"Системата -60" - тема 56

• 19 230
  • 466
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ден 4: Успешен
Абсолютно системен ден, без никакви нарушения. Всичко, което бях планирала като меню, беше изпълнено. Доволна съм.

Меню за днес:
З: чери домати + чедър + черно кафе + вода
О: пиле с гъби и ориз (това ме засища много и със сигурност ще е една малка купичка), повече ще е зелената салата
В: ябълка + айрян

Днес, гледам навън, че е едно дъждовно, мрачно и поспаливо. Хубаво е, че ще съм си вкъщи и няма да излизам никъде, но това може да ме "подхлъзне" към нарушения, особено около другите членове на семейството. Ако утре се похваля с успешен ден, това ще е подвиг Rolling Eyes .

# 331
Здравейте момичета !
Моето меню днес:
За.Овесени баничкиО пиле с болгур плюс салата айсберг и чери домати.
В.скир плюс ябълка
Успех на всички!

# 332
Остават 16 дена!

Закусвобядвах 3 ябълки с 10-тина цели ореха и един голям геврек с ядки и боровинки в него, следобед към 150 грама ягоди, вечерях гръцка салата, салата от морски копър със сирене, порция сафриди и няколко резенчета паниран калмар към 19:00.

Хубава вечер и до утре!

# 333
Днес останах само с две хранения - закуско-обяд и вечеря с телешка скара, но поне са режимни и съм приключила преди 18 ч.

# 334
  • София
Ден 6: Успешен
Не ми е съвсем системен денят, защото вечерта ядох мюсли със захар в кисело мляко, но броя, че ми е успешен, тъй като не съм прекалила с вредни храни, а и часовете съм си ги спазила.

Меню за днес:
З: ръжени сухари с веган пастет от чушки (поне така му твърди опаковката, купешки), една чаена лъжичка сладко от ягоди + черно кафе + вода
О: Тук не знам какво ще бъде, защото съм на работа, а не съм си подготвила нищо и ще трябва да си поръчам нещо. Ще си нося нектар от ябълка и морков + орехови ядки (това е ако огладнея много)

Много неясноти крие днешният ден. Едно на ръка, че не съм подготвена с храната, от друга - знам, че колега има РД и дано не се подхлъзна прекалено. Още два дни и ще направя седмица от завръщането си към режима. Интересно ми е какво ще каже кантарът.

Слънчева неделя на всички и не пропускайте да гласувате!

# 335
  • в реалния свят
Здравейте момичета!
Чета ви тази седмица и  от днес реших да се включа. Радвам се , че е активна темичката и се надявам да финишираме до лятото с лични добри резултати . Аз имам доста да поработя над себе си, защото съм много несериозна от една година.
Днес планирам:
З - плод
О - кюфтета със зелена салата
В - ябълка с мляко и канела
Успешна неделя.

# 336
beki, би ли споделила няколко менюта?
Аз също обмислях съчетание на НВ-ВМХ със системата.

# 337
С удоволствие, но съм твърде скучна, за да е интересно Grin
Ето за днес:
Закуска: кожата от печеното пиле (сутринта го изпекох на фраера само за да му изям кожата Grin)
Обяд: от пилешкото бяло месо малко с повечко салата айсберг (не бях много гладна след кожата, но ядох защото излизах и да не се изкуша нещо по път да си взема)
Вечеря: две от бутчетата на пилето без кожата, че вечер не може и приключих с храната към 17 ч.
Имам от пилето и за утре - за обяд съм си приготвила кутия с останалата салата айсберг и пилето. Ще имам още една кутия само с пиле за вечеря (пак на работа, за да е преди 18 ч) и приключвам с това пиле Simple Smile
За закуска утре още не знам дали ще ям нещо, но не я мисля много - по система може всичко и не ми е драма.
За вчера си правих телешка скара и ядох два пъти само това - тънки наденички и кебапчета, без гарнитура.
За следващите дни пак ще е нещо подобно - измислям какво да е месото и слагам салата покрай него. Предполагам ще взема свинско за пържоли, имам 2 пакета салата микс от Лидл и съм готова. Готвя основно във фраера, но той май се води вид мултикулър.
Сега се сетих, че за закуските мога да си приготвя кето содени питки (като кюфтета се оформят и стават малки хлебчета) и да си ги гарнирам с майонеза от авокадо или домат със сирене. Ще видим, че сутрин нямам никакъв апетит.
ПС: храната ми не е оскъдна, дори бих казала, че порциите са големи, но за сега гледам да е режимна и да спазвам часовете. По-натам ще се регулират сами нещата и ще ги намаля.
За сега няма да отчитам кг - решила съм да се претегля чак другата неделя, но не очаквам и чудеса (както вече писах имам наслагване на проблеми и отслабването е почти невъзможно, но каквото е - такова).
Забравих да напиша, че не ям риба (не обичам) и яйца (алергична съм), а млечни избягвам, защото съм забелязала, че вълните ми са по-чести при редовна консумация. Същото важи и за кафето, но от него не се отказвам още Joy

