"Системата -60" - тема 56

• 10 170
  • 234
  •   1
Отговори
# 150
Проклетница, колежката е чудесна, въобще екипът и на двете места е повече от прекрасен. Нищо злонамерено нямаше в думите ѝ. Тя самата много спортува и има хубаво бразилско дупе и се радва на дупета Simple Smile)

Ден 03 (73,05)
з: двоен голям сандвич с крема сирене и кашкавал, морков и шепа бадеми и един малък козунак
о: телешко със зеленчуци и ориз с домати
сз: гладна съм - ще мушна две лъжици тахан с малко бадеми
в: сборихме яйца, та...глътнах две.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 20:21 от Лебед

# 151
Хах, Лебедче, нека да си е чудесно момичето, аз първо скачам на бой, като чуя или прочета нещо такова Joy

и аз съм гладна, и съм на път да нападна един козунак, засега се държа де

# 152
  • в реалния свят
Хаха, кой казва козунаци😃Наложих си забрана да не мисля за това вкусно чудо до следващия Великден😂
Днес съм 3 в 1. Между 14 и 15 ч. се наложи да хапна ресторантски от всичко по малко. Продължавам да се боря със себе си. Един системен ден редувам с един-два несистемни.

# 153
  • пак на Рив Гош
Крие се, защото като всеки уважаващ себе си мармот, прекара Великден, заровена в купчина шоколад. Във Франция за Великден се яде шоколад... и агнешко Grinning С агнешкото не прекалих, обаче, както и с яйцата (боядисах цели 8! Joy) и с козунака (омесих два малки общо с 500 г брашно). Но шоколада ми изяде главата.

Проклетница, имаш още време до бала, със сигурност дотогава ще си надолу с килограмите! Кога е балът на сина ти?

Но последните 2 дни си бях системна. Вчера не помня вече какво ядох, но днес - да:
З - две филии с едросмлян пастет
О - зелена салата с чери домати, яйце, сирене, пилешко, авокадо и плодова салата (купичка нарязани плодове)
В - останали са ми 2-3 кюфтета (чиста кайма, само с лук, яйце и миризми на еър фрайъра), та след малко ще ги мушна тях и после ще си направя чай
И, понеже бях в отпуска и скитосвах по културни мероприятия, навъртях поне 10км пеша. Дано да съм неутриализирала част от великденския шоколад Joy

# 154
Роце, шоколада не се брои, той отива направо в душата Smile
бала е след месец, каквото, такова

днес малко несистемно, ама поне спрях следобед
З: две малки банички със сирене и айрян
О: (в три часа): 4 яйца с шунка, чери домати и една малка, кръгла пърленка, едно парче козунак и половин кофичка кисело мляко
и това ще да е за днес, до преди малко спах, така че вечерта ще мине малко на автопилот, с бутилката с водата и някоя книга

мама барба, навика е страшно нещо, аз наруша ли дисциплината веднъж, после не могат ме натика в релсите и с бой
но това съм аз де, със слабите ангели, с лакомията и все - от утре вече почвам
то затова се мотая по форумите от години, добре, че чета само, щото ако и пишех по всичките теми, къде съм чела за диети, режими и отслабване, па и пробвала, администраторите сигурно щяха да ми лепнат бан да не урочасвам форума

имах един период, бях свикнала, огладнявам към 5, ям, дори и да не е по вариантите на системата, каквото съм взела от вкъщи или каквото съм купила, случвало се е и някоя тестена закуска да изям, обаче приключвам преди 6 и после няма храна. Ми много добре си ми беше, отслабвах с по килце, килце и половина на седмица, т.е. идеалния вариант, без особен стрес за тялото, без кожата ти да пита къде ми отиде сега подплатата (щото и не съм първа младост, нали). И така до един рожден ден, Проклетията си апна преди 6 часа, викам ще пия една чаша вино, ще излъжа нещо там за храната, отивам в културни хора, никой няма да седи до главата ми да ме ръчка ма сега що не щеш да ядеш, и всичко си мина добре и по план, докато не извадиха домашна торта с маскарпоне и сладко от смокини. И всичко приключи. И не, не щото не можех да помоля да ми отрежат за вкъщи, достатъчно близки ми бяха (и ми отрязаха, нищо че плюсках), ами чисто и просто от лакомия. Отне ми месеци после да вляза в релси, направо изтървах козите и като шейна по баир надолу, ядосвах се, пробвах други неща, пак се връщах на системата, и те така, като се завърти един път колелото, зор се излиза. Пък като пробваш да не ядеш въглехидрати, да мериш грамове, да седиш на кисело мляко и плодове, или чай, или каквото там, па пак се върнеш на системата, щото е най-хубаво и пак почвам с молитвите. Този път пиша, да имам публика на резила и да ме е срам

# 155
  • София
Ох, момичета, толкова цветно пишете, че с глас се смея. Не на вас. На себе си, защото се припознавам.
Особено на Проклито за лакомията. Пресен пример от вчера, щото нали ви се похвалих, че няма какво да ме подхлъзне на работа. Е, там всичко беше наред. Ама като се прибрах, моите поръчали едни пици и взели "на мама любимата" Scream И отече.
Днес няма да се дам!
З: малко, ама наистина малко пица, кафе
О: пилешки крилца, краставица
В: ябълка и айрян
Нещо се опитва да ме боли гърло и ще пия чай най-вероятно. Това поне си е позволено.

