"Системата -60" - тема 56

• 19 594
  • 474
  •   1
Отговори
# 465
И аз пия повечко вода, и айран със сол по обяд. Хич не обичам тези жеги, вече предпочитам дори зимата!!!
Продължавам с хранене до 18 часа и без захар.
Тестеното ме съблазнява много, хапвам типов хляб почти на всяко хранене, а в последния месец 3 пъти си правя домашна баница и два от тях изяждах половината...ах, как ме изкушава тази баница!
Правя я с кори Девон и се успокоявам, че все пак има яйца и мляко, та е и протеинова
Simple Smile
Нещо не ми се яде месо, обаче много ми се услаждат кебапчета с телешка кайма, но е купешка, та е почти колбас / които иначе не ям! /.
Но...прекаленият светец и Богу не е драг!

# 466
de3demonka, а, не! Точно, защото съм го играла този спектакъл твърде много пъти, казвам едно голямо НЕ на демотивацията ти! Много малки промени в режима на хранене обръщат каруцата, дай няколко стъпки назад - махни храни, които си върнала олекоти отново вечерите, прави си една цяла седмица закуска от овесени ядки с прясна ябълка, канела, сурови ядки, малка лъжичка мед... Моля те, заради теб самата, заради утрешното ти аз, се мотивирай отново!

demirche, чудесна си е домашната баница, а хлябът на всяко ядене (освен ако не е от яйце и трици), опитай да намалиш и да оставиш тази наслада на закуската. Знаеш го, можеш го, направи го.

beki8, вече тялото ти би трябвало да се е адаптирало и да почнеш да виждаш промяна! Измери си обиколката на ръцете, за да се убедиш!

И при мен отиде коня у ряката... ама... не заради жегите... Поне си правя чудесен квасен хляб у дома, почнахме нов инвитро опит (това доста ме съживи) и събирам енергия за нов опит и със Системата (ама... съм си казала, че ще е след пункцията - сега, каквото ми се яде, ям, каквото ми се тъпче, тъпча...). Виждам още повече негативни промени при мен, ама... то като ти е трудно да се наслаждаваш на живота и животът спира да ти се усмихва... Започнах да отлагам работни задачи... да влизам неподготвена за срещи... Уморена съм, задъхвам се само като се наведа да си завържа обувките... Краката са ми подути, не си виждам кокалчето на глезена... Лицето ми е тотално увиснало, вчера си забелязах и мекичкото на ушната мида... спихнато и дупките са се разширили в следствие... и вече са чертички, а не точки... Стъпалата и колената почнаха да ме болят до обездвижване на моменти...

Обаче...

Теглих една на всичко, включително и на косата си. Малко съжалявам за буклите, ама ще се опитам да го направя да работи за мен - обръснах 1/5 от тях... Съответно цялата сребърна прелест лъсна, но не достатъчно, за да се получи ефект .. Обявявам лек бойкот на каната.., въпреки че... чувствам косата си много специална с нея. Мислех, че като обръсна най-побелелите участъци ще получа интересна комбинация на мед и сребро... Е... не всичко се получава, както сме го замислили, но съм щастлива, че преборих съвсем разумните задръжки и се засилих към някаква промяна.
Сега се стремя да се фокусирам върху едно нещо - най-важното е да върна искрата - в очите си, в сърцето си, в утробата си... Точно сега гледам един огнено червен зачатък на изгрев, природата, гледките, водата... винаги са ми помагали!

Обичайте се момичета, за да ви заобича и животът!

Последна редакция: пт, 17 юли 2026, 05:42 от Лебед

# 467
Здравейте, имате ли опит какво се случва, ако за вечеря към печено пилешко добавите и зеленчук като домати и краставици например? Стопира ли се отслабването?

# 468
Ария, не е ссъвсем по правилата, но мнократно тук сме стигали до съгласие, че малко зеленчук не е чак такава драма. Мисля, че и вторият вариант на Системата допускаше. Стига да не е обилна салата с дресинги и подобни.

# 469
Мерси, Лоритта, не е с дресинг, съвсем без нищо е, ама не е съвсем никакво количество зеленчук. Да речем, средно голям домат и два корнишона, с две долни бутчета на фраера.

Опитвам се да съм по правилата, с тази разлика, че и за закуска гледам да е здравословно. Пека си хляб, ако ще е сандвич, добавям обезмаслена извара и шунка ниска масленост. Или пък бананов кекс с подсладител вместо захар. Или скир с протеин и боровинки. Ей такива неща. Въпросът е, че за вечеря се опитвам да е салата с обезмаслено сирене, ама ей на, днес махнах сиренето и добавих пилешкото. Много ми се дояде. А съм в началото, не искам да съм тотал щета от самото начало.

Последна редакция: вт, 04 авг 2026, 20:29 от AriaNovaKaq

# 470
Ария, аз чисто месо не мога да ям така. Направо ми присяда. Но 2-3 листа салата, парче краставица няма да ме съборят. Някой път ям сурова чушка със сирене. Детинско е, но на мен ми харесва.

# 471
Да, и аз така. Не мога съвсем без нищо и затова избирам уж другите варианти, ама днес не успях Simple Smile Иначе часа за вечеря го спазвам, закуската е нищо вредно и се надявам да стане работата.

Какво е становището на авторката за протеина? Правя си сладолед на домашния уред - само прясно мляко и протеин на прах, с 1 с.л. йогурт. Дали ще стане към обяда? За десерт?

# 472
Не знам. Не съм правила така сладолед. Някоя по-опитна системка да каже. Но дори и да прегрешиш, човек си. Не е краят на света. Ще компенсираш със следващо хранене. Системата трябва да не ни натоварва. Да е приятна и лека. Точно в това е и успехът и.

# 473
.

Последна редакция: вт, 04 авг 2026, 21:02 от AriaNovaKaq

# 474
Здравейте, имате ли опит какво се случва, ако за вечеря към печено пилешко добавите и зеленчук като домати и краставици например? Стопира ли се отслабването?

Споделям МОЯ опит...
Ако се храниш съвестно до 18 часа, 3 пъти на ден с нормална храна / протеин, въглехидрат и мазнини /, ще отслабнеш.
Разбира се, без да прекаляваш със захар, тестено, пържено, колбаси, газирано...знаеш ги тези неща.
Според мен е недопустимо да не се възползваме от прелестните зеленчуци сега, а те са и нискокалорични!
Бутче с голяма салата, дори и подправена, е супер за вечеря. Нищо, че не е съвсем по правилата на Системата.
По-добре около Системата с години, т.е. винаги вечерята да е до 18 часа, отколкото стриктното и спазване за няколко месеца, и после юрууууууууш...и пак отново.

Последна редакция: ср, 05 авг 2026, 13:09 от demirche

Общи условия

Активация на акаунт