен проект. Родителите на целия клас обиколихме де що специалисти има, но ниц. Накрая ММ, който по принцип посмъртно няма да си мръдна и пръста за някакво домашно, се юрна с колата към Русе - брат ми успя да направи нещо подобно, но благославяше всички жички докато се случат нещата. Целият клас представи един проект, като всички бяха готови на среща с госпожата, ако имаше нещо против Joy

# 419
Значи, тя има тема. Направи си презентация по тази тема, т.е. има някакъв текст със снимки. Сега да влезе в alle.bg и там да търси готов шаблон?

Общи условия

Активация на акаунт