ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 38

• 17 078
  • 372
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Не мога да разбера какво дебелоочие се изисква,
за да обясняваш точно в тази тема колко са безвредни ваксините!
Не бях антиваксър преди детето ми да пострада!
Чинно съм ваксинирал сина си, защото съм бил излъган от фармамафията!
Сега съжалявам, че не съм се информирал по-рано! Никога няма да им го простя!
На всички препоръчвам да се запознаят с труда на този американски педиатър:

https://www.poetrywithirena.com/uploads/1/6/2/1/16211642/vaccine_book_bg_1_.pdf

В книгата той напълно безпристрастно ви запознава със всяка известна ваксина.
Обърнете внимание след страница 112 - състав на ваксините.
Автора не е антиваксър и не взема страна,
но ви дава сурова информация като за мислещи хора.
И ако някой има глава на раменете, много ще се замисли дали да играе
на руска ролетка с детето си.

Малко по-горе беше споменато, че осведомените сме много по толерантни
от фанатизираните ваксъри.
И все пак, колкото и да съм толерантен ще си позволя да помоля:
Пишете в тази тема само за ВРЕДАТА от ВАКСИНИТЕ!
Спрете да ровичкате в отворените ни рани!

При ваксините не можем да говорим за вредност. Вредни са неща, които влияят злотворно на всички - цигари, алкохол, отрови... При ваксините има странични ефекти, най-често преходни и без никакви последствия, има и по-сериозни, които отключват вродени предразположения у някои хора. Но това не е вредност, а риск. Обаче рискът е много по-малък отколкото пътуването с автомобил (и даже ходенето покрай автомобили) или даже със самолет. Но някой отказал ли се е да пътува и обвинява ли автомобилната мафия?
Попрочетох въпросната книга и съвсем не е безпристрастна. Толкова, няма да и правя разбор.

Иначе съчувствам на всички, пострадали от ваксини, но ако движението стане прекалено масово ще се върнат забравени болести. А в момента и ваксинираните, докато все още са достатъчен процент, поемайки рисковете от ваксинирането пазят и неваксинираните, които са хем без риск, хем защитени. Това всичкото е свързано с обществения интерес и не може да не се каже.
Мдааа, така е лесно да съчувстваш, но когато гледаш детето ти да се мъчи, а ти не можеш да помогнеш, а в следствие стреса, който си преживял отключиш онкологично заболяване и трябва да се бориш за живота си, повярвайте последното , от което имаме нужда е съчувствие.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 11:44 от gk77

# 211
  • София
При ваксините не можем да говорим за вредност. Вредни са неща, които влияят злотворно на всички - цигари, алкохол, отрови... При ваксините има странични ефекти, най-често преходни и без никакви последствия, има и по-сериозни, които отключват вродени предразположения у някои хора. Но това не е вредност, а риск.
Е аз мога да кажа точно обратното и ще звучи точно толкова безумно. Ходя си по улиците и си гледам как хората си пушат и се чувстват добре. Здрави са. Абсолютно нищо им няма. Е, че някой е пострадал, това е риск. Пушачите не мрат от цигарите, а от същите други неща, от които и ваксинираните. Как точно разбрахте, че цигарите са вредност, а ваксините риск? По новините Ви го казаха и Вие повярвахте?
А за алкохола съвсем не мога да се съглася. Хората сами си го варят и го пият. Защо да вариш вредност? Може би го правят, за да си използват плодовете и да си изчистят дворовете от боклуци, които ще изгорят варейки ракия? Така разсъждавайки - ето и ваксините са безплатни и алкохолът. Значи и вредността им е подобна.

И накрая разсъжденията колко малко хора са пострадали от ваксини, са съвсем безпочвени. Около мен са много пострадалите. Дали Вие не сте си “запушили ушите” за тези проблеми и затова не ги чувате? Или чакате да ги кажат по новините?

# 212
Нали знаете за статистиката и потърпевшите, като ви кажат, че статистически при 2% от ваксинираните се явяват ужасни странични ефекти, със сигурност това за вас е просто статистика. Съвсем различно е, ако точно вашето дете е изтеглило късата клечка, защото тези 2% в общата статистика, за вашето семейство ще са 100%.
И пак ще кажа, че дори да не му се е случило нещо ужасно на човек, ако не е опериран от емпатия ще е в състояние да разбере и съчувства на пострадалите.

# 213
Тук има няколко потребителки с много успешни операции.

# 214
Пиейки и пушейки, възрастният човек прави своя личен избор, касаещ (евентуално) здравето му. Избирайки дали да ваксинирам децата ми касае техния живот и тяхното бъдеще. Дори и най-малкият риск за мен е безумен. Съжалявам безкрайно, че навремето нямах тази информация и си следвах системата безумно. Станалото станало. Дано те са по-умни от мен и предпазят децата си.
Що се отнася до “изчезналите” заради ваксините болести, силно се съмнявам в тяхната роля. Залагам на човешкия естествен имунитет и способността му да стопира епидемии.
В крайна сметка не разбирам ваксинираните от какво толкова се безпокоят, та считат за нужно да преследват малцината черни овци. Нали са ваксинирани и предпазени. Чак пък толкова бързо да ги тръшне чумата, не вярвам.

# 215
В период съм да разбера повече за ваксините и съставът им. Доста се ужасих като разбрах колко много на брой са в първата година на детето и непрекъснато увеличават броят им.

Ако една болест е изчезнала, защо всяка една се съхранява в лаборатории? Как създаваш ваксина за вирус, който не си успял да изолираш и видиш под микроскоп?

