Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 28 042
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Малечка, много се надявам тази мания да не отмине скоро. Enhypen ни е третата любима група. И няколко техни плаката има в стаята й.
И при нас имаше по-високобалови паралелки на по-долни места. Не искат ни храна, ни вода, какво ни пречи да ги пишем Simple Smile

# 466
  • София
И при нас имаше по-високобалови паралелки на по-долни места. Не искат ни храна, ни вода, какво ни пречи да ги пишем Simple Smile
Точно - нищо не пречи, нека да има достатъчно.
Аз настоях да се пишат повече, освен 2-те основни желания. Просто аз нямаше да издържа психически на чакането, ако wish list-а беше само с 2 желания, както искаше младежът Simple Smile

И като говорите за к-поп - днес колега се похвали, че дъщеря му се е дипломирала. Покрай bts манията девойката започнала да ходи на уроци по корейски. Решила, че ще учи в Южна Корея. И го направи. Сега започва и магистратура там. Много целоустремно дете!

Правят някакви промени по неиспуо и нямам идея какво е положението при наборчето. По англ виждам  6 (шест) оценки. Класната пък е написала в чата, че имало проблем и оценките били дублирани. Доста нестабилна система по мое мнение.

# 467
  • София
Правят някакви промени по неиспуо и нямам идея какво е положението при наборчето. По англ виждам  6 (шест) оценки. Класната пък е написала в чата, че имало проблем и оценките били дублирани. Доста нестабилна система по мое мнение.

Бих казала направо отвратителна. Не мога да проумея как е възможно да се направи нещо толкова недобро. Сигурно всеки осмокласник в ТУЕС може да направи по-добра система. Сега спряха и приложението.

# 468
  • София
Точно - нищо не пречи, нека да има достатъчно.
Аз настоях да се пишат повече, освен 2-те основни желания. Просто аз нямаше да издържа психически на чакането, ако wish list-а беше само с 2 желания, както искаше младежът Simple Smile

И като говорите за к-поп - днес колега се похвали, че дъщеря му се е дипломирала. Покрай bts манията девойката започнала да ходи на уроци по корейски. Решила, че ще учи в Южна Корея. И го направи. Сега започва и магистратура там. Много целоустремно дете!

Ves, сподели ако знаеш подробности за обучението на тази ваша позната девойка. Моята също ме накара да я запиша на курс по Корейски. Миналата година й обещах, като ми заяви, че ще учи във ФЕГ, но ще ходи на курсове по корейски език. Тя също има идея да ходи да учи в Южна Корея. Ходи и на к-поп танци.
Аз като й разказвам за щерката на Ahoney, как и какво учат в 18-то и тя..."Ето виждаш ли, знаех си че трябваше да отида там!".

# 469

Бих казала направо отвратителна. Не мога да проумея как е възможно да се направи нещо толкова недобро. Сигурно всеки осмокласник в ТУЕС може да направи по-добра система. Сега спряха и приложението.

Напълно подкрепям мнението за НЕИСПУО.. много е зле тази система.

# 470
НЕИСПУО направо е ужас.....Първоначално едва започнах да се оправям с дневника.  Моята е била с дневнци на Школо и Админ +, като Школо определено е най-добре от към функционалност.

Има правителствена стипендия, като тя е за бакалавър или магистър Korea Scholarship GKS.
Има си изискавания и специфики при кандидастване.  От посолството правят разясняващи срещи от време на време, където се обясява за тази стипендия начина на кандидатстване, разказват хора преминали през нея.
Моята също иска да си продължи образованието в Ю. Корея....водих я миналата година и това още повече и затвърди желанието.

# 471
  • София
Честита рожден ден на дъщерята на Ahoney и на Invierno и от мен! Да сте живи и здрави, да намирате цветното в живота и да достигате мечтите си! ❤️
Моят син, малко нетипично за момче, също е k-pop фен. Добре че има майка откачалка да му ходи по акъла 😜. Съответно имаме вече билети за Black Pink на Wembley. Тази година сме с три големи концерта. Отпреди да се роди наборът не сме били с такава музикална програма. Не остана ни отпуска, ни пари за море.

# 472
Честит рожден ден на празнуващите!
Да са здрави и щастливи! 🍀
Някой знае ли си резултатите от областния кръг на олимпиадата по английски? Гледах в нашето РУО и в сайта на гимназията ни, но няма нищо.

# 473
Според мен е рано още за английския, тя нали беше на 22.02, едва ли ще са готови
Само да допълня, че освен на сайта на РУО, се качват и на сайта, на училището -домакин на областния кръг.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 08:29 от Plami80

# 474
Плами,.то се падна нашата гимназия ( езиковата  ) да е домакин за областта, което беше добре като за първа година ѝ беше познато всичко и не се притесняваше 😀 Гледах и там, ама явно е още рано.

# 475
За информация на кандидатстващите за електронна виза за Англия - стана бързо през приложението / около 15-20 мин на човек/, след като приеха апликацията, до 1-2 мин дадоха отговор на имейл.
Вероятно защото и ние с баща му кандидатствахме и имахме вече издадена електронна виза , на набора му дадоха веднага отговор.
Но когато попълвах данните му за кандидатстване ме уведомяваха, че преди да издадат визата ще се свържат с контактното лице, което изискват при кандидатстване - родител или настойник и негови данни.

# 476
На сайта на МОН има класиране за национален кръг за испански, италиански и химия, ако някой чака.
Ние имаме познато дете и на испанския Hug

# 477
Еее, честито на класираните деца, голям успех си е това !

# 478
Успех на всички допуснати на национален кръг, това е огромно постижение Flowers Four Leaf Clover
Наборката не успя да се класира на химия. От нейния клас има допуснат младеж, който и миналата година успя да се класира. Вероятно е била на малко под чертата и много страда вчера вечерта, сега стиска палци на приятелката ѝ по биология.

# 479
Честито на класираните още веднъж! ¹За химията, НПМГ са качили протокол с недопуснатите. Аз чакам вече само английски (но наборката не беше доволна,
та само да видим колко) и география (за малкия), но заповедта на РУО е така написана, че не мога да разбера дори кое е училището координатор. Та май чакам да му кажат в училище. За английския рано ми се струва и на мен. Залагам на другата седмица, в края.

Общи условия

Активация на акаунт