Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 27 989
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Бебчо, кой е дерматологът и ако може контакти? Благодаря ти Simple Smile

Лаурентин, моята по-малката, не наборът, в четвъртък се събуди със същото нещо отгоре на скалпа в косата. Open Mouth За пръв път видях подобно нещо, като обелена кожа, червена и сълзяща, даже и леко кръв имаше. Нямаме идея от какво се получи, но й изписаха Тридерм кремче и се пооправиха нещата. Естествено, не ходи на училище тези дни, защото не слагат шапки Close, а с тази рана на главата щеше съвсем да измръзне от студ.

# 106
Много са неприятни дерматитите и екземите зимата. Болезнени и упорити. И аз нямам идея какво ги провокира. Имах навремето, откакто навърших 25 години, изчезнаха като с магическа пръчка. Но аз бях алергична по принцип, към много неща.

Дано сега медицината е напреднала и да се лекуват бързо!

# 107
  • София

aDream, Валентина Брощилова се казва, препоръча ми я съфорумка от другата наборна тема. Няма налични свободни часове, но отпадат понякога. Преглежда и в болница Лозенец - там е по-реалистично за скорошен час, звъниш на регистратурата.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-valentina-broshtilova

# 108
И моята девойка прави студови алергии. Минали години около китките и дланите, тази ни изненада - под едното око беше грапаво и червено. Мина бързо с масла тази година и колд крем задължително маже, бебешки. Изглеждаше малко бушонирана, та добре, че бързо се оправи. Пожелавам и на наборчетата бързо да минава.

# 109

aDream, Валентина Брощилова се казва, препоръча ми я съфорумка от другата наборна тема. Няма налични свободни часове, но отпадат понякога. Преглежда и в болница Лозенец - там е по-реалистично за скорошен час, звъниш на регистратурата.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-valentina-broshtilova

Доц Брощилова е и моят дерматолог. Уникален човек и специалист е. През супердок има часове чак за след месеци, но можете да проверявате периодично,  случва се да се освобождават и по-ранни. Иначе в момента гледах, че имат чак за август.

# 110
  • София
Е, до август , ако имаш алергия от студ все ще ти мине... Доктор с часове за след месеца ще откаже всеки....

# 111
И аз изчетох на един дъх. Дано се разбере какъв е проблема с петната!
Аз моля за препоръки за козметик за набора. Той ходи веднъж седмично, но сякаш не се получават нещата.
Има доста пъпки и се притеснявам.

# 112
Да се разпиша и аз в темата.
Всички болни да оздравяват.
По темата с момичетата във целия випуск в гимназията е мисля едно.
За обличането писах в предната как ходи на рожден ден с къс ръкав и горница. В сряда се оказва, че ще се прибирам с автобуса, с който се прибира и младежът. Обикновено го хващам от друга спирка, но се озовах на неговата, бях рано разходих се в близките магазини понеже беше студено. Излизам той разговаря със съученик. Може би 5 минути минаха преди да ме забележи и да се стъписа. На -4 с горница и тънка униформена тениска, зимното яке в ръцете. Вятърът беше ужасен, като ме забеляза заряза момчето, връчи ми раницата и облече якето. В къщи поговорихме, но не знам  дали както сам каза на баща си "мама иска 24/7 да съм с яке". Баща му беше по-ядосан от мен, защото се налага повече време да е през деня навън и все му е студено. Сега мисля голямото в София в един от кварталите без парно е май ще трябва да си вземе някаква духалка.

# 113
Ходихме на кожен лекар днес за червените петна. Засега са загадка какви са, изписа кремче за мазане, адвантан и да наблюдаваме.
Не ми е работа, но това не е "кремче", а кортикостероиден препарат. Потиска екземата, но не я лекува и носи само вреди на организма. Много обичам "лекари", които "лекуват" нещо, което не знаят какво е всъщност.
Отново се извинявам, че влизам в личното ви пространство, но не се сдържам в такива случаи на неадекватно "лечение".

Здравейте! Благодаря за темата! Докато изчета…
Nelika, не съм съвсем съгласна за кортикопрепаратите. Те действат противовъзпалително и по-добре да се използват своевременно, отколкото да стане по-голям проблем. Лично съм имала такива петна от алергия от препарати, които не мазах заради страх от изписаните кортико крмове. В резултат- мехурчета, които се пукаха и станаха рани. Мазах с хиляди глупости, срамувах се от вида на ръцете си. Накрая започнах да ползвам адвантан крем. Мина и замина. Не се е появявала повече алергията/ но мия с ръкавици и ползвам съдомиялна/. Та за кортико кремовете от опит- за кратко ползване- помагат, спират възпалението, на малка площ нямат системна реакция.
Същото е с кортико препратите за астма/ моят син една година беше на инхалации с пулмикорт/- астма в ремисия, без странични ефекти.
Като бебе имаше пъпки на лицето от млякото, лично др Масларска му изписа Локоид липокрем да мажем /върху пъпките само/.
За момичето, което се страхува да се прибира само- може да го притесняват момчета, мъже, момичета, кучета - дано има на кого да сподели и да бъде чуто.
sisill, при набора ефект имаше спирането на всичко сладко, защото съдържа мляко, а той има АБКМ, замествам с бонбони Bett’r. При вас може да е друга храна.
Наборът беше болен и АБ изчисти кожата, пие фрешове, вит.с. Мазали сме с bepanthen хидратиращ за лице/ не бебешкия/
laurentin, видях снимката - аз бих мазала с изписания крем до изчезването, без да се страхувам. По- притеснително е нарушената кожа, входна врата за много неща.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 09:05 от i_nenova

# 114
Водих момчето ми на лекар по друг повод, и от там докторката каза че му трябва направление за кожен заради пъпките. Затова да питам: за кожен с лекарства ли питаш. Или за козметик -да ходи на процедури?
Моят не е мега-ултра-зле, обаче не е особено добре. Засега не му пречи но аз се опасявам да не почне да се отразява на самочувствието в някой момент (разбирай, в 9ти клас)

# 115
  • София
Честит празник на виното и любовта, момичета прекрасни! Бъдете винаги много влюбени и поне малко замаяни!

Моите дъщери днес си купиха билети за концерт в Рим и ще пътуват сами. Аз съм много развълнувана за тях и мъничко притеснена. Едвам се сдържам да не им се натреса. Много ще е яко!

# 116
  • София
Ети, как ще пропуснеш Рим, това е неморално. Купувай веднага билет и ти, пък може да си пиеш кафе и вино, докато те правят каквото си поискат.
Честит празник и от мен!
Мисля за вечеря да приготвя сърчица за Свети Валентин и дробчета за Трифон Зарезан. Simple Smile

# 117
  • Варна
Ети, като отговорен родител от теб се очаква да ги придружиш. От съображения за сигурност. 😂

# 118
  • София
Ети, като отговорен родител от теб се очаква да ги придружиш. От съображения за сигурност. 😂

Подкрепям написаното от antonia! Даже може и подкрепление от съоткачалки да си вземеш.  Wink
Ех, да идва топлото време и ваканцията. Нямам търпение вече...

Честити празници и от мен момичета! Бъдете винаги пияни от любов и омаяни от червено вино!

# 119
  • София
Ети, ако отидеш с компания - те пак ще са сами, просто ще дишате един и същ въздух, контрол си трЕбва Joy

Честит празник и от мен, съоткачалки мили Kissing Heart ММ днес много романтично го раздава, може да го е хванала кризата на средната възраст Joy Аз съм на разкрасителни процедури, записах часовете отдавна и изобщо не съм обърнала внимание на датата

Общи условия

Активация на акаунт