# 156
  • пак на Рив Гош
Роце, шоколада не се брои, той отива направо в душата Smile
бала е след месец, каквото, такова
Душата, дето е южно от кръста, нали? Joy
Дано да нямаш много приливи на лакомия в близките седмици (до бала, че и след това). Но те разбирам напълно, понеже и аз съм така - като се отключи нещо и положението става ситуация Grinning

Kally May, дано да не се разболееш и гърлото ти да оздравее барзо! Ще ти правя компания за чая.

Менюто за днес:
З - шоколадов кекс, прясно мляко, сладолед ескимо с мента и шоколад (снощи за малко да му се отдам, но размислих, и си направих чай. Затова пък сутринта не му простих Joy)
О - задушено свинско с лук и гъби на тиган, зелена салата с лук и репички, 3-4 ягоди
В - мандарини и кисело мляко
Сега си правя чай - хибискус, сушени боровинки и някакви цветчета. Не смея да пия "истински" чай, че както не мога да спя нощем, рискувам да караконджолясвам по никое време Joy
И 5км разходка днес, за да си оправдая сладоледа.

# 157
  • ВАРНА
Да взема да се включа, докато не сте ме нарочили, че не се обаждам.
Менюто днес е:
Ден 26 (5)
з: 1 печен сандвич с шпек и кашкавал, няколко маршмелоу, два мънички хапки турска баклаваю
о: /следобяд/ 3 сърмички с лапад
в: липсва ... хич не бях гладна, а и не си бях в къщи ...
Роца, хубаво пишеш за чайче. Да взема и аз да си направя ли ...
Момичета, нарушения всеки прави, важното е да не им се даваме редовно. Ако е от време на време и на еднократно хранене, не е чак такъв проблем.

# 158
  • в реалния свят
Този уикенд съм много доволна от себе си. Почивка и правилна храна. Скоро не му се е случвало системстване/диетуване в почивните дни.
Вчера - 2 сандвича и някакви бонбони за закуска, шкембе чорба за обяд и пържола за вечеря.
Днес :
З - 2 варени яйца, краставица, 2 резена прясно сирене, 2 бисквити
О - тиквички с мляко и чесън
В - ябълка с кисело мляко.
На 1 май ще видя дали съм намалила малко качените килограми. Ами тежат ми тези 4 кила.

# 159
Влизам на бързо, за да не изпусна "влака".
Помислих си, след два несистемни дена, ще зануля, но няма да го правя. Тези моменти са част от процеса и трябва да бъдат приемани.

Ден 04 (72,8)
з: гранола с купа кисело мляко, краставица и шепа бадеми и един малък козунак
о: ориз с домати и две яйца
в: сборихме яйца, салата, много орехи и 4 бисквити и така... последва ден 5.

Много се изнервих, напрегната съм, много решения и малко действия, а много седят и чакат и това още повече ме напряга и изнервя.

Ден 05 (73,65)
з: двоен голям сандвич с крема сирене и кашкавал, краставица и шепа орехи
сз: 1/2 буркан орехи, 1/2 телешки бургер с картофи и една хапка телешки дюнер + сникърс
в: 1/2 телешки хамбургер, 1/4 от гигантски телешки XL дюнер + оризови спагети с панирани пилешки хапки в сладко-кисел сос

Ден 06 (73,75)
з: много мазна студена, безвкусна баница със сирене... не знам защо я изядох... Всъщност знам, не мога хвърлям храна...
о: пиле къри (пресолено за моя вкус) + пиле с ориз и таратор
в: кисело мляко с ябълка, череши, банан, червени боровинки и 3 бразилски ореха

Емоционално разклатена сутрин, прибрах се рано, вечерях в леглото, дружно всички котки и мъж вече бяха сгушени върху мен и дремуцащи, та към 18:30 - дружно сме заспали. Любовта е безкрайна сила!

Та, ето ме будна в 22:30 напълно уравновесена с три котки върху мен - явно считат, че имам нужда от още любов...

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 22:45 от Лебед

# 160
  • в реалния свят
Ехоо. Загубихте се, момичета. Днес не беше ли отчетен ден😃?
Аз съм много скромна - 1кг от качените килца. Не съм очарована, но продължавам от другата седмица. Днес заминаваме на кратка почивка до неделя.

