Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 623
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, много съм притеснена, писах за неправилното нарастващо ЧХГ, сега се оказа, че имам ешерихия коли в урината. Понеже имах някакво дрзнене, което мислех че е от циклогеста, но реших да пусна и стерилна урина и излезе положителна за тази бактерия.  Възможно ли е тя да вреди по някакъв начин. ЧХГ от днес е 4200, расте, но пак не се удвоява правилно, преди два дни беше 2400. Вече не знам какво да правя. Нямам нито болки нито кървене. Писах на доктора чакам да ми отговори.

Веднага си поискай лечение от лекуващия, имаш ли болки? ЧХГ е добре, но трябва да се вземат навреме мерки за изчистване.

Нямам болки, само някакъв дискомфорт и то много рядко. Писах на доктора и чакам да ми върне какъв антибиотик ще трябва да взема. Благодаря за отговора

# 691
Ако нямаш болки, значи си ги хванала навреме, това е добре! Всичко ще е наред!

# 692
Наистина е нисък за 11 ден. Според мен след 48 часа ще има повече яснота, може и да дръпне.

# 693
Момичета, аз съм 6ти ден след ЗЕТ. Първият завърши с резултат 0, като преди това също не съм видяла положителен тест за повече от 3 години.
Гърдите ме боляха, вече не, нямам и никакви усещания, че нещо се е случило. Общо взето съм започнала да го отписвам и този опит. Планът беше при неуспех да направя хистероскопия, ако има нещо скрито. Но се случи нещо странно за мен, на трети ден от ЗЕТ ми изби херпес на устната, като такъв ми излиза или като се разболявам или точно преди Ц (нито едното не е на лице). Това ме навежда на факта, че проблемът може да е в имунологията и това да е било някаква реакция за атака в имунитета при опит за имплантация. Реално това са нещата, които не сме изследвали - имунология и оглед на матката.
Знам, че сигурно е голяма глупост, ама вие как мислите, има ли такива от вас, които точно заради проблеми с имунологията да не са стигали до никаква имплантация?

# 694
v стискам палци и на краката!
Някой да ме поправи ако греша, ама херпес мисля, че избива при понижен имунитет, което е реално добре дошло в периода след трансфер.

# 695
Момичета, аз съм 6ти ден след ЗЕТ. Първият завърши с резултат 0, като преди това също не съм видяла положителен тест за повече от 3 години.
Гърдите ме боляха, вече не, нямам и никакви усещания, че нещо се е случило. Общо взето съм започнала да го отписвам и този опит. Планът беше при неуспех да направя хистероскопия, ако има нещо скрито. Но се случи нещо странно за мен, на трети ден от ЗЕТ ми изби херпес на устната, като такъв ми излиза или като се разболявам или точно преди Ц (нито едното не е на лице). Това ме навежда на факта, че проблемът може да е в имунологията и това да е било някаква реакция за атака в имунитета при опит за имплантация. Реално това са нещата, които не сме изследвали - имунология и оглед на матката.
Знам, че сигурно е голяма глупост, ама вие как мислите, има ли такива от вас, които точно заради проблеми с имунологията да не са стигали до никаква имплантация?
Не се водете много по реакциите на тялото, те са толкова различни и индивидуални, не се стресирайте 🍀
Моят личен съвет е да си направите биопсия и хистероскопия на матката, а вирусите определено играят роля. Моята имунна система е свръх активна и ми казаха при първия положителен тест веднага да звънна на лекаря ми, за да ми даде леки дози кортикостероиди за да я подтисне за да не ми убие ембриона Също така се опитвам да поддържам ниски нива нa херпес вирус и ебщайн - те много лесно се реактивират.
Но разбира се аз не съм професионалист и не се водете на 100% от моите съвети
Желая успех

# 696
Благодаря ви! Точно при спад в имунитета се появява, явно и при резки хормонални промени, щом и преди цикъл се е случвало. Аз предните месеци си пийнах не малко кортикостероиди заради алергия, даже няколко дни преди първия трансфер все още ги приемах в ниски дози и си казах, че ако има проблем с имунологията, ще помогнат поне, ама нищо не стана.
Някои лекари много я отричат тази имунология, аз също съм малко скептична, защото там нещата се променят бързо и не е много доказано, че “леченията” дават резултат, ама след хистероскопията, това ми е последното нещо, където може да открием същинският проблем.

