Осмокласници 2024/2025 - тема 6 и втори срок

• 28 005
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте,

на някой от вас да са превели случайно втората част от помощта от 300 лв., полагаща се на ученици от 8 клас? Пише, че се изплаща в началото на 2 срок и то е логично, за да си напазаруваш някои неща.
На мен не. Мисля, че казаха около 15,03 да ги чакаме.

# 571
  • София
Аз даже нямам спомен дали са ми преведени или не са, май ще трябва да проверя.

Как се справят децата с БЕЛ, МАТ, езици? Посещавате ли курсове?
Аз пак върнах учителя по МАТ, не могат да наваксат в училище. Явно много им идва стреса

# 572
По мои спомени от обсъжданото в темата беше средата на март, както писа Ahoney. Тъй че, чакаме др седмица.

# 573
  • София
До 15.03 трябва да ги изплатят.

# 574
Отново идвам при вас на гости с питанка, продиктувана от вълненията на зайците в седми клас. Надявам се на същата любезност, както и миналата година Simple Smile

Моля за отзиви и впечатления от училищата, в които приеха децата ви. Няма да поставям граници с конкретни въпроси. Всичко, което сметнете за полезно и важно ще бъде добре дошло за тези, на които им предстои решение.
Благодаря много за отделеното време!

# 575
А за кой град се интересувате? Не пишат само софийски мами тук.

# 576
Лично аз за София, но допускам, че и за други училища впечатленията могат да са полезни за някого.

# 577
Здравейте, майка съм на седмокласник, който се интересува от СПГЕ Джон Атанасов-София, в частност специалностите Компютърни мрежи, Приложно програмиране, Системно програмиране и Програмиране на роботи. Малко са ни повече специалностите, но защото няма все още ясно изразено желание. Има ли майки на деца в тези специалности, за които да ми кажете мненията си от училището- дисциплина в часовете, отношения между децата, между учители/ученици? Бяхме в Дните на отворените врати, много ни хареса, особено извънкласните дейности, но ще се радвам да чуя и Ваши мнения.

# 578
Ние сме болни, кашля нещо като ларингитна / лаеща кашлица + хрема. Засега няма Т. Има ли е момента такъв вирус? Или е започнала алергията. Дано няма, но , ако има и друг като нас  в това състояние , какво давате? Пръскам в носа си давам Гел0Мирт0л форте. А другата седмица имат 3-4 контролни и трябва да се оправи. Преди ваканцията са ги натиснали много на контролни и изпитвания.

# 579
  • София
Поли, наборката настина преди 2 седмици с хрема и дращене в гърлото. Бързах да я оправя за рождения ден с имуностимуланти, капки за нос и ефизол. Не вдигна Т или нещо подобно, но от миналия петък започна да кашля като магаре и хремата се усили. Сега пие тусавит, калциев глюконат и спрей за нос. Според лекарката нищо сериозно й няма, ама само в кабинета кашля сто пъти. Бях сигурна, че е настинала, защото беше помагала да спасят разни неща от наводнение в мазето в училище и е джапала в мокрото 2 часа. Но може пък да си е някакъв такъв вирус.

# 580
  • Пловдив
Поли, по спомени от ранното детство, когато младежът редовно се обзавеждаше с ларингиални кашлици, освен Геломиртола и глюконата, давах задължително някакво антиалергично и правеше по няколко пъти на ден инхалации. Обаче тогава нямаше още масови инхалатори, а джипито ни беше научила: в тенджера слагаш вода да заври, сипваш сода и девойката да диша парата. По няколко пъти на ден, по 5-10 минути. Много добре се повлияваше от тези инхалации. Целта е кашлицата да спре да е ларингиална, а да стане влажна, отхрачваща. Това ще значи, че нещата вървят на добре. Това са ми спомените Simple Smile Години вече не е съм я чувала тази, така неприятна кашлица /да чукам на дърво!/

# 581
Нали знаете, че болест настинка няма. Когато човек настине, всъщност му пада имунитета и вирусът го разболява. Та вирус си е, и ще мине без нищо да давате. Това с инхалациите и аз го практикувам, но по съвет на пулмолог слагам сода, морска сол и лайка. Правя го най-вече за мен, понеже съм увредена от хилядите изпити през детството ми и след това лекарства. Децата не мъча с почти нищо, освен изсушен натурален джинджифил от време на време. Те вече и сами се сещат да си лапнат парченце, когато усетят че се разболяват.

# 582
  • София
Но реално има голяма разлика дали си пипнал грип или те е надухало и си се разсополивил.

# 583
  • Sofia
И моите бяха с хрема, наборката вдигна и лека Т през уикенда, а сега има суха кашлица. Учениците ми са седмокласници - не знам дали заради вече натрупаните умора и напрежение или паднал имунитет, постоянно има по 2-3 болни. Започнаха и ангините.

Привет на седмокласните майки - да знаете, че всичко минава и се забравя. Кураж! Аз мога да споделя за НЕГ: на лично и не на новорегистрирани потребители или такива, чиито мнения са по най-различни групи и ту в мъжки, ту в женски род.

# 584
Здравейте, майка съм на седмокласник, който се интересува от СПГЕ Джон Атанасов-София, в частност специалностите Компютърни мрежи, Приложно програмиране, Системно програмиране и Програмиране на роботи. Малко са ни повече специалностите, но защото няма все още ясно изразено желание. Има ли майки на деца в тези специалности, за които да ми кажете мненията си от училището- дисциплина в часовете, отношения между децата, между учители/ученици? Бяхме в Дните на отворените врати, много ни хареса, особено извънкласните дейности, но ще се радвам да чуя и Ваши мнения.
Има тема за училището, там вероятно ще намерите повече отзиви:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1673589

Общи условия

Активация на акаунт