# 161
  • пак на Рив Гош
Аз съм наоколо, изкарах си 3-4 системни дни, занулирах ефекта "великденски шоколад" Joy. Но още със събуждането тази сутрин знаех, че като се претегля няма да съм щастлива - краката ми са отекли и подути и знам, че задържам вода. Още повече, че тук температурите рязко се вдигнаха от 16 на 26 градуса, което не улеснява положението.
Та кантарът отчете +1.5кг в сравнение с онзи ден, ясно ми е, че е недостоверно, затова и не му вярвам Stuck Out Tongue Closed Eyes

Идващите 7 дни ще съм в София и по всяка вероятност ще съм системна само на закуска. Но се надявам с разходки да огранича щетите. Като се върна - продължавам с нови сили (и заредена с вафли "Морени" Joy).

# 162
  • София
Вчера се мерих аз, но не стигнах до форума да пиша, защото стягах багаж сутринта и по обяд тръгнахме.
Отчитам същото като Мама Барба - минус 1 от качените общо 2 кг. Т.е. имам още един в повече в сравнение с резултата от март. Успокояващо е, защото 1кг как пък да не сваля. Надявам се през май да са малко повече де.
Днес ни е първи ден от почивката. Закуската в хотела се оказа мега-зле, което за мен е всъщност добре. Ще си накупим неща за закуска по наш вкус и така няма да има опасност да прекаля.
След седмица се прибираме и тогава ще се премеря пак.

# 163
  • ВАРНА
Здравейте, момичета!
Ден за отчет: Месец 5 при мен беше най-минусов /каква дума написах 😅/. Свалила съм 4,5кг., но не пожелавам на никого моята причина. Предпочитам да съм на плюс, но без проблеми и ангажименти, но уви.
 Надявам се всичко да е останало в предния месец, а сега нов месец, нови сили и нови постижения. Общо за 5 месеца имам 14,5кг. свалени, идеално ми е.
Усещам се обаче, че започвам яко да омеквам. Трябва да започна да спортувам за да се стягам, ама още се мотам…
Пиша си менюто за днес, тъй като съм на работа и нямам опция за промяна, каквото съм си донесла, това ще хапвам.
Ден 1(6)
з: малка бутерка с кренвирш, 1 Наполеон
о: парче свинско месо с ориз
в: салатка - зелена, домат и краставица, плочка сирене.
Kally May, много положителни емоции да си съберете от почивката пожелавам Simple Smile
Роца, приятно да ти е и на теб в София 🤗
Лебед, чакаме те и теб.
Както и всички останали да се отчетат и да продължават с нас 💪🙌

# 164
de3demonka, браво на теб! Времето става много приятно - всички ще увеличим разходките и движението, а както добре знаем "апетитът идва с яденето", та стягането на телата за всички ни ще е факт след някой и друг топъл месец.

Kally May приятна и разтоварваща почивка! Пожелавам ти като се върнеш, заради хубавото настроение и движението да си изпарила и този килограм от март!

Роца, щом си идваш в България, Добре дошла! Докато си тук, възползвай се от Неоренал (Чудесен български продук - най-обикновеният е на основата на листа от бреза), помага много на бъбреците да се освободят от излишната вода.

мама барба, приятна почивка! Много слънце и позитивна енергия да съберете всички почиващи!

Скрит текст:
Ден 07 (73,30) - уморителен ден с напрежение
з: шоколадово яйце и банан
о/в: дюнер XL + 5 фалафела

Ден 08 (73,35) - емоционално и от ангажименти тежък ден
21:30: дюнер XL + лимецов чипс, ядки, малко чипс и един сайдер

Ден 09 (73,35) - много тежък емоционално ден - опитах се сутринта да възприемам всичко позитивно, облякох хубава риза, слънце, хубава храна, приятели и пак - очаквана негативна новина ме разклати много силно емоционално (можех да се събера, но не исках - това веднага рефлектира върху мъжът ми и успях и него да съборя - животът поднася едновременно красив залез, облаци, дъжд и студен вятър в един и същи момент - от нас зависи как ги възприемаме - можем да се фокусираме върху усмихващия залез или да се наслаждаваме на цялата природна картина със своя драматичен сюжет. Днес избрах да се вмъкна под дъждовния леден облак, който можех спокойно да гледам само отстрани...
з: двоен царевичен сандвич с филе, кашкавал и майонеза, баничка с ябълка, малко баница с лук и една хапка баклава...
о/в: печени чушки с крема сирене, паниран кашкавал и свежа салата с яйце
в: цикъл - той допринася, но от друго е основната тежест

Не мога да спя или да се зарадвам на почивния ден - притеснена, изнервена с болки... Искам да се върна към широко усмихнатото аз, което привлича само щастие, усмивки, здраве, късмет и благоденствие.

Утре/днес - подавам си усмихната, топла, любяща ръка, за да стана и да се изтърся от прахоляка на старческия негативизъм. Искам да закрача бодро към себе си и да продължа да живея живот в хармония.

Ден 10 (72,40) - добре съм - не се наспах, но бях бодра сутринта - имаше позитивна новина - хапнах, работя (ще е малко за деня, но реално го усещам като много ефективно)
з/о: голяма салата - домат, краставица, свежа слата с яйце, ядки и сирене, кърначе с филия хляб (от тези без брашно)
в(22:30): овче кисело мляко

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 22:45 от Лебед

Общи условия

Активация на акаунт