ЮНСКОТО детенце вече е голямо с малката муцунка ме нарича мамо

• 10 843
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте! Чета ви редовно, но за съжаление не успявам да пиша. Моят Анди вече е толкова подвижен, че нямам нито минута спокойна, но май токава си е зодията " Близнаци". Пълзи по същия начин като Борко на Дирдри вече от месец, повдига си дупето много рядко, но се изправя сам от 2 седмици. За първи път на шкафчето на телевизора, после в дървената кошара , а отскоро и в преносимата, която ползваме за игра. Заградила съм половината хол и съм го направила " деткси кът", където на воля да лази и да се изправя, но въпреки това не ни липснат синини и цицини по главичката.Казва "мама", когато е на зор-гладен е или има нужда от изваждане от кошарата и пускане на пода , или бибата  е изгубена. Притеснявам се, че е направо пристрастен към бибата. И аз се чудя как ще го задържа върху гърнето ( което още не съм купила),освен ако не го вържа за парното например  Grinning.

# 16
 :newsm78  С тези обеци,незнам.Аз самата не нося и си мисля ,че като порасне сама ще реши .А и ние имаме проблема с чешенето и дърпането на ушето когато заспиваме или ни се спи.Дори се бях притеснила по някое време,че го дърпа силно.Аз го бях решила,но ми трябваше още някои да ми каже-НЕ.  Naughty                                                                                  newsm46Приятни сънища на всички мами и бебоци!!!

# 17
Таталинка  Joy, ами остава и отпечатък, но тя определено няма нищо против. Заиграва си се нещо и си пее...и като ми замириши започвам да  no smile3501, викам бравоооооооо и така всеки път. Е, има и случаи да не и се стои на гърнето и я махам и след известно време пак я слагам.
За ушите... ще изчакам до на зима поне.
Пепи   bouquet
За навици ами доскоро си мислех, че има...но всяка седмица ми се струва че ги подменяме с някой нов newsm78. Иначе можем да заспиваме и без биба и пръстче въобще не търсим, но