Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 480
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
Ох, Санака, посмях се Simple Smile (аутокоректорът упорито се опитва да напише Спанака Simple Smile )И моят заплес е същата порода. Чак три дни не е стигал, но определено пропуска като изляза и след това ходи да разпитва домашните къде съм....

# 736
  • София
Седя и се чудя колко пари давате за ден по екскурзии в чужбина ? За храна основно, пък и някоя джунждурия ...? Кеш или в картата ? 50 Евро на ден бива ли ? Изобщо идея си нямам  колко да й дам Thinking планираме уж няколко нейни пътувания тази пролет / лято и взех да се чудя

# 737
  • София
sanaka, велико е това Joy
Наборът е на приливи и отливи, много често е в отлив Joy - ни звъни, ни пише, ни вдига телефона. Сестра му е на другия полюс - редовно звъни и ни преслушва. Баткото и той е стриктен.

Cabo, тъкмо ни е на дневен ред това, с парите -задължително даваме карта, а в брой - колкото се спазарят с баща си, че аз съм прекалено дащна Joy

# 738
  • София
Досега е ходил сам в чужбина при всичко платено предварително, включително храненето. Затова давам само малко джобни - да си купи нещо за пиеене, някакви боклучета от магазина, ако нещо огладнее междинно. Обикновено връща. Но има и карта и винаги може да му се преведе при нужда. Ако трябва да се изхранва изцяло, вече е друга бира. Тогава 50 евро на ден + карта, която може бързо да се зареди, ми се струва добре.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 14:24 от sanaka

# 739
Моя голям като тръгнеше на лагер.. ми звънеше 20 минути преди часа за вземане (на вземане) от уреченото място.
Няма оправия. Вече гледам много по “отгоре”,но то е защото на локация виждам

# 740
  • София
Санака, това е номера едно 😀😀😀

Моят син от вчера следобед е на гости с преспиване у приятел, сутринта (разбирайте 11:00 , ми звъни със задгробен глас Може ли да остана до по-късно) - още го няма. Звъни само при нужда

# 741
  • София
С баща им в момента не може да се обсъжда нищо, тръгнал да купува от ЧСИ апартамент в комплекс на морето на север, 50 км от Варна... Много изгодно Cold Sweat скъсах си нервите с този човек,  ние никога не сме ходили на море толкоз далече, изобщо оплаках се... , дано не купи нищо, щото търга предстои.. ама на първия търг нямало кандидати , та той сега тръгнал... явно голяма сделка ... Joy .Та сама го решавам с две думи, но сте прави 50 Евра са малко ... трябва все пак карта да има за всеки случай, особено за Блейка като моето дете . Пък по разни туристически места сигурно кеш за дреболиите....ще дам дребни пари ...Thinking

# 742
  • София
От три години има револют, а от миналата година и дебитна карта. Джобните му ги превеждаме в револют, това е по негово желание.  Стипендията я получава по дебитната карта.

Както казах и на срещата ни, много се кефя на училища, в които организират "чужбински" екскурзии. В училището на набора няма такива.

# 743
  • София
По темата горе, не, не ми се обаждат. Като не звънят един през друг, знам че са добре. Виж има ли проблем веднага се звъни... Joy Даже някой път като звънне някой в необичаен момент знам, леко ме срязва корема, или има проблем, или за пари.. Joy

# 744
  • при моите любими
Моите деца се обаждат само ако са в нужда: преведи ми пари, ела да ме вземеш, ще закъснея, утре може ли....
И аз като Санака, не прекалявам с джобните в брой, ако всичко им е осигурено. Но винаги имат карти в себе си при нужда.
Не съм изпадала в ситуация на тормоз, нито към моите деца, нито към познати. Но със сигурност ще се намеса и ако се налага ще го преместя. Не толерирам под никаква форма агресията.

# 745
  • Пловдив
И набора не звъни.
Първият път като отиде на лагер с напълно непознати деца (на 11 беше) се обади на 9 ден Sad Не за други, ами да каже, че за закуска имало пържени филийки Joy
Баща му тогава каза "Щом не се обажда, значи всичко е наред!" Трудно ми беше да свикна на тази мисъл, но вече и аз смятам така.

# 746
Санака, върхът е! Все едно говориш за моята. Абсолютна блейка!
Аз често ги изпращам в чужбина и 50 евро на ден никога не съм давала. Това за три дни може, но на ден не. Те обикновено са със закуска и вечеря, и 10-15 са им достатъчни за нещо на обяд. Веднъж малката ходи в Унгария, без вечеря, а там е много сложно с форинтите. Помнехме от предната година колко струват едни гироси близо до залата и дадохме да има да си купи от тях. Те обикновено връщат голяма част от парите. Знаят да не харчат излишно.

# 747
Моите са научени да пишат/по-рядко звънят.  Дребното е само първа смяна, но и той свикна да пише, когато си е хванал автобуса или ще остане до късно.
Пари само в брой носи в себе си, карта няма. Голямото докато беше ученик всяка вечер пишеше, когато беше втора смяна или оставаше до последния автобус за да сме сигурни, че ще се прибере. Сега пише сутрин добро утро и после вечер се обажда да се чуем. Понякога забравя, но повече от два дни няма да не сме го чували.

# 748
Моята май никога не ми е звъняла. Пише ми. Всеки ден "В училище съм" и "Прибрах се".
Никога не е била много по обясненията. Поне я научих да ми пише. Иначе и ние като Санака...ако ни отвлекат ще ни обяви за изчезнали след няколко седмици.

# 749
  • София
Наборката говори много, направо положението е нетърпимо. Всяка нужна и ненужна подробност знам. Хем ми е добре че споделя. Хем не издържам да слушам с часове някой път. Ако не съм там не се сеща за мен, търси друга Жертва .. Cold Sweat .дано отмине тази логорея. Опасявам се, че след време ще млъкне и после пък с ченгел..

Общи условия

Активация на акаунт