Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 990
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Сякаш не е манипулатор. Може и да греша. Казах на моето дете да и предложи да отидат заедно до психоложката в училище. Друго не мога да измисля. Plami80 ще обърна внимание за приятелството, да.

# 91
За мен е странно дете на тази възраст да има страх да се прибере само. За съжаление може да има някаква причина. Хубаво е да се поговори с него, най-добре родителите.

Аз като малка отказвах категорично да излизам сама на село, където ме пращаха лятото - дори не исках да ида за хляб, защото ме бяха уплашили едни момчета. 2 години обаче не казах абсолютно на никого какво се е случило. Всички мислеха, че ей така, на инат не искам да ходя никъде. Когато разказах накрая на баба ми, последва незабавна реакция и разправии с родителите на момчетата. И до днес не знам защо мълчах, но си спомням, че страха ми беше огромен и не можех да говоря за това.

# 92
Ходихме на кожен лекар днес за червените петна. Засега са загадка какви са, изписа кремче за мазане, адвантан и да наблюдаваме.
Не ми е работа, но това не е "кремче", а кортикостероиден препарат. Потиска екземата, но не я лекува и носи само вреди на организма. Много обичам "лекари", които "лекуват" нещо, което не знаят какво е всъщност.
Отново се извинявам, че влизам в личното ви пространство, но не се сдържам в такива случаи на неадекватно "лечение".

# 93
  • София
На мен ми прилича на студова алергия. Можеш да сложиш кубче лед за 5 минути на незасегната част от ръката и да видиш дали ще има подобна реакция. Ако е това, няма нищо страшно в краткотрайното използване на кортикостероиден препарат за туширане на реакцията, а после да се наблегне на превенцията - хидратиращи кремове и носене на топли ръкавици.

# 94
Nelika, извинена си. Аз прочетох, че е такъв препарат. Лекарката много го гледа и разпитва. Най-много мислеше, дали не е имала някакво вирусно заболяване и от някакво лекарство да е реакция, другото дали пие купувани сокове, пак някаква реакция от химия. Не е била болна, не пие налива неща. Моето пие чай мента, лайка, но винаги ги е пила. Ще пробвам теста на Sanaka. Интересното е, че и двете петна са на еднакви места на двата палеца. Стои като обелена кожа и после новата силно червена.
Направихме теста. Никаква реакция по кожата.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 18:52 от laurentin

# 95
На едното от моите всяка зима му се лющи кожата на пръстите, дълбоко и дотолкова че направо му се замаскират линиите на отпечатъците. Миналата година алтернативен лечител ни даде за пиене https://www.ozone.bg/product/sarsaparilla-root-425-mg-100-kapsuli-nature-s-way/, тази година няма засега. Мислехме че е свързано с някакви дефицити от витамини, пуснахме основните за проверка -всичко беше в норма..

# 96
И на мен на студова алергия ми прилича. Щерката беше една зима така. Мазахме само с чист вазелин или един домашен мехлем с невен, вечер преди лягане; нищо хидратиращо, от хидратиращите щипе и става по-зле. И непременно само с ръкавици навън. И тя е с атопичен дерматит, но като че ли го израсна, само от време на време има по някоя подобна реакция.

# 97
Здравейте сега стигнах да ви изчета в новата тема за която много благодаря. Напоследък съм повече чета отколкото пиша, на нова длъжност официално вече от скоро и не ми остава много време!

# 98
Ето снимка:
Скрит текст:

# 99
laurentin, ако не е студова алергия, може и да е в следствие от работа с лепила (топлото лепило прави така, ако правиш крафт неща без ръкавици или др такива химии). Дерматологът е изписвал бепантен унгвент или друг липиден крем. Бързо оздравяване.

# 100
Не е ползвала лепила, нищо по-различно.
Благодаря на всички!

# 101
Или ако сте сменили сапун, препарат някакъв измивен.. нашето беше подобно, но не толкова червено.
Ако е имало мехурчета преди да се олющи, прочети за дисхидроза

# 102
  • София
laurentin, наборът в началото на учебната година изкара нещо - ако не беше сковаността в ставите, нямаше и да разберем. Появиха му се точно такива петна, казаха, че е следствие на вируса. Ще издиря какво кремче му изписаха. Баткото беше с атопичен дерматит, при него нямаше подобни петна, изглеждаха другояче /доста дълго имаше различни на вид петна, асиметрично разположени. Намерихме си "нашия" дерматолог най-накрая и се надявам, че почти 5 годишната борба с това чудо приключи/.

# 103
Лорентин, на мен ми става нещо подобно, така и не разбрах причината. При мен е пролетно  време - кожата става на мехурчета/ пъпчици изсъхва и се бели. Само на ръцете е, не го свързвам с нищо конкретно.

# 104
Дано да мине бързо, че много болезнено изглежда !

Общи условия

Активация на акаунт