Booking.com – 11

• 50 134
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
С точките-награда съм плащала и трансфери, общо взето всичко, което е в портфолиото на Booking като услуги може да се доплати или плати с точките.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 12:31 от Blue`Sky

# 556
  • ВАРНА
Здравейте. Къде се въвежда номера на профила в Wizz за получаване на бонус при резервация в букинг?

# 557
Трябва да влезеш през линка в сайта на Уиз.

# 558
  • ВАРНА
Трябва да влезеш през линка в сайта на Уиз.
Благодаря,стана. Но като вляза през линка цените са по-високи Rage. Така че по-добре без Wizz.
Предстои ми да финиширам една по-голяма резервация до няколко дни и ще се радвам ако някой може да ми съдейства с код. Не съм ползвала досега и не знам дали имат срок кодовете , тъй като изчаквам потвърждение за датите. Ако е по-добре ще пиша като съм готова да резервирам.
Благодаря предварително Flowers Sunflower

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 17:32 от megivarna

# 559
Имат срок кодовете и обичайно много бързо изтичат. Иначе да, през wizz често е по-скъпо.

# 560
Еми случва се. Може да пробваш през topcashback.com, там дават истински пари, не кредити. Не съм забелязал да има повишение ако влезеш оттам, ама кой знае.
Подозирам, че на мен по подразбиране винаги ми дава по-високите цени, затова никога не ми се случва да е по-скъпо отнякъде.

# 561
Платих резервация в  Гърция през букинг с дебитна карта на пощенска банка. Гледам, че са ми удържали 5 процента такса.- 82 евро.
На някой случвало ли му се и да го чарджат за плащане към букинг? Писах на букинг, още нямам отговор. Ще пусна и запитване към банката. Доколкото видях, има такава такса, но е 0.5 %=и  е за плащане към търговци в чужбина извън европейското икономическо пространство. Букинг е регистриран в Нидерландия. До сега никога не са ме чарджили  за плащане към букинг.
Ако действително събират такава такса, веднага си закривам сметката

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 05:12 от Прекрасная Василиса

# 562
Събират такса за превалутиране - от лев към евро. Няма такова нещо за извън европейското икономическо пространство.

# 563
Кой я събира тази такса?
Букинг ли? До сега не са ми събирали. Плащането е минавало по курс продава на банката
А това за такса за плащане при търговци извън ЕИП го пише в тарифата на банката. Само че е 0.5, а не 5 процента. В мейла от букинг пише, успешно плащане на 1638 евро, а са ми взели от сметката точно с 82 евро повече по курса на банката. А такса превалутиране на банките е включена в курса на валутата.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 06:43 от Прекрасная Василиса

# 564
Да не са ви взели някоя такса за пожари, или нещо такова което е било извън цената на хотела? Вижте разбивката на цената на мястото за настаняване

# 565
В разбивката пише 1820, 10 процента отстъпка  , платено с карта 1638 евро. Сега ще пиша и на банката.

# 566
  • Sofia
Е, какво ще им пишеш, направо звъни. Simple Smile Това е важен въпрос.

А и моята банка, например, не приема запитвания чрез e-mail, касаещи проблеми с плащания.

# 567
5% е много, аз разбрах 0.5
Не би трябвало да има, много е, вижте си с банката какво е станало

# 568
Снощи се върнахме от Гърция с резервация през Букинг --Няма такова нещо като допълнителни проценти това лято до тук сме минали 2 резерваций през тях за Гърция и ни предстоят още 2 нищо такова не са ми начислили. колкото си пише толкова сме платили. 3 са на различни населени места така че и това за пожарите не ми се струва нормално.

# 569
  • София
Това последното не е вярно. Аз имам 4 приключени резервации за Гърция от края на юни/началото на юли. Навсякъде има Environment fee, просто е включена в общата цена, но може да се види в Pricing information. Тази такса зависи от категорията на мястото за настаняване.

Общи условия

Активация на акаунт