# 338
На мен не ми се струва много яденето.
Вечер какво може? Ако е месо, риба, яйца, без салата. Или само салата/зеленчуци. Млечни с какво могат да се съчетаят?

Извинявам се на другите, че не съм точно по режима, но от въглехидрати много огладнявам, а с годините прекалено много фибри не ми понасят. Тъй като съм възраст 55+ много бавно свалям, а бързо качвам, затова искам да пробвам с ранна вечеря как ще бъде.

Последна редакция: нд, 19 апр 2026, 20:28 от z.2012

# 339
  • София
Има 7 варианта за вечеря. Всичко е подробно описано в първия пост на темата.

# 340
Хоп... и останаха само 14 дена!

Вчера
з: две дебели филии, но от сравнително тънък продълговат хляб със сирене зехтин и две яйца + 2 десерта с шоколад и бадеми
о: сърчица в масло, кашкавал пане със свежа салата
в: шопска салата с две печени чушки, за още по-голям разкош!

Днес, напълно системен ден!
з: овесени ядки с банан, бадеми, боровинки и всякакви брашна
о: зелева салата с две печени чушки
в: ябълка с кисело мляко и канела

Хубава вечер и до утре!

# 341
  • София
Вчера: Несистемен ден
Очаквано Confounded ! Ден с непланирана храна и много натоварен с работа. На обяд купешки сандвич, следобед - отново.

Меню за днес:
З: краставица и сирене + черно кафе + вода
О: Омлет със сирене + моркови
Напълно спазен системен ден, така че:
Ден 7: Успешен
Утре е ден за мерене.

Мама Барба, драго ми е да те "видя" Hug
Лебед, сигурно си писала, но съм пропуснала - някакъв нов начин ли имаш на броене на дните? Или просто ти трябват още само 14 до нещо конкретно?

# 342
Лебед използва системата за създаване на навици - 21 поредни дни за изграждане на навик и след това продължава по-лесно така да се каже.
Вчерашното меню го отчетох по-нагоре, но снищи закъснях с прибирането и не пазарувах, затова за днес ще бъде:
Колежка черпи за рожден ден - 3 вида петифури (по една хапка са) за закуска
Обяд: овкусена зеленолистна салата (оцет, зехтин, сол) и телешки кюфтета
Вечеря: телешки кюфтета
Телешката скара приготвих сутринта на фраера, овкусих салатата, в кутии в чантата и ще се яде на работа цялата храна за деня.
Приготвям храната сутрин, защото вечер все още се изкушавам да ям късно, а и обичам да похапвам докато готвя, което след 18 ч. хич не е желателно.
За сега нямам никакви нарушения на сисемата - спазвам правилата и часовете за хранене, но подозирам, че ако тръгна неподготвена за работа ще замине всичко, така че подготовката е ключът към успеха при мен.

# 343
  • в реалния свят
Вчера се изложих с несистемна и късна вечеря, но имахме семеен празник.
Днес закуската ще в пропусна, заради късната вечеря. За обяд съм си приготвила паниран кашкавал със зелева салата и за вечеря омлет.
Още не мога да се похваля с един напълно системен ден. Но си дадох срок до края на месеца да подобря хранителната дисциплина🙂

# 344
Мама барба, не пропускай закуската днес. Мириманова съветва просто да се продължи на следващия ден по график. От личен опит мога да кажа, че вечерта ще изгладнееш много с този омлет натюр без мазнина (нали да е системен) и ако не си закусила в 22 ч. ще се изкушиш да хапнеш нещо. Докато не е късно хапни нещо за закуска и продължи системно нататък.

Общи условия

Активация на акаунт