Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 612
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Това, което аз намирам за късна имплантация е описано като сравнително рядък феномен след замразен трансфер.
https://saraogihospital.com/late-implantation-after-frozen-embryo-transfer/

# 706
Включвам се да споделя. Направихме уринарен тест днес на 8-ми ден (7-ми за който не брои деня на трансфера) и имаме бледа втора чертичка Blush
Жена ми не вярва, защото е много бледа, но и моята беше такава миналата година и сега имаме бебе. Утре иска пак да правим тест, както си и знаех, затова взех два Grinning

За кръвен ще си чакаме датата на теста.

# 707
Аз след три положителни уринарни теста имам отрицателен кръвен ,така че въобще не ги правете . Моят кръвен мисля на 11 ден на три дневни ембриони беше 30 ,затова е показвало положителен на уринарния ,но реално това не е бременност. Тотално приключвам с уринарните 😁 Но вярвам ,че при вас няма да е така и желая успех Simple Smile  quote author=Skady link=topic=1739565.msg49513014#msg49513014 date=1743067648]
Включвам се да споделя. Направихме уринарен тест днес на 8-ми ден (7-ми за който не брои деня на трансфера) и имаме бледа втора чертичка Blush
Жена ми не вярва, защото е много бледа, но и моята беше такава миналата година и сега имаме бебе. Утре иска пак да правим тест, както си и знаех, затова взех два Grinning

За кръвен ще си чакаме датата на теста.
[/quote]

# 708
Привет, на мен от клиниката ми заръчаха чак на 15 ден след трансфер ( на 5 дневно) да правя пиклив, а кръвен след това. По-рано нямало смисъл. Да видим как ще устискам дотогава...

# 709
Може да са ви го казали, но не виждам никакъв смисъл в това. Навсякъде препоръките са макс на 10 ден и тогава е напълно достатъчно да се види има ли имплантация или не. И без това чакането е достатъчн стрес, защо да се чака още 5 дни, пък и ако ЧхГ е 0 да се продължва с инжекции, хапчета и хормони.. пълен нонсенс за мен

# 710
И за мен е излишно да се чака толкова дълго и да се приемат хормони / лекарства без да са нужни, но който има търпение - да чака. Ранното тестване също води до стрес и излишно бодене/ тестване.

# 711
На 5 дневен ембрион теста се прави на десети ден и ако е отрицателен няма нужда да се повтаря .
Привет, на мен от клиниката ми заръчаха чак на 15 ден след трансфер ( на 5 дневно) да правя пиклив, а кръвен след това. По-рано нямало смисъл. Да видим как ще устискам дотогава...

# 712

Имаш ли ЧХГ препарат, който да поставя през определени дни? Ако имаш, вероятно искат да се изчисти препарата и тогава да се види има ли резултат или не. Ако нямаш, наистина 15 дни е дълъг период.

# 713
Може да са ви го казали, но не виждам никакъв смисъл в това. Навсякъде препоръките са макс на 10 ден и тогава е напълно достатъчно да се види има ли имплантация или не. И без това чакането е достатъчн стрес, защо да се чака още 5 дни, пък и ако ЧхГ е 0 да се продължва с инжекции, хапчета и хормони.. пълен нонсенс за мен

На мен ми определиха дата 12 дни след трансфер на 5-дневен.След това повторим след 48 часа.Назначена дата за първи преглед беше 20 дни след първия кръвен,падаше ми се 7+2 седмица.Дочаках си датите за тези неща и да ви кажа,не съжалявам,защото си спестих стреса..да пускам кръвни през 2 дни сто пъти и да се тревожа,че не се удвоява правилно.За мен е и по-добре късното ходене на гинеколог..масово отива в 5та седмица,сак има няма ембрион,филмите почват ..после пак ембрион има,няма пулс.Те много добре знаят,защо ни ги дават тези дати и кога всичко ще се види с точност как върви.Успех на всички чакащи!

# 714
Като човек, опериран в 7+0 от извънматочна след трансфер много се радвам, че от рано ме следяха с прегледи.
С успешната ми бременност за първи преглед ме извикаха в 5+3 и се видя всичко, каквото трябваше да се види, после в 6+4 за пулс, който също чухме и при двете бебета.
Първия път ми искаха тест на 10ти ден, при следващите два трансфера искаха на 12ти.

