"Системата -60" - тема 56

• 10 161
  • 234
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Идвам на пръсти и сядам в ъгъла да се срамувам Rolling Eyes
През този месец то не беше почивка, то не бяха празници, то не бяха РД (в т.ч. и моят)...
Влезнах в една спирала... със закономерен резултат нагоре.
Малко съм си ядосана, но си казах "Край! До днес каквото било, било!"
Ще съм малко по-рестриктивна към себе си, поне за седмица, с почти напълно изключване на въглехидратите, поне докато не видя на кантара най-добрия си резултат до момента.
Лошото е, че лично аз спазвам режим най-трудно през топлите месеци, когато денят е по-дълъг. Отпускам ли се, защото става по-слънчево и топло, не знам, но е факт. Ще се опитам поне до края на юни да съм стриктна, без да си поставям някакви изрични цели с точност до килограм. Ще се меря седмично, за да влезна в ритъм и да не се тормозя излишно. Както неведнъж съм отбелязвала - всичко е в главата ми. Имам нужда просто от правилната настройка.

За днес:
З: чери домати, листче кашкавал, кафе
О: карначе, краставица
В: ябълка и айрян

# 181
  • в реалния свят
Kally May,радвам се ,че се появи. Нали знаеш,че си ми стимул? Ще се справим с дисциплината!
Днес:
З - двоен сандвич с кашкавал и малко парче баклава
О - запеканка от тиквички с млечен сос
В - кисело мляко с ягоди.
Последното хранене приключи преди 17 ч. , надявам се към 10 ч. вечерта да не допусна дежурната грешка, да хапна една хапка и после да се нахранят с мръсна съвест.

# 182
Отчет за днес
З: овесени ядки с масло и сирене
О: салата айсберг с пилешки филенца на тиган
В: миш-маш(чушки, домати и сирене)

# 183
  • София
От вчера планирано меню за днес:
З: един мъфин (без брашно) с боровинки
О: спаначена супа със сирене, 1 варено яйце, краставица
В: таратор

Забелязвам, че най-добре ми се получава спазването, когато съм следобед на работа (работя на смени). Каквото си планирам - това се случва. А и като ме увлече работният процес, нямам време да мисля за друго. Имам точно определено време, към 17:30, когато вечерям, а се прибирам твърде късно, че да се подхлъзна с нещо вкъщи. И освен това, в работа пия много повече вода, отколкото в почивни дни. Изводът - въпреки че работата по принцип пречи на личния живот, ми помага на режима.

# 184
  • ВАРНА
Здравейте, момичета!
Kally May, и на мен ми е по-трудно в топлите месеци. Повече време навън, повече изкушаващи храни и напитки. Когато съм на работа и аз съм по-стриктна.
Днешното меню:
з: парче домашен сладкиш с ябълки
о: зелева салата, пил. супа, парче паниран кашкавал
в: кисело мляко с протеин и ягоди

# 185
Отчет за днес
З: принцеси с безглутенов хляб с кайма и кашкавал
О: супа свинско месо с ориз
В: кисело мляко с настъргана краставица (като таратор, но без вода), няколко парченца пържени картофки

# 186
  • София
Днес отново стриктен ден:
З: чери домати, виенска шунка, кафе
О: кюфтета на скара, краставица
Обилно количество вода.

# 187
Kally May, като ти гледам менюто - въглехидратите ли искаш да намалиш?

Отчет за вчера
З: безглутенови филийки с крема сирене, пастърма и кашкавал
О: бъркани яйца
В: пропусната, бях със страшно главоболие

Днес
З: безглутенови принцеси с кайма и кашкавал, 2 бутер соленки, 1 малка сладка, 2 малки целувки
Късен обяд : бъркани яйца, домати
В: чаша и половина прясно мляко

# 188
  • София
Да, Frozenn, това споделих преди няколко дни, че нещата излезнаха малко от контрол през май месец за мен.
Няма да е все така, разбира се. Дадох си срок от една седмица без въглехидрати. После ще се премеря и ако съм доволна от постигнатото, ще продължа нормално според Системата.

Днес:
З: домати, сирене, кафе
О: омлет със сирене, моркови
В: фреш от портокал и едни пуканки, (защото бях на кино).

# 189
  • София
Къде сте момичета?

Отчитам една стриктна седмица с минус три килограма от общо 5-те, които върнах от края на април и началото на май. Доволна съм и днес си ползволих малко здравословни и съвсем системни въглехидрати. Мисля и следващата седмица да ми е като тази и ще нулирам броенето за нов период. В неделя е 1-во число и тогава ще направя нов отчет.
Менюто за днес:
З: овесена баница, кафе
О: пълнени чушки с кайма и ориз

# 190
Аз съм тук. Събота и неделяне бях системна, затова няма да пиша меню. От вчера вече съм отново на линия
Вчера
З: банан
О: риба талапия
В: кисело мляко с гриловани тиквички

План за днес
З: яйца на очи с ементал
О: пуешка пържола, домат
В: на зъболекар съм и вероятно ще е само айрян

Забелязвам, че киселото мляко не ми влияе добре и вероятно ще го махам. Ще оставя само домашно овче сирене, масло и по малко жълти сирена. Отделно и не влияе добре на инсулина.

# 191
  • ВАРНА
Здравейте 🤗
Аз къде съм тук, къде не съм … този месец ми е абсолютна нула, системстване - някой друг ден, повечето не. Честно казано, сякаш имах нужда от малко позабавяне на нещата, след тежкия април, който изкарах имах нужда от малко пауза.
Имам да боря още близо 10-ина кг., ще ги преборя.
Време е да се захвана отново сериозно със спазване на правилата. Тия дни ще е 🙃

# 192
  • София
Хайде на отчет, момичета, 1-во число е!
Аз съм доволна, защото успях да редуцирам върнатите в началото на май килограми.
С други думи, занулявам положението и новата ми малка цел е минус 3-4 кг за юни.
Днешното меню:
З: рогче, кафе
О: риба и зелена салата
В: таратор
Надявам се, че всички сте добре, въпреки липсата на активност в темата.

# 193
  • в реалния свят
Kally May , само ти си на отчет. И браво за връщане на дисциплината.
Аз днес се завърнаха от италианска екскурзия и ще си отчета за себе си качените килца. Голямо ядене падна десетина дни. Нисковъглехидратен режим ми е изключително нужен поне две - три седмици. За утре съм си приготвила кисело мляко, ягоди, сирене и домати. Цялата следваща седмица ще имам много работа за наваксване и се надявам да хапвам ограничено.

# 194
Момичета отдавна не съм писала, но то е, защото нямам с какво да се похваля. Само мога да се оплача с едни + 4 килограма Sad. То нали на принципа „тая шия не е от туршия“. Дойде топлото време и противно на всичко започнах да правя нарушения, от там пак лошата спирала. Най-демотивиращо ми подействаха едни три килограма качени в рамките на седмица. Може и вода да е ама все пак.
Започнаха и отоците по краката и дискомфорта от горещините. Този път съм решила да вложа и малко лекарска намеса и да отида да направя някой и друг преглед. Отгоре на всичко и някаква зверска умора ме гони..
(Някой в групата, който може да ми препоръча добра отводняваща добавка дали има?)
Та по най- глупавият метод, отново е понеделник и отново ще се пробвам да бъда системна. Желая ви прекрасна седмица с умерено горещи дни Simple Smile.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 14:56 от ksanaidu

Общи условия

Активация на акаунт