Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 683
  • 750
  •   2
Отговори
# 645
Kiks85, ЧХГ над 2000 едва ли ще е неуспешна бременност Hug При всеки ЧХГ се синтезира различно и е възможно да не покаже в кръвта пълната стойност (това го знам от една от мед. сестрите в ин витро центъра, затова казват на всички да си продължават лекарствата, дори и на 8-ми ден да имат ЧХГ 0.10).

# 646
Здравейте
При моето късно нарастващо Чхг до вчера гърдите ми бяха напрегнати и много чувствителни, сега са поомекнали, дали е нормално и постоянно ли трябва да ги чувствам напрегнати за да знам че всичко е ок Cold Sweat

# 647
Kristalina, в коя седмица сте сега? Мен също ту ме боляха, ту спираха, не мисля, че това е причина за притеснение.
Kiks, щом сте видяли сак с ембрион, следващата стъпка е сърчице. Да, наистина много странно нарастване, но ако на прегледите всичко се визуализира така, както е очаквано за седмицата, в която сте, значи е наред.

# 648
до вчера гърдите ми бяха напрегнати и много чувствителни, сега са поомекнали, дали е нормално и постоянно ли трябва да ги чувствам напрегнати за да знам че всичко е ок Cold Sweat
Не. При успешния ми опит гърдите ми станаха напрегнати за няколко дни и после омекнаха много. И аз така си мислех, че щом са омекнали, нещата не са добре, но се оказа, че не е така.

# 649
Благодаря, момичета. Вчера 9ден след ЕТ Чхг ми беше 30. Не стига че ме притеснява че ми се струва нисичко, но и тези омекнали гърди... Не мога да се тествам ден през ден, до кога? А и не ми се струва здравословно на психиката Rolling Eyes
Ще видим в петък или събота какво ще покаже кръвният Hands Pray

# 650
Здравейте момичета, вписвам се и аз в групата. 4 ден след трансфер на 2-5 дневни ембриона. И двата 3ВВ. Без ПИД.
За момента никакви симптоми.
Пожелавам успех на всички ❤❤❤
И ми предстои пътуване със самолет. Някой да е имал проблем с пренасяне на пролутекс и иглите и спринцовките. С Wizz air ще пътувам за 3 дни и нямах чекиран багаж, но се притеснявах за иглите, та си закупих и чекиран. Ще сложа всичко в него. Според мен няма да има проблем, щом не е в ръчния.
Някоя от вас да е пътувала с медикаменти и игли?

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 11:07 от Sunshine5546

# 651
Днес е Благовещение! Пожелавам в най-скоро време благи вести на всички очакващи в този форум! Да бъде!! Simple Smile)

@Kristalina И при мен успешната бременност в началото (след 5-6та седмица, не когато разбрах) беше с болящи гърди, два дни по-късно омекнаха, после пак, докато накрая просто не започнаха да си наедряват и просто да ги усещаш. Но вие сте много рано и не бих се втренчвала в чувствителността на гърдите. Стискам палци за порастващо ЧХГ Simple Smile)

# 652
12 ден след ЗЕТ на две три дневни ембриончета Sad  Много е нисък резултата ,най- вероятно е от поставянето на овитрел преди 5 дни .След два дни е теста в клиниката и искам да се подготвя за разговора с доктора .  Както бях казала имаме още две сламки с по два ембриона замразени на трети ден . Но имайки предвид ,че по 15-16 ембриона от предишни стимулации умират на пети ден ,дали има смисъл отново трансфер на 3 или да искам размразяване и култивиране до 5 ден ? И какво друго мога да изисквам да се изследва (без ПИД) 

# 653
Ами то няма много какво да изследваш, до колкото видях сте пускали всякакви изследвания. ПИД на 3 дневни ембриони също няма как да се направи, така че нямаш много опции с тези дребосъци в момента. Вариантите са ти да им дадеш шанс така , защото докторът е прав, че някой се развиват и оцеляват по-добре в тялото на жената, отколкото отвън или да ги размразите и ако оцелее някое до 5ти ден да трансферирате. Не знам дали е възможно да го съобразите с цикъла ти, за да направите директно трансфер, а не да го замразявате отново.