Според мен, ваксинираните се страхуват толкова много от неваксинираните, защото политиката за ваксиниране е изготвена на рози прицип. Втълпено им е, че ефекта на ваксината се увеличава, когато повече или всички около тях са ваксинитани. В противен случай, неваксиниран се разболява и заразява тях, защото ваксината пази неваксинирания, не е обратното. Ваксинирания евентуално ще изкара по-леко болеста, но все пак ще е болен.

Задавала съм им този въпрос, но така и не получих отговор, а само нападки, как можело да задавам такива тъпи въпроси и "потърсете, има много информация". Ако някой тук има обяснение по темата, ще се радвам да го чуя.

Най-добрата "ваксина" винаги ще бъде имунитета. Независимо от напредъка на медицината.

# 216
Най-добрата "ваксина" винаги ще бъде имунитета. Независимо от напредъка на медицината.

Абсолютно вярно. Но как се създава имунитет? Или като преболедуваш, или с ваксина.

# 217
Не ЧС. Има много хора, които нито се разболяват, нито се ваксинират. И имат имунитет. Най-вероятно такива сме всички ние към много вируси. Тялото е най-умната машина, създавана някога. И ракови клетки развиваме по няколко пъти на ден, но доста рядко ракът ни надвива, за щастие. Организмът сам разпознава и убива изродената клетка. Просто имунната система трябва да се поддържа в изправност. Не с ваксини.
Знаеш ли колко вируси и бактерии в момента имаш по всички дупки? Ако слагаш по ваксина за всяка, ще светнеш като крушка…

# 218
Така е, не отричам. Ама баш за болестите, от които се мре и за които се ваксинираме, пренебрежим процент хора имат естествен имунитет. Някой да има имунитет за тетанус, детски паралич, шарките, дифтерия, холера...

# 219
Имунитет, здрав дух, здраво тяло.

Ако не приемаш нужните за тялото ти хранителни вещества, не се хидратираш, не се движиш, живееш с негативни мисли ежедневно, емоционално си смачкан... няма ваксина на този свят, която да те спаси.

Много от заболяванията (като рак) се развиват, когато сме паднали духом и емоционалното ни състояние е съсипано.

# 220
  • Атина

Искам да ви благодаря за линка на книгата. Много я търсих, но не помнех автора и заглавието и не я намирах. Огромно благодаря.

# 221

Искам да ви благодаря за линка на книгата. Много я търсих, но не помнех автора и заглавието и не я намирах. Огромно благодаря.
Някои страници от книгата прочетох .
Много подробно описание и информация относно ваксините.
Много благодаря.

# 222
...
Според мен, ваксинираните се страхуват толкова много от неваксинираните, защото политиката за ваксиниране е изготвена на рози прицип. Втълпено им е, че ефекта на ваксината се увеличава, когато повече или всички около тях са ваксинитани. В противен случай, неваксиниран се разболява и заразява тях, защото ваксината пази неваксинирания, не е обратното. Ваксинирания евентуално ще изкара по-леко болеста, но все пак ще е болен.
...

Ваксината не е създадена, за да „пази неваксинирания“. Тя защитава преди всичко индивида, който я получава. Когато се постигне колективен имунитет – това означава, че вирусът циркулира по-трудно и така се намалява шансът и за неваксинираните да се срещнат с него. Това не е „розов принцип“, а основна епидемиологична закономерност.

Вярно е, че ваксиниран човек също може да се зарази, но обикновено заразява по-малко и за по-кратко време, защото вирусният товар при него е по-нисък и имунната система го изчиства по-бързо. Неваксинираният има по-висок шанс да развие тежка форма и да разпространява вируса по-дълго.
Не е заради „втълпяване“, а защото неваксинираните статистически са по-вероятен източник на зараза. Освен това сред ваксинираните винаги има хора с отслабен имунитет (възрастни, хронично болни, трансплантирани), за които дори по-леко протичане може да бъде смъртоносно. Те са зависими от това околните да не са активни преносители.

# 223
Много е важно за напълно ваксинираните хора да важи оправданието ,че са по- добре защитени, отколкото неваксинираните. Първоначално учените казват , че си напълно защитен, до когато повече хора се разболяват, се започва с оправданието че ваксинираните карат по- леко, защото е очеизвадно, че все пак карат всякакви заболявания . Отделно все още съществуват живи ваксини, в чийто листовки е упоменато, че до един месец са заразни, т.е прясна ваксинирани разпространяват зарази за определен болести. Но и това било нормално. Отделно така сочения полиомиелит не е див такъв, а ваксинален. И това се премълчава удобно. Защото иначе не би било удобно. Отделно до първата година на децата все вкараха множество ваксини, включително някои в срок на изпитване, но в България никой не докладва странични реакции и съответно никой не ги вписва.
Всеки има право да избира по какъв начин да се лекува, т.е правото на избор е изконно в едно демократично общество. Когато дадено лекарство има някакви странични реакции, ако щеш главоболие,всеки индивид има право да избира дали да го ползва или не.. С ваксините не е така,а би трябвало 😔

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 21:41 от Katnis

# 224
  • София
Някой да има имунитет за тетанус, детски паралич, шарките, дифтерия, холера...

Можеш ли да се заразиш от тетанус от неваксиниран? Защо има реваксинация за шарките 10 години след първата ваксина? Дали това не означава, че 10 години след втората 22-годишните остават податливи на рубеола? Това не е ли периодът, който е най-опасен за тази болест? Дали тази ваксина не е бомба със закъснител?
Даже няма да коментирам колко много деца са се заразили от детски паралич и заушка точно от ваксините и са увредени.

Общи условия

Активация на акаунт