"Системата -60" - тема 56

• 10 168
  • 234
  •   1
Отговори
# 165
  • ВАРНА
Здравейте, момичета! 🤗
Гледам, никаква активност тук, дано поне да сте Системни, че аз и това не съм 🫣 Нещата при мен се поуспокоиха и да ви кажа, последната седмица въртя последното свалено кило ту нагоре ту надолу. То не беше рожден ден, то Гергьовден, то събирания…
Така като гледам ще съм на линия Системна най-рано в края на следващата седмица. Предстои ми една кратка разходка до Италия с мъжо 🥰, за там въобще не мисля да си давам зор. Естествено, нямам намерение да прекалявам /много 🥴/, знам, че после ще е зор влизането в релси.

# 166
  • София
Тук съм, но още влизам в релси след почивката. Случи се пак, като предния път, ама едно към едно - обилна закуска, без обяд, системна (понякога) вечеря. +2 съм, но от вчера отново съм стриктно системна. Ще се премеря след седмица, за да видя дали вървя в правилната посока - надявам се, че ще е да.

# 167
Аз си водя дневник, не съм системна, но и не прекалявам.

Днес сме на гости, утре пак, в неделя сме навън, разписвам си собствен режим за задържане - доста е различен от Системата, но му трябват още няколко месеца, да видим. Иначе ми се иска, да задържа и леко да смъкна 2-3 кг до края на месеца.

Скрит текст:
Ден 11 (71,75)
з/о: шопска салата с две филии хляб без брашно и ядки + бурканче овче кисело мляко + две супени лъжици сусамов тахан с лъжичка мед.
в: кисело мляко - леко вкиснато, по-скоро горчиво (с изтекъл срок на годност) с ябълка и боровинки

Ден 12 (71,30)
з: спанак с киноа и сирене
о: богата салата с маслини и сирене, месото на един бургер ядки и филия хляб без брашно, а за десерт две супени лъжици тахан с лъжичка мед
в: кисело мляко с ябълка и боровинки + пакет слънчоглед с тук-там някой бадем.

Ден 13 (71,55)
з: четири сравнително малки питки с крема сирене
о/в: две големи купили жито с мед орехи и кашкавал

Ден 14 (71,35)
з: две сравнително малки питки с крема сирене, два моркова, 4-5 шепи царевички, леблебия и фъстъци, купа жито с мед и кашкавал
о: спагети с доматен сос и скариди
в(22:00): кисело мляко с боровинки, тахан с мед, сладолед, слънчоглед

Ден 15 (71,75)
з: малка питка, мекица и две курабии
о: салата и агнешка дроб-сарма с кисело мляко
в(19:30): кисело мляко с боровинки, тахан с мед, салата, орехи

Ден 16 (71,75)
з: купа жито с орехи и мед
о: пиле на грил със салата
в(22:30): салата + един пакет слънчоглед и 3 супени лъжици тахан с малко мед

Ден 16 (71,35)
з/о: две големи филета сьомга
в: салата + ядки
в2: на гости сме - ще опитам от всичко

# 168
  • в реалния свят
След голямото затишие по майските празници продължавам с диетата. Целя да огранича въглехидратите и да съм повече сериозна до 24     май. След това ще бъда на европейска екскурзия и ще си похапвам местни сладости.
Днес:
З - диня и ягоди
О - супа топчета с неутрални зеленчуци
В  - наденица на скара.

# 169
Връщам се позорно в редиците. Омръзна ми да се въртя от диета в диета. Снощи уж вечерях малко и си мислех, че ще имам минус на кантара и бам - половин кило нагоре. Е писна ми. Спирам и дс се тегля всеки ден, че така се демотивитам.
З: яйца на очи с ементал
О: свински гърди на фурна, гриловани тиквички, айвар
В: сухари с кашкавал и айрян или кисело мляко с краставица

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 15:17 от Frozenn

# 170
И аз си посипвам главата с пепел и от утре отново в редичките
да се надяваме, че всичките ми бръмбари вече са се набеснели и са се прибрали

# 171
  • в реалния свят
Хей, момичета,много прашно стана в темичката:blush:
Да се стягаме, че лятото идва .
Днес преядох до 15ч. Тогава ми приключи обяда.
З -милинка и шоколадов десерт
О - 2 купи супа топчета
Вечеря няма. Още се чувствам преяла. За утре си приготвих 2 кисели млека за работа. Сутринта, ако не ме домързи мисля омлет да направя.

# 172
Снощи пропуснах вечерята, че бях със зверско главоболие след 1 бисквита с парченца шоколад преди обяд. Кръвно ли двигнах, както стана не знам, но явно сладкото не е много за мен. Хем я изядох след яйцата, за да не вдигам рвзко захарна, ама нейсе.
План за днес, само вечерята не е много ясна, защото съм на зъболекар и не знам дали ще имам време преди това да хапна.
З: палачинка с топено сирене и кашкавал, палачинка с крема сирене и "сладко" от вишни с много малко захар.
О: свински гърди на фурна, ориз басмати (само със сол е готвен), домати
В: много ми се ядат домати със сирене и дано имам време

# 173
Значи, на мен много ми куца организацията. Ама много.
Дано утре и другата седмица като приключат панаирите покрай сина ми и да мирясам и аз (това обаче е оправдание, да си знаете, просто като съм нервна и плюскам)

но това за организацията си е факт
закуска, системна, но неразумна - баница с боза, знам, че тесто не ми е хич ок, ама айде
обяд, щото нищо не си приготвих, и като приритах и ядох катма с луканка и кашкавал (как па до тоя офис на центъра не направиха едно свястно заведение с обедно меню, а има сума администрации наоколо, и само закуски, катми и дюнери за ядене, нищо цивилизовано)

вечерята, господ знае, кисело мляко вероятно, и то ако не ме хване гладната мечка, и не ми падне пердето

абе, трябва си дисциплина и ред, ама да видим как ще намествам чакрите

# 174
Гледам да си организирам поне храненето, че иначе залитам по лоши работи 😱
План за днес
З: малка принцеса с кайма и кашкавал, 4 ръжени сухара с айвар със сирене, кисело мляко с овесени ядки и боровинки - и си бях гладна 🙄
О: свински гърди на фурна, ориз басмати (чист само със сол)
В: миш-маш - печени чушки, домати, чесън и сирене. Може да сложа най-много 2 яйца на цялото количество от около 6 порции.
През деня 2 чисти кафета и около 2 литра вода

# 175
Здравейте момичета! Чудесни сте!

В този живот човек е добре да си доставя удоволствие всеки ден! Нещо лично, нещо само за нас си (дори да е да свързаното с друг, удоволствието от извършеното идва директно в нашата емоционална кошница).

Когато съм напрегната, с много задачи, отговорности и никакво време, не успявам да се наслаждавам на всичко около мен. А всяко нещо може да ни носи удоволствие, да погледнеш, да чуеш, да докоснеш любим човек, да усетиш пощипването на въздуха сутрин или погалването на слънцето по обяд, дори удоволствието от събуването на обувките вечер... Всичко може да ни носи удоволствие, само от нас зависи. Когато имаме наслади в живота си, дишаме по-спокойно, насищаме с кислород тялото си, спират да се усещат болките и започват да играят трапчинките и някак неусетно всичкото около нас става по-добро.

Научих се, независимо от всичко, системата да е едно от моите удоволствия за деня. Закусвам с усмивка, доволна съм от всеки системен обяд, наслаждавам се на системните вечери и си лягам с голяма благодарност към всички вас, защото за мен Системата-60 не са просто правила, те са общ дух за постигането на по-добро ние!

# 176
  • в реалния свят
Лебед, като ти прочетох оптимистичните мисли се мотивирах за системен уикенд.
Днес:
З - козунак с кисело мляко
О - омлет и домати
В - кисело мляко с плод
Тази нощ не спах добре и сега ме е налегнала мързелива следобедна дрямка. Ще се събудя за вечерята, ако заспя. Аз продължавам да съм полусериозна. Два-три дни напълно системна, после го карам на зърнена диета и отново . ..

# 177
  • ВАРНА
Здравейте, Системки 🤗
Аз се завърнах, заредена с положителни емоции ☺ Изкарахме едни чудни 5 дни, посещавайки невероятни места из северна Италия със съпружието ми 💞
Резултат откъм килограми: близо 2 нагоре, от които 1 тази сутрин го нямаше. Тоест, имам по-малко от килограм до минимума, който съм виждала. Не сме прекалявали с храната, ходенето ни беше доста, но аз пък имах проблеми с 00.
Както обещах от вчера съм на линия и системна ✅
Лебед, 🫶🏻 много мотивиращо пишеш!

# 178
  • в реалния свят
de3demonka , аз след седмица заминавам на екскурзия в Южна Италия. Ще се радвам ,ако се размина само с +2 кг. Но пък се надявам на много приятни емоции .
Доволна съм от уикенда . За първи път от доста време не се освинвам.
 З - парче домашна баница с айрян
О - запеканка от тиквички (май аз ще си я ям през следващите дни)
В - мисля да е само плод - диня или ягоди.

# 179
Привет, момичета.
de3demonka, ще махнеш плюса, важни са хубавите емоции и преживявания, които сте имали.
Вчера бях на екскурзия с малката дъщеря. Тя изкара много добре, аз доста си поседях доста да я чакам по обектите, но е важно тя да е доволна. Няма да давам отчет, че не е много системна храната, поне е малко. Иначе доста си походих покрай тях, макар и да не влизах навсякъде. Естествено ми се разглоби кръста и днес сутринта бях като робокоп, а тъкмо се бях закрепила някакси.
Отчет за днес
З: ръжени сухари запечени с кашкавал, по-късно овче кисело мляко със сладко от вишни - и вдигнах кръвното, явно категорично трябва да махам захарта. Няколко пъти вече ми се случва след консумация на сладко да вдигна кръвното и явно не е било инцидентен случай. А уж ИР не се е влошила.
О: миш-маш
В: сухари с кашкавал и айрян

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 17:36 от Frozenn

Общи условия

Активация на акаунт