Споменаваш че мъжът ти е с мъжки фактор - какъв е? ДНК фрагментация само видях, че има 26%, което не е малко и е редно да ползват някакъв метод за селекция, ако се наложи друга стимулация (не знам дали сега сте ползвали).

# 654
Ползвана е специална селекция . Идва ми да се откажа вече . Три стимулации ,четири трансфера , това напрежение ме съсипва . Аз не живея в България ,а загубих цяла година да стоя тук ,само за един трансфер до момента ,което също не ми се отразява добре. Не мога да си представя да остана оше тук ! И годините си минават,а в клиниката само повтарят ,не ти е спешно ,бърза работа нямаме и т.н Да не говорим ,че след десетки тестове за хламидия ,изведнъж след пункцията се оказах с положителен резултат . Хламидия може да се хване само по полов път или от замърсяване в клиника ,по никакъв друг начин . Едва ли не искаха да кажат ,че мъжа ми е виновен и хоп изненада ,неговите резултати са отрицателни ! Много сълзи и нерви изхабих в тази клиника,много лошо отношение получих  и не знам какво да променя ,за да продължа .  ,
Ами то няма много какво да изследваш, до колкото видях сте пускали всякакви изследвания. ПИД на 3 дневни ембриони също няма как да се направи, така че нямаш много опции с тези дребосъци в момента. Вариантите са ти да им дадеш шанс така , защото докторът е прав, че някой се развиват и оцеляват по-добре в тялото на жената, отколкото отвън или да ги размразите и ако оцелее някое до 5ти ден да трансферирате. Не знам дали е възможно да го съобразите с цикъла ти, за да направите директно трансфер, а не да го замразявате отново.

Споменаваш че мъжът ти е с мъжки фактор - какъв е? ДНК фрагментация само видях, че има 26%, което не е малко и е редно да ползват някакъв метод за селекция, ако се наложи друга стимулация (не знам дали сега сте ползвали).

# 655
Бих те посъветвала да смениш клиниката и да опиташ отново, щом в текущата не ти е комфортно и не се чувстваш сигурна.

# 656
В България не ми е вариант друга клиника ,защото както казах не живея тук . Най-вероятно ще се прибера и ще търся клиника там . Но 4 ембриона имам тук , как да ги изхабя ,толкова време и нерви вложих в престоя за да ги имам . А и при положение ,че вече всичко е изследвано ,значи ням какво да се промени и в друга клиника

Бих те посъветвала да смениш клиниката и да опиташ отново, щом в текущата не ти е комфортно и не се чувстваш сигурна.

# 657
Здравейте момичета има два три дни още цикъла ми да свърши напълно . Мисля да звъна на акушерката ми и да я информирам. Да пуснем прогестерон , преди трансфера има ли  подготовка със някакви медикаменти или ти изписват нещо след трансфера?

# 658
Зависи дали е трансфер на естествен или стимулиран цикъл. По принцип и при двата се ходи на 2-3ти ден на преглед, не се чака да свърши кървенето. Но щом не са те викали досега, предполагам ще те готвят за трансфер на ЕЦ. В такъв случай ще се проследи овулация (евентуално и ще се таймира с тригър) и ще се включи прогестеронов препарат след нея.

# 659
Благодаря, момичета. Вчера 9ден след ЕТ Чхг ми беше 30. Не стига че ме притеснява че ми се струва нисичко, но и тези омекнали гърди... Не мога да се тествам ден през ден, до кога? А и не ми се струва здравословно на психиката Rolling Eyes
Ще видим в петък или събота какво ще покаже кръвният Hands Pray
Сега ще Ви успокоя хубаво..след трансфер още се почнаха страшни болки и напрежение в гърдите,едва ги допирах.След кръвния ми казаха първи преглед 20 дни след това,да не ходя по-рано...падаше се 7+2 седмица.Два дни преди прегледа,омекнаха гърдите,честото пишкане,болки всичко изчезна.Разбира се набих си филма,че е задържан аборт и е спряло развитие.Тръгнах вечерта на лекар..при нас най-близо има на 70 км.Отивам,обяснявам..докторът ме гледаше изумен,как съм дошла от 70км,защото не ме боляли гърди,коза че симптомите непрекъснатоще се появяват и изчезват.Видяхме бебето за първи път,имаше вече и пулс.Вече съм в 26 седмица и от тогава повече гърди не са ми се подували и боляли.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт