Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява народният лек с орехови листа след бременност?
Какво представлява токсоплазмозата и какви са рисковете за бременните жени?
Какво е серклаж и кога се извършва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява народният лек с орехови листа след бременност?
Народният лек с орехови листа включва запарване на 150-200 грама орехови листа в 4 литра вода. След това сместа се излива във вана и към нея се добавя достатъчно вода, за да покрие кръста. Жената трябва да кисне в тази смес за 30 минути. Този метод трябва да се прилага в продължение на 14 дни, след което да се направи почивка от една седмица и след това процедурата да се повтори за още 14 дни. Важно е обаче да се отбележи, че този метод не е подходящ за хора с проблеми с щитовидната жлеза.
-
Какво представлява токсоплазмозата и какви са рисковете за бременните жени?
Токсоплазмозата е инфекциозно заболяване, причинено от паразита Toxoplasma gondii. За бременните жени заразяването с този паразит може да представлява риск за плода, особено ако се появи по време на бременност. Ако жената се зарази по време на бременност, паразитът може да причини увреждане на очите, нервната система и други органи на бебето. Поради това е важно бременните жени да се консултират с лекар и да вземат предпазни мерки като избягване на контакт с котки и недопечено месо, за да избегнат заразяване с този паразит.
-
Какво е серклаж и кога се извършва?
Серклажът е медицинска процедура, при която се поставя шев в шийката на матката, за да се затвори или стегне цервикалния канал. Тази процедура обикновено се извършва при жени с анамнеза за преждевременни раждания или в случаи, когато има риск от предизвикване на преждевременно раждане. Обикновено се извършва между 12-та и 16-та седмица от бременността.
-
Какви са рисковете от излагане на варицела или рубеола по време на бременност?
-
Какви са ползите от морето за бременните жени?
?Тя е нова колежка в нашия офис,много е слънчева та веднага си допаднахме.И като се разприказвахме за това че съм бременна ми каза за хората на които са кумували,че и те чакат беб4е ама май през август,попитах я за име-тя каза Ирина,а аз пък се сетих за това как другите мамчета ти разконспирираха ника и й викам"ама това само наша Анири ще да е.Питам я сигурна ли е,че не е септември-тя: ми не знам,те на нова година разбраха.Е да де ама и аз точно на 31ви научих,та бях убедена на 300% че ще си ти.Голям съм Инч хай нали? Нямам търпение да се запознаем:)на следващата среща.
.А иначе не се безпокой за повръщането и аз все още повръщам-и вчера и оня ден,а някои дни по 3-4 пъти-та споко-не си сама в клуба 

Много да ни я пазите в нейния нов офис!
А и ние на 31-ви научихме!
meglena_79, напълно в реда на нещата е да нямаш болки. Ако имаш, тогава можеш да се обърнеш към д-р и да се чудиш дали има проблем, а при твоето положение само можеш да се радваш и наслаждаваш на бременността си!
аз се шашкам само да не ми падне всеки момент на главата.Дзънкам на мъжото
и му се оплаквам че трябва да си сложа каска тука и шал щото пердето се вее и дограмата скърца яко...и той шаш ви казвам

вместо колите
То земята си има нужда от дъжд, ама ще прелее язовира, бе (да не дава Господ!
)!
Не можахме ни снежен човек да направим, нито да се попързаляме с шейната, нито да си сложим дори "мечешките" шапка и шалче (едни такива много дебели, пухкави)
Само дано не ми мине котка път, както се казва...