На опашка СЕПТЕМВРИЙКАТА не чака - вижда се вече тумбака!

• 12 914
  • 296
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Здравейте, мами, вчера не бях на работа, пуснах си 1 ден отпуска и най-сетне се записах на ЖК в Тина Киркова при д-р Илиев. Взеха ми кръв и урина, в понеделник ще са готови резултатите, на ехографа най-сетне и аз видях бебо, който отговарял на 13 г.с. Мърдаше си спокойно и размахваше ръчички. То добре, че докторът ми казваше кое какво е, иначе изобщо нямаше и да се ориентирам на този ехограф.  #Crazy
За пол нищо не се спомена, ама знам аз, че е рано още и трябва да се изчака, ох, търпение му е майката, ама пусто любопитство...  ooooh!
Иначе и моят лекар каза нещо за зимафлуор, но в последните месеци, ама аз не мисля да пия. Страшно много противоречива информация има за ползата и вредата от флуора, че не ми се рискува. Дори моята зъболекарка е скептична и не го препоръчва.
На 18.04. ми е следващия преглед и тогава ще ме пращат и в Майчин дом за биохимичен скрининг. Много се чудя дали да не се запиша при Мазнейкова за фетална морфология  newsm78 Някой знае ми какво й е работното време?
Мерси на мамите, коите се включиха със съвети по моя въпрос по-горе.   bouquet
Добре дошли на новите попълнения, приятно бременеене в нашата компанийка...  Peace

# 256
  • гр.Варна
Здравейте мили мами!
Нека и аз да се включа в темата!
 Hug Hug Hug
Моят тумбак определено вече се вижда, дори вече усещам движението на моето бебче! Laughing
За втори път изпитвам това щастие и то наистина е велико!
Приятен ден на всички!  bouquet

# 257
  • Кърджали, България
Мише, Анири, благодаря ви, че сте съгласни да се съобразите с мен  Hug То има още много време, де...

Сладка мама, разгледай тук за Мазнейкова http://www.mbal-sofia.com/index.php?id=4. Аз се отказах да ходя при нея, защото много противоречиви мнения чух и прочетох... Та се спрях на Томова за ФМ.

# 258
Здравейте и от мен!
И аз не смятам да пия зимафлуор, мойта стоматоложка и тя много чете нови публикации из чужди списания и казва, че в последно време отрицателните отзиви за флуора са много повече от положителните. На баткото флуор също не давам.
Иначе вчера бяхме на преглед и бебето направи голямо шоу, само пола не му видяхме - иначе си отваряше устата и си пъхаше ръцете вътре, което ми говори че ще стане печен сукалец като батко си, щом още отсега тренира.
Като стана дума за пола да ви кажа и аз нямам нищо против още едно момченце. Първото ми е толкова кротко, любознателно и любвеобилно. Това според мен е някакъв предразсъдък че момчетата са буйни а момичетата кротки - по-скоро може би ние очакваме от тях да са такива и несъзнателно им предаваме това очакване.
Е, разбира се, нямам нищо против и момиченце, също би било чудесно.
Първия път като разбрах че ще е момче ми беше супер странно - просто си го представях детето ми да е като мен. Ама сега вече както казва Inna съм му хванала цаката. Превеждах и една много интересна книжка "Как се възпитават момчета" от Стив Бидълф - вече я има на пазара. Там има много интересни неща за майките на момчета - казва се например, че майката пренася в отношението си към бебето всички свои истории с мъже в миналото, всичко приятно или неприятно, отношенията с нейния баща и евентуално братя, учители, любовници. Ако е имала разочарования от мъже или са били лоши с нея или не са отговорили на очакванията й, ако е разделена с бащата и има кофти отношения с него, всичко това може да рефлектира върху нищо неподозиращото бебе момченце, дори без тя да го съзнава. Много е интересно.
Имаше историята на една майка, която като дете трябвало безкрайно да прислужва вкъщи на баща си, който нищо не пипвал у дома (както е с повечето български мъже). После тя открила, че кара синчето си още от малко да върши много къщна работа, не че го е мъчила, но много била последователна във възпитанието му на тая тема, а след това като имала момиче, се уловила че не държи толкова то да помага у дома - просто явно се идентифицира с момичето и не й е толкова приятно него да го кара да работи. Разбира се, когато е открила тази разлика в отношението, е коригирала нещата.
Изобщо в книжката има много практически неща за отглеждането на момчета, от бебешка до тийнейджърска възраст. На мен ми беше полезна.
Нещо много се разпрострях - хубав ден от мен, макар и дъждовен.

# 259
  • Кърджали, България
basilisk, аз много обичам да чета такива книги на тема психология и много ме заинтересува тази  Hug Ти ли си я превеждала? Сега ще я потърся в нета... П.С. Намерих я!!!

А, забравих да кажа, че смятам да не си правя БХС.

# 260
Inna, аз, да.  Simple Smile
И аз смятам да не правя БХС също.

# 261
  • София
Inna, мерси ца инфото!   bouquet

А защо мислите да не си правите БХС? В интерес на истината и аз с първата ми бременност не съм си правила, а и не са ми го предписвали като изследване, но сега пък ми казват да си го правя...

