"Системата -60" - тема 56

• 10 140
  • 234
  •   1
Отговори
# 195
  • в реалния свят
Ехоо, момичета, загубихме се всички. Лятото не е подходящо за хранителни режими, но реших да пробвам отново системата. Този месец ще ми е изцяло работен и мисля,че ще е по-лесно да вляза в системни релси и в по-стари дрехи😃
Днес:
З - печена наденица,таратор и филия с кашкавал
О - малко котидж с половин авокадо и половин кофичка кисело мляко с ленено семе
В - диня със сирене или кисело мляко .
Ако има желаещи да се включат, ще бъда доволна, че няма да съм самотна в темичката .

# 196
Е някой се появи, супер. Аз всеки ден пробвам ама не ми се получава. Не знам защо, но наистина лятото вместо да се стимулирам съвсем всичко оплескавам. Но ако раздивжим темата, кой знае може да се мотивирам.

# 197
  • София
Тук съм и ще ви следя. Бях споменавала, че на мен през лятото ми е най-трудно. Затова съм решила да не се измъчвам с излишни угризения, че нарушавам с по нещо почти всеки ден. Фокусирала съм се, обаче, да задържа сегашните си килограми без да съм на плюс. А от септември да се съсредоточа към стриктно спазване с цел сваляне. С други думи, в сегашния период ще спазвам основните правила, да се храня разделно и с много леки вечери. И основното - много вода.

# 198
Тук съм и ще ви следя. Бях споменавала, че на мен през лятото ми е най-трудно. Затова съм решила да не се измъчвам с излишни угризения, че нарушавам с по нещо почти всеки ден. Фокусирала съм се, обаче, да задържа сегашните си килограми без да съм на плюс. А от септември да се съсредоточа към стриктно спазване с цел сваляне. С други думи, в сегашния период ще спазвам основните правила, да се храня разделно и с много леки вечери. И основното - много вода.

И аз така. Успокоението ми е, че не качвам. Даже два кг не знам как, но ги няма. Хич да не се връщат. Но сега-лято, коктейли, почивки... Септември ще бъде началото.

# 199
  • в реалния свят
Момичета, добре сте вие,че си запазвате килограмите. Аз от месец март до сега всеки месец качвам трайно по едно килце . Ако не взема мерки , не ми се мисли. Почивките ми към момента свършиха и ще се опитам пак да въведа някакъв хранителен ред. Последните месеци пробвам глад и след това преяждане и резултата не ми харесва. Пък и с късните вечери съвсем се освиних.
Днес:
З - мини бананови палачинки с кисело мляко
О - омлет със спанак и салата
В - таратор
Поставих си за цел отново да се науча да вечерям до 18ч. Единствено това работи при мен.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 15:32 от мама барба

# 200
То и при мен единствено ранната вечеря работи, но през лятото никак не ми се получава. Причини много, една основна е че не мога да си легна рано. Втора - горещо ми е и не знам защо това ме избива на глад. Трета - кога ако не сега да се видим с приятели и някак си не минавам с чаша вино и сиренце....оххх

# 201
  • в реалния свят
Ааа, най -трудно е лятото за спазване на хранителен режим. Преди години винаги ми е било чудно, защо се говореше ,че се отслабва най -лесно през лятото. Не важи за мен. Аз трупвам някое друго килце след летни почивки.
Но засега се справям с режима. Много вода пия в жегите и основно карам на плод , салати сирене, кисело мляко, яйца и някоя филийка или десертче до обяд. Ама в средата на месеца ще пиша дали съм била сериозна с режимчето.

# 202
  • Враца
Добре я захванахте тая тема Wink
Мислех си, че само аз през лятото ям повече и качвам кила, но явно не.
Какво облекчение! Не смеех да се оплача, мислех, че само аз съм изтеглила късата клечка Wink
Впрочем, аз си го обяснявах с широките и леки дрехи- някак си нямам го усещането нещо да ми стяга, да усетя кога съм качила малко, да усетя кога съм се нахранила... и явно от това хапвам повече. Но има и възможност да е от горещините, защото понякога жаждата не се различава за организма от глада. И отделно като се пие повече вода и стомахът се разширява... Каквито и да са причините, при мен всяка година е едно и също. Disappointed

# 203
  • ВАРНА
Здравейте момичета!
Мен ме е срам да се обадя и си кротувам в ъгъла 🫣
От началото на месец Май нямам минуси, само леко нагоре-надолу, повече нагоре. Не съм спазвала режима от Май насам, с изключение на някакви дни нерегулярно. Не ми се получава, а и не искам да се тормозя честно казано. Свалих едни 13-14 кила, имам още 10-ина, но знам, че и тяхното време ще дойде. В момента варирам едни плюс 1-2 до 3 кг. нагоре от най-ниското ми в края на април, гледам да не прекалявам.
Успех на системстващите 🤞
Чета ви, опитвам да спазвам до някъде, пък когато тогава 🤗

# 204
  • София
...като се пие повече вода и стомахът се разширява...
С това не съм много съгласна. Пия ужасно много вода, независимо дали съм на режим или не и независимо от това дали е 30 градуса навън или минус 15. Разширяването на стомаха идва от системно преяждане, консумацията на вредни и бързи храни и газирани напитки, бързото хранене, непоносимост към определени съставки или заболявания, свързани с храносмилателния тракт. Усещането за ситост в следствие на приема на много вода може да подлъже, че от това се подува стомахът, но това е за пренебрежимо кратко време, тъй като водата преминава през храносмилателната система много по-бързо от всичко друго.

