Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 28 082
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Значи, тя има тема. Направи си презентация по тази тема, т.е. има някакъв текст със снимки. Сега да влезе в alle.bg и там да търси готов шаблон?
В alle са много еднотипни и постни шаблоните, но е на български и за начинаещи е по-лесен за ориентация. Има доста добро ръководство за създаване на сайт
Всяка подтема от презентацията ще ѝ бъде отделна  уеб страница в сайта със съответните елементи - заглавие, основен текст, снимки. В alle ги добавя, а не ги редактира както в wix.

# 421
Благодаря! Изучих покрай нея презентации и аз да правя, сега ще изуча и сайтове.

# 422
  • Варна
Като стана дума за домашни проекти, да ви кажа какъв шок преживях и аз тази вечер. Даден проект по физика за брат му на набора /9 кл./ Да се изготви макет на осветление на къща, захранвано от соларен панел. 🧐🤨🤐 В първия момент си мислех, че е шега. Но не! Качено е в тиймс заданието! С помощни материали - кратко клипче в ютуб и неработещ линк към Алиекспрес. Найс,а?

# 423
Тъй де, ние това трябваше да го правим в 6 клас по ТП, само дето се захранваше с батерия, а не със соларен панел. И аз бях в шок. Позната майка с по-голямо момче се нае да помогне, защото аз бъкел не разбирам и нямаме роднини мъже, с електротехника при това, да помогнат. Накрая проектът е стигнал до нейните колеги на работа и с общи усилия детето успя да представи проект в училище. Колко неудобно се чувствах аз, че толкова непознати хора са били ангажирани да споменавам ли? Абсолютно неадекватни учебни планове има в образованието ни.
Да споменавам ли, че съм от поколението, което имаше трудово обучение в специално оборудвани кабинети и работилници? Че в квартално основно училище от 4 до 7 клас съм учила техническо чертане на истинска чертожна дъска? Интересно ми е в колко професионални гимназии днес има кабинет по чертане с чертожни дъски? Металообработване имахме в кабинет с истински работни маси с менгемета, с инструменти, дърводелска работилница, шев и кройка в кабинет с електрически машини... Аз у дома шиех на крачен "Сингер" от баба ми. По всяка дисциплина различен учител. Уменията по шиене и техническо чертане ми останаха за цял живот.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 23:13 от Mama Ru

# 424
  • София
Мама Ру, и аз помня тези кабинети Simple Smile те бяха разпределени между две училища и търчахме напред-назад. Беше готино да се разхождаш навън през учебно време.
Поне при големите такива работи не е имало. Основно готвеха и пращаха снимки как творят.
Да видим при малката дали ще има изненади.

Laurentin, наборът ще прави сайт, но в края на срока. Сега им се обяснява кое-какво. Той се е ошашавил леко.  Аз го успокоявам, че ще се справи.

Струва ми се безумно да се изисква такова домашно и то без да е обяснено на децата. Какво ще постигнеш с това домашно? Просто децата  ще се нервят и много вероятно предмет/учител да минат в графа ‘гадни’.

# 425
Тя вече ги сложи в тази графа. Само 2 урока са изпяти от учителката, в учебника има още, но не, правете. И ще слага оценки. Влязохме вчера в alle.bg, сякаш не е трудно, но защо по този начин.
Едно време и ние правехме макети, чертаехме, но в училище. Госпожите показваха. Беше интересно.

# 426
Момичета по повод почивки и екскурзии искам да питам някоя от вас да е ходила на море в Тунис за първи път планираме почивка там и си търся мнения.

# 427
Мама Ру, същите кабинети имахме и ние. Учителя по металообработване си го спомням съвсем ясно, беше голям образ. Обаче аз май нищо не съм научила, ни от чертане, ни от шиене, ни от останалото Simple Smile

Също така не знам какво имат за домашно Знам, че правиха някакви подобни проекти в екип по двама, ще питам какви са били.

# 428
Мда   , и при нас учителят по ИТ изисква безумни задания за домашно .Изобщо не се впечатлявам.Написа масово ниски оценки на всички деца.Еми детето не иска и да чуе за информатика😇

# 429
Ако не става въпрос за деца, които учат програмиране или СХН такъв тип задача ми се струва необмислена и пресилена. Мое мнение.

# 430
  • European Union
Не е пресилена задачата, учителят е слаб, да не използвам друга дума. В наши дни сайтове се правят с едно кликване на мишката и осмокласниците успяват да направят сайт още в първия час по ИТ, когато им се обясни как се прави. Друг е въпросът, че до миналата година сайтовете се учеха по това време, но от тази година има нова програма, с материал, който се вмъква преди тях - изкуствен интелект, скриптови езици - и е леко странно вече да са минали два урока от сайтове. Не изключвам вече да са го взели или пък да е оставен за края на годината, но по-скоро залагам, че учителят си кара по течението от минали години.

# 431
Хм, нашите не са учили изкуствен интелект, скриптови езици все още. Имат 1 час седмично. По учебник на просвета. Спомням си, в 6 клас, също учеха по техен учебник и на детето му беше трудно по него. Разхвърляно, непоследователно,  докато го четеш, ставаш разноглед, наляво, надясно текст, разни мисии. Тогава купих учебник на Педагог, дъщерята много го хареса и учеше по него. Имаше много добри обяснения за презентации и pyton.

# 432
Това е един от малкото предмети, по които почти не съм помагала и нямам представа какво учат. Не е отличничка, но се оправя сама.

# 433
  • София
Момичета, да ви почепря виртуално. Наборката вчера навърши 15 години. Основният й подарък от мен е концерт лятото в Мадрид, а като допълнителен получи албум на любимата група и беше много щастлива.

П.С. тортата я е правила сама, а този усмихнатият на нея е любимецът й от любимата й група, на която ще ходим на концерт.

# 434
  • София
Ahoney жива и здрава да е девойката, много щастлива и влюбена в живота. Да граби с пълни шепи от него!
Тортата е страхотна и изглежда много вкусно! Браво!!!

Общи условия

Активация на акаунт