# 697
Няма такова нещо като "късна имплантация". Може да има късна овулация, но при естествено забременяване. А тук говорим за трансфер и са ясни всички дати. За съжаление стойностите са много ниски за 11-ти ден. На този ден се очаква трицифрено на число. На единствената ми успешна бременност ЧХГ беше 265 на този ден. На всички останали ( биохимични) между 25 и 60. Най-вероятно е биохимична.  Иначе на 5-дневен ембрион имплантацията се случва към 4-5 ден, а ЧХГ започва да навлиза в кръвта към 7-8 ден. Сега, сигурно има някакви редки изкл-я, но такова ниско ЧХГ обикновено се свързва с проблемна бременност.

Вики, защо не сте изследвали имунология за 3 години? Моят съвет е да я пуснете, защото и на мен никой доктор не ми каза след 3 биохимични ( добре че бяха момичетата от форума) и се оказа че имам завишени НК клетки и неблагоприятен профил. Не правете напразно трансфери, ако не се знае причината, само си опуквате ембрионите.

# 698
Аз имам три неуспешни трансфера ( с една биохимична) и доктора не ме е съветвал да си правя такива изследвания. Исках да го обсъдим след последния неуспех , но не благоволи дори да вдигне телефон, въпреки че звънях през регистратура в продължение на 3 дни. Чувствам се неглижирана и претупана . Ама то какво да очаквам от доктор, който преглежда по 50 жени на ден…Смених клиниката и започваме отначало . Вече имам някои готови резултати - завишени НК клетки . Значи все пак има причина за неуспехите, както и е можело да се избегнат.
При биохимичната чхг на 8-ми ден ми беше 48, стигна до 64 и това беше. Докторът ми беше казал, че на десети ден очаква трицифрен резултат.

# 699
Имунологията според доста лекари, доколкото виждам е малко непризната все още. Аз също съм скептична доколко тези вливки и други подобни дават резултат, затова и исках да пробваме още един трансфер, при все, че съмненията бяха за друг проблем. А и аз съм посещавала имунолог миналата година, и то от прехвалените, тогава ми пусна само антиспермални тела. НК клетки каза, че се променяли и трябвало да се изследват след настъпване на Б, бях питала конкретно за тях.
На този етап ще ги пусна успоредно с хистероскопията. Другото, което не сме изследвали е кариотип, но за него ще изчакам при евентуална следваща стимулация, на този етап няма смисъл, а и съм на мнение, че и да имаше някакво отклонение там, все щях да стигам до Б, дори и с недобър край.

# 700
Какво имате предвид под кариотип ? Имам правени доста генетични тестове , да си сверя часовника .

# 701
Във всички клиники които съм била или дори просто съм ходила на консултация са ми искали кариотип на двамата партньори ,тромбофилия ,имунология ,НК клетки ,цветна снимка ,хистероскопия за оглед и взимане на биопсия
Аз имам три неуспешни трансфера ( с една биохимична) и доктора не ме е съветвал да си правя такива изследвания. Исках да го обсъдим след последния неуспех , но не благоволи дори да вдигне телефон, въпреки че звънях през регистратура в продължение на 3 дни. Чувствам се неглижирана и претупана . Ама то какво да очаквам от доктор, който преглежда по 50 жени на ден…Смених клиниката и започваме отначало . Вече имам някои готови резултати - завишени НК клетки . Значи все пак има причина за неуспехите, както и е можело да се избегнат.
При биохимичната чхг на 8-ми ден ми беше 48, стигна до 64 и това беше. Докторът ми беше казал, че на десети ден очаква трицифрен резултат.

# 702
Кариотип е хромозомен анализ на теб и партньора ти.
На нас са ни искали само тромбофилия, ЦС, СГ, половопредавани инфекции. Това е в 3 различни клиники.

# 703

Привет, отново. Не съм се жалвала от има няма няколко часа. Вчера ми беше теста на два тридневни ембриона( 12 - и ден), като всяка седмица слагам овитрел. Вечерта получих силни ПМС болки и прокървих. Стигна се до сменяне на превръзки. Днес е кафяво течение. Очаквам коментар от доктора. Не приемам кръворазреждащи и таблетки вагинално, заради предишно зацапване. Прогестерона е добре, дори намалиха приема на една инжекция през ден.

# 704
Няма такова нещо като "късна имплантация". Може да има късна овулация, но при естествено забременяване. А тук говорим за трансфер и са ясни всички дати. За съжаление стойностите са много ниски за 11-ти ден. На този ден се очаква трицифрено на число. На единствената ми успешна бременност ЧХГ беше 265 на този ден. На всички останали ( биохимични) между 25 и 60. Най-вероятно е биохимична.  Иначе на 5-дневен ембрион имплантацията се случва към 4-5 ден, а ЧХГ започва да навлиза в кръвта към 7-8 ден. Сега, сигурно има някакви редки изкл-я, но такова ниско ЧХГ обикновено се свързва с проблемна бременност.
Дано не сте права Sleepy

Общи условия

Активация на акаунт