Нещо, което правя през летния сезон, за да не качвам килограми, е да приемам по нещо много малко, но по-често от трите хранения според Системата. Например, вчера - в 8:00 закусих с 2 ръжени криспи с 1 листче Чедър, половин краставица и черно кафе. В 11:00 вече бях гладна и си направих две яйца на тефлонов тиган /без никаква мазнина/, сложих ги в една пълнозърнеста рап-питка, заедно с малко айсберг и 2 листчета чедър. В 15:00 изядох 2 банана. В 18:30 изпих един айрян. В 21:00 се подхлъзнах с 2 домашни бутер банички, защото пекох за домашните. Всичко това "полято" с поне 5 литра вода за през целия ден. Идеята е, че психически не се напрягам, че ще остана гладна, но през цялото време съм с едно наум какво да ям. Миналата седмица готвих мусака за семейството - освен, че я пробвах с една лъжичка дали не ѝ трябва някоя и друга подправка, не ядох от нея изобщо, защото по никакви правила тази манджа не е ок. Идеята е по-често хапване, но с моно-храни в малки количества. Вярно е, че не свалям така, но не качвам и задържам килограмите си.

# 205
Едва ли стомахът се разширява от вода, но при мен ситуацията е следната - започна ли да пия много вода на гладно, ставам много "пикантна" и през 5 мин на WC. От там ме удри на доста по-голям глад. Само не мога да си обясня защо в тази жега на сладко ме избива. Някакъв порочен кръг, от мен вода тече а аз шоколад ям. Ама то е защто съм на неправилното място. Де да бях на морето, на плажа....

# 206
  • ВАРНА
….Де да бях на морето, на плажа....
И на морето не е лесно.
Сутрин бодваме по нещо тестяно от закусвалнята пътьом към плажа, после по нещо разхладително - я фрапе, я лимонада, после рибка, катрофки - кой каквото иска. Вечерта салатка и това онова, кой на джин с тоник, кой на уиски, кой на узо… тегаво е.
Обяснявам на мъжа ми, че само когато съм на работа ми е лесно да спазвам Системата. Лятото е зор, поне при мен.
Kally May, браво на теб с тия литри. Аз със зор не успявам до 2 да ги докарам на ден, ти 5 как ги правиш не знам.
Мусаката единствено на закуска.
Аз обичам, но поради същата причина не ям или поне много рядко.
Спомням си как преди няколко месеца една сутрин колегите ме гледаха странно, виждайки ме в 8 сутринта да ям спагети болонезе. Бях правила за децата предната вечер и то няма кога освен на закуска да се ядат.

# 207
Ох, не споделяме менюта, но ми се иска да ви развеселя с една случка от вчера, с една моя колежка. Така ме гледа умислена, пъшкаща (защото в офиса от три седмици нямаме климатик и е нечовешки горещо) и явно жената реши, че за килограмите си мисля, което точно в този момент не беше така, но добре, че съм се научила да се самоиронизирам достатъчно иначе съвсем съм я закъсала. Разговорът беше горе долу следния:
Тя: Имаш ли Юпитер в планетите?
Аз: ???
Тя: Не, защото ако имаш Юпитер, каквото и да правиш не можеш да отслабнеш.
Аз: Не знам, аха.... явно звездите са виновни.
Тя: Ти кой слънчев знак си?
Аз: Скорпион.
Тя: А кой ти е асцендента?
Аз: Не съм сигурна, мисля, че е Стрелец.
Тя: Ами да Стрелец ще да е, нали знаеш стрелецът го изобразяват като кентавър, кон с голяма ЗАДНИЦА и после тънко кръстче (многозначителен поглед, върху моята кръшна осанка). Освен това водещата планета му е Юпитер, ето имаш и Юпитер. Стига си се тормозила, няма да отслабнеш, тя е планета, която е голяма, тежка с годините само се пълни. Я си живей живота!

Та това е момичета, какви Системи, какви пет лева, жената каза планетите са виновни Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out TongueSatisfied!

# 208
  • в реалния свят
ksanaidu развесели ме . Зодията ми Стрелец е главния виновник за проблемното тегло. Ех, този Юпитер! Уж късмет носел😂
Аз си продължавам по системния план. Почти седмица откакто започнах вечерям рано, което ми е постижение към момента . Утре ще наруша системната вечеря, защото маман ще  празнува своя 78 - ми рожден ден.
Днес :
З - едни десертчета "Мозайка" съм нападнала от няколко дни. Утре ще свършат.
О - скумрия на фурна със салата, малко кашкавал и маслини и едно десертче
В - диня.
Вечерята е приключена преди 17 ч .
Утре мисля да карам на плод през деня , а вечерта ще хапна и пийна без угризения за здравето на майка ми.
Оказва се, че ми е приятно отново да съм почти системна.

# 209
Здравейте момичета от една дезертьорка.
Запчвам ударно от днес и съм решила да бъда една година на системата и да видя какво ще се случи.Пробвах Зоната,но е много обременяващо да мислиш постоянно дали това което ядеш е правилно.Ще си ползвам рецептите от там за закуска.
Успех на всички и много минуси.
Менюто днес:
З.3 буркани яйца с филийка пълнозърнес хляб
О.кебапче плюс салата
В.кисело мляко с праскова или сливи.

Общи условия

Активация на акаунт