# 262
Здравейте скъпи мамчета!
 Аз снощи се прибрах много късно и не можах да се класирам да пиша, но ето ме сега.

Ура минахме стоте:) Добре дошли на новите три мамчета! Лека бременост и най-сладките бебчета наесен ви желая!
Вчера на прегледа си правих" нухална..." там каквото беше и всичко е наред. И този доктор каза, че бебо е много шавлив и даже понякога му беше трудно да гледа каквото го интересува. Но броихме пръсчета и т.н. Всичко е наред. След 3 седмици трябва да си правя БХС и в 20 седмица фетална морфология.
Анири можеш да ми сложиш синьо мече на 100 %.  Доктора първо беше сигурен на 90%, но после като се обърна бебо, край вече никакво съмнение, ще си имам син.
А аз от това се страхувах, как сега ще се грижа за него, като нищо не разбирам от момчета. Е ще се оправя някак де и пак ще си го обичам. А по нанатък ще се пробваме пак, за момиче, и ако излезе пак момче тогава ще му мисля.
Но да ви кажа като чух пола не бях разочарована ( както си мислех по рано). Толкова седмици просто бях сигурна, че ще е момче и доктора само потвърди мойте майчини инстинкти:)
Пожелавам ви мамчета скоро всички да разберете пола на беболинчетата в коремчетата ви.
Фемининче ти май питаше дали се вижда. Да ти кажа много се вижда...даже снимка си имам на пишока, та да му се радват таткото, бабите и дядовците.
Доктора ми каза още две неща, които малко ме обезпокоиха. Каза, че матката ми била по сърцевидна, т.е. ималко възможност за зачатие на две матки, но сиостанала една. Това за първи път някой го вижда и казва, а съм била на толкова доктори през годините. Щял да следи това и другия път да ми каже повече.
Другото което видя ( а и не само той но и лекарката от ЖК, но тя каза че е остатък още от жълтото мехурче и трябва да изчезне, да ама не е изчезнало) Та доктора каза че има нещо и най- вероятно са били двечки и когато съм прокървила съм загубила едното бебче, и сега има само едно, но е добре. Каза, че това което е останало от мехурчето на другото няма да пречи на това бебче, но и това ще следи... А винаги съм искала двечки. Но стига лоши мисли, нали това бебче е добре.
И за термин ми каза , че си остава 28.09, а не 29 както ме записаха на ЖК, но да не съм се "карала" с тях за един ден.Simple Smile
Лек петъчен ден ви желая!

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 12:00 от katrin7

# 263
  • Кърджали, България
А защо мислите да не си правите БХС? В интерес на истината и аз с първата ми бременност не съм си правила, а и не са ми го предписвали като изследване, но сега пък ми казват да си го правя...

Сладка мама, честно казано, не виждам никакъв смисъл в това изследване... Дава ти някаква ВЕРОЯТНОСТ, при която няма сигурност в добрия или лошия краен резултат  Confused

Катрин, честит ти мъж   bouquet Не се притеснявай, мъжките майки ще ти помагаме при гледането, няма нищо страшно!

# 264
Катрин, честито момченце!!! Ти наистина си каза, че го чувстваш мъжко на срещичката. Абе май има нещо вярно в майчинския инстинкт.

Аз ще си правя БХС, въпреки че нухалната транслуценция показа, че всичко е ок. Не за друго, но искам да съм направила всичко възможно като изследвания. Ще ходя и на фетална кардиография, на която специалист кардиолог ще слуша тоновете на беболино.

# 265
  • София
Здравейте момичета!
Не съм ви писала тези дни, защото в сряда ме приеха в Майчин дом. За съжаление трябваше да изкарам рожденния ден на дъщеря си в болница  Sad Хубавото е, че ме пуснаха  за събота и неделя. То е ясно, че вече само ще лежа, но дано ми позволят да си лежа вкъщи.
Не съм чела какво сте писали, но се надявам всички да сте добре  Praynig Липсвате ми, но трябва да лягам.
 Hug  Hug  Hug

# 266
Здравейте момичета!
Не съм ви писала тези дни, защото в сряда ме приеха в Майчин дом. За съжаление трябваше да изкарам рожденния ден на дъщеря си в болница  Sad Хубавото е, че ме пуснаха  за събота и неделя. То е ясно, че вече само ще лежа, но дано ми позволят да си лежа вкъщи.
Не съм чела какво сте писали, но се надявам всички да сте добре  Praynig Липсвате ми, но трябва да лягам.
 Hug  Hug  Hug
thumbelina стискам палтци  Praynig сигурна съм че всичко ще бъде наред не се притеснявай, щом трябва значи трябва ние сме с теб Hug newsm51

# 267
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
thumbelina, много съжалявам, че си го закъсала така! Почивай си усилено, на всичко друго ще му дойде времето! Прегръщам те! Hug

# 268
  • Кърджали, България
Палечка, миличка, стискам палци всичко да е наред! Точно преди да седна на компа си мислех, че РД на Ани трябва да е тези дни и мислех да проверя и да питам как сте прекарали... Съжалявам, че си го пропуснала, но занапред ще имате много поводи да празнувате заедно! А ти почивай!
И да поздравя Ани по случая: да бъде много здрава и щастлива, да е една обичлива и мила кака на бебчето и гордост за мама и тати   bouquet

ЧРД, мило дете!

# 269
Здрасти мамчета и от мен, не съм писала отдавна, ама ходя на работа и вечер съм заспала рано рано. Гадно е да се ходи на работа бе, аа на мен все ми се спи. Боли ме гърбът, придърпват ме яйчниците, все още гаденето не е изчезнало напълно.... Та това от мен.
Добре дошли на новите мамчета, приятно бъбрене тук Hug

Общи условия

Активация на акаунт