ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 38

• 16 979
  • 372
  •   1
Отговори
# 75
Аз лично не мисля, че съм станала ГМО заради ваксината. Нито че ще ми се променят гените от ГМО царевица. В края на краищата всички културни плодове и посеви са генно модифицирани чрез селекция. Нима пшеницата, която ядем днес, е същата като дивия си предшественик? Да не говорим, че и той е генна мутация на някаква друга трева предшественик. Обаче стихийна мутация, а не целенасочена такава. Това е разликата, но ефектът е еднакъв.
Всяко едно теле, прасе или пиле е генна мутация на нещо предходно та чак до първата амеба или каквото там едноклетъчно е имало. Тези мутации се казват еволюция, хората също са ГМО, понеже са еволюирали.

Иначе никога не съм писала, че мразя някого, та явно не е към мен това предизвикателство, но все пак се почувствах призована да пиша.
И още нещо - да оставим световната статистика, но аз лично познавам хора, умрели от ХИВ, но нямам познати, умрели от ваксината. Или даже увредени. Иначе след години може да хвана рак, ама дали хората не са хващали рак и преди ваксините против ХИВ? Това, че е заради тази ваксина, е въпрос на сляпа вяра.

# 76
Да еволюцията и генното модифициране - са свързани с промени в генетичния материал на организмите, но се различават по своята природа и механизми.
Еволюцията е действала хилядолетия на принципа на естествения подбор. Тя е естествен процес на промяна на наследствените признаци в популациите през поколенията. Тези промени възникват чрез мутации, генетичен дрейф и естествен потбор, като водят до БАВНА адаптация на организмите към тяхната среда и могат да доведат до появата на нови видове. 

Когато правиш целенасочено ГМО ти не просто "подобряваш", а експериментираш. В процеса на модифициране и експериментиране има подобрени екземпляри, но има и изроди - не приемайте, че са полярни нещата има всякакви по тази скала. Например в процеса на модифициране на царевицата има моменти, когато се налага да се изгори цяло поле на място, защото става ясно, че мутацията е свръх активна и доминантна и може да доведе до унищожаване на цялата култура.

И какво стана сега - дори не претендирам за изчерпателност. Сега следва определени индивиди да приемат въведената ДНК. Представете си обаче на фона на масовата ваксинация, колко са тези индивиди! Тя ще промени тяхната ДНК и до момента се говори за болест, но реално няма никакви изследвания, които да са правени как това се предава в поколенията. Всички ваксинирани, които няма да имат деца след ваксинирането - разбира се нищо няма да предадат. Само в рамките на техния живот евентуално може да има последици /Дай Боже да няма никакви последици/. Но човешкия генофонд е замърсен! И то в огромен ареал едновременно. Това не е еволюция, няма да има време и бавно отсяване.

Също така не забравяйте, че вие сте създадени с определен генетичен код. Той е проработил от първите зиготни клетки и е определил как да се формира всяка ваша клетка. Всяка ваша клетка носи този генетичен код и го изпълнява ежесекундно. Генетичният ви код определя не само как ще изглеждате, а и как да функционира организма ви. Във вече във вече работещия организъм се вкарва нов "такт" и ако до вчера сте звучали като мелодия на Бах то след ваксинирането вече има една, две, пет ноти повече. Когато модифицират царевица или животно модификацията се прави така, че то да се създаде и израсте с тази промяна, а хората в момента се променят на вече създаден организъм.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 21:17 от the Дорис

# 77
И как точно ваксината ще ми промени ДНК-то? Всяка моя клетка изведнъж ще стане с друг генетичен код? Някак не го схващам.

# 78
И как точно ваксината ще ми промени ДНК-то? Всяка моя клетка изведнъж ще стане с друг генетичен код? Някак не го схващам.

Ами имам някакви познания за гените, мутациите и какво следва от мутациите, но става дума за мутациите, които аз знам, че имам. Генетиката е доста сложна наука. Хората дори и не разбират как се "включват и изключват" гени и как може един алеал на мутацията никога да не се изявявал и в един момент да се "включи" и да доведе до фатален край.
Например има вируси, които остават завинаги в човека и променят генетичния му материал, за съжаление винаги до лошо. /Такива са някой щамове на ЧПВ, Епщайн, борелия/. Например няма да променят всяка твоя клетка, но ще промент участъци от гръбначния мозък и това води до левкемия.
Всеки един нашш орган произвежда нови клетки и се обновява на 7 години изцяло. Това може би означава, че вече в обновяването ще има клетки с нови ДНК инструкции.

Ваксините се кълняха, че са векторни и иРНК, а сега се оказва, че е инжектирано ДНК + компоненти, които спомагат неговото навлизане в организма и задействане /всяка ваксина има компоненти, които забавят имунния отговор, за да не бъде унищожен ваксинационния товар при убождането/.
Бяха ваксинирани млади хора, които тепърва ще имат деца и бременни с вече развиващи се ембриони.