# 715
Няма лошо да се ходи още 5 или 6-та седмица, за да се види дали е в матката. Особено, ако има аномалии в кръвните тестове. Лекаря ми е казал, че извънматочната е добре да се хване още в началото. При мен имаше съмнение за извънматочна, още в 5+2 ме извикаха за преглед, да видят дали е в матката. Да, после чакаш за пулс да видиш, но знаеш, че е в матката и някак си е по-спокойно.

# 716
Здравейте, за първи път пиша тук, но съм изчела почти всички теми назад. Знам, че ще бъда упрекната от някои за ежедневното тестване, което правя, но е по-силно от мен. 🫣 Миналата година направихме 2 трансфера - първият трансфер завърши с извънматочна бременност, а вторият - с биохимична. На 17.03 трансферирахме последните ни 2 ембриончета (5 дневни). В деня на трансфера си поставих 1 инжекция Овитрел, както и на 7-ми ден от трансфера (на 24.03).
Сутринта на 24.03 ме извикаха в клиниката да изследваме прогестерона - 117.30 nmol/L.
След това минах през друга лаборатория, за да изследвам ЧХГ - резултатът беше 36.58
На 8-ми ден отидох в друга лаборатория (като се има предвид, че в 16:30 предишния ден съм си сложила Овитрела) - резултатът беше 156.
На 9-ти ден отидох отново в лабораторията, където се изследвах първия път - резултат 180.30
Днес на 10-ти ден отново се изследвах в лабораторията от вторник - резултат 210.
Също така днес сутринта еднократно след забърсване на хартията ми остана бледо розова следа.
Изключително много вярвах, че този трети трансфер ще ни е на късмет и ще си бременея на спокойствие. Така го усещах, но след тези резултати съм много объркана. Утре отново ще изследвам ЧХГ в първата лаборатория, за да сравня резултата с вчерашния такъв и след това ще си отида в клиниката на 31.03 (понеделник), когато ми е и официалния тест.
Надявам се, че този висок резултат от втория ден е на база поставения Овитрел и затова в следващите дни не се наблюдава удвояване на резултата, но то човек в такава ситуация и за най-малкото иска да се хване.
Ще добавя, че си имаме едно почти 8-годишно момченце от естествено забременяване. Втората ми бременност от естествено зачеване приключи с мисед в началото на 4-ти месец. Оттам започна и търсенето на проблем, ходенето по лекари и инвитро процедурата.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 14:31 от Анонимен

# 717
И моят тест е за 10ти ден след трансфер на 5 дневно. Това е реално първи ден закъснение при нормален Ц, когато и пикливите тестове са вече положителни. Напълно е достатъчно, при дамите, които са успели от първи опит сигурно не им се струва сега много, че са чакали повече от 10 дни, ама аз като знам, че и миналия,  и най-вероятно и този месец по 15 дни (половин месец) слагам по 2-3 инжекции на ден + прием на още хормонални медикаменти и цялото това нещо е абсолютно напразно, ами не, не бих искала да си удължа агонията. Предпочитам да пусна 3 кръвни, а не един, пред това да се бода още няколко дни. Дори и икономически ми е по-изгодно.

# 718
Галина, на фона на Овитрел никой не може да кажа как нараства. По принцип е логично стойностите да не се удвояват правилно, защото от една страна растат заради бременността (очевидно има такава щом ЧХГ се покачва), от друга падат заради чистенето на Овитрел. Но с колко падат и с колко се качват няма как някой да знае. Просто следене с кръвни, по възможност в една и съща лаборатория. Успех!

# 719
Няма лошо да се ходи още 5 или 6-та седмица, за да се види дали е в матката. Особено, ако има аномалии в кръвните тестове. Лекаря ми е казал, че извънматочната е добре да се хване още в началото. При мен имаше съмнение за извънматочна, още в 5+2 ме извикаха за преглед, да видят дали е в матката. Да, после чакаш за пулс да видиш, но знаеш, че е в матката и някак си е по-спокойно.
Да ви кажа честно,май има ориентир за извънматочна по Чхг върви ниско,ако не се лъжа.Вашето колко беше,че се усъмниха?

Общи условия

Активация на акаунт