Това не е мое обяснение, но е разбираемо:
Въведената ДНК може да остане епизомална (извън хромозомите) или да се интегрира в генома на клетката. Интеграцията зависи от използвания метод и вида на вектора. Например, някои ретровирусни вектори могат да интегрират ДНК в генома, докато аденовирусните вектори обикновено не го правят.​

Рискове и предизвикателства:

Имунен отговор: Организмът може да разпознае въведената ДНК или вектора като чужди и да предизвика имунен отговор.​

Инсерционна мутагенеза: Ако ДНК се интегрира в генома, съществува риск от нарушаване на важни гени, което може да доведе до нежелани ефекти, включително онкогенеза.​

Ефективност на експресията: Не винаги е гарантирано, че въведената ДНК ще се експресира правилно и устойчиво.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 22:29 от the Дорис

# 79
  • София
Дорис, губиш си времето, според мен. Преди пандемията не вярвах, че има чак толкова заблудени хора, след това видях такива с очите си. Няма смисъл. Някои индивиди ще приемат всичко, което им се пробутва и продава като чиста монета. Те просто не искат да правят по- трудния избор, да се ровят, да подлагат на съмнение дадена информация, защото така е по- лесно и предпочитат да не носят отговорност за собствения си живот и здраве. С тях общ език не може да се намери, изгубена кауза е.

# 80
The Дорис, благодаря че отделяш от времето си !

# 81
https://www.antena3.com/noticias/salud/aumentan-casos-tuberculos … n-antena3noticias
Не знам кое какво променя, но в Испания се завръща туберкулозата. Доста тревожна новина за огнища на няколко места в страната.

# 82
  • Варна
Имам питане.Правиха Манту на детето/ще става на 7/, но поради непредвидени обстоятелства не можахме да отидем да отчетат пробата когато трябваше. Лекарката взе решение когато се чухме по телефона да пише реакцията положителна и да не се слага. Каза да не се притеснявам и, че той ваксина си има. Четох тук из разни теми, че практиката по света не включва Манту и реваксинации и, че една ваксина, както в нашият случай била достатъчна. Може ли мнение по въпроса ако сте по-добре запознати от мен?

# 83
Имам много близки приятели, които са пулмолози и работят в голям град в туберкулозно отделение. Туберкулоза винаги е имало и има, въпреки масовата и посъвместна ваксинация. Не мисля, че има хора без тази ваксина, освен бебенца, които са били в много лошо здравословно състояние. 
За щастие вече се знае много за заболяването и лечението и.

# 84
От 1980 година БЦЖ ваксината не се поставя в Испания, тя не е от задължителния им календар, не знам за какви бебенца говориш.

# 85
Говоря за България!

Цитирам от статията ти: Испанското дружество по пулмология и гръдна хирургия (SEPAR) подчертава значението на засилването на ранното откриване и стриктното придържане към лечението, за да се предотврати предаването и развитието на антибиотична резистентност. Провеждането на проследяване на контактите и активното търсене на случаи са от съществено значение в тази борба.

Нито дума за ВАКСИНА в цялата статия!

И малко изопачено представи информацията - въпреки, че не са ваксинирани Испанците, както сама каза от 1980 година то те си имат нормален брой болни от туберкулоза. Но последната година се увеличилило със 7%!

Какви изводи правим? Неваксинираните общности боледуват колкото нас ваксинираните - и що така?
Защо те са решили да не се ваксинират за туберкулоза след като все пак не е изкоренена? Защо на току що роденото дете не му шибват доза отрова?

# 86
Дорис, чудесно знам какво пише в статията, прочела съм го преди да го пусна. Намали истерията си, когато пишеш в тази тема. Изопачаваш нещата.

# 87
Е, кое е истеричното?
Кое съм изопачила?

Да ти кажа аз това наричам изопачено и тенденциозно предаване на нещата, особено в тази тема:
"Не знам кое какво променя, но в Испания се ЗАВРЪЩА туберкулозата. ДОСТА ТРЕВОЖНА НОВИНА за огнища на няколко места в страната."

Отваряш статията и разбираш, че то туберкулоза там си е имало, просто сега са повече случаите след като е намаляла от ковид изолацията. Хората грам не споменават за масови ваксинации и тревожни действия. Димата "завръща' е крайно неправилна! После аз съм била с истериите - ами виж си информацията, цели и крайния резултат!

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 11:34 от the Дорис

# 88
Е, кое е истеричното?
Кое съм изопачила?
Дорис, в статията не пише че ще се прави масова ваксинация с БЦЖ. И аз не съм го написала баш така. Но! Испанците в момента разработват собствена ваксина срещу туберколоза, която до 2028 година ще бъде пусната и ще се възобнови ваксинацията. Не знам дали ще им е в задължителния календар, но за да я правят и изпитват в момента, явно са преценили, че има нужда.

# 89
Не намирам информация за нова ваксина в Испания, но и не търся задълбочено. Те си имат - MTBVAC: Това е жива атенюирана ваксина, базирана на отслабен щам на Mycobacterium tuberculosis и  BCG ваксината /това от статии го чета/.
Разработването на ваксини си е част от научния труд и добър бизнес, та вярвам, че много нови ваксини ще има. А дано, колкото може по-безопасни!

Общи условия

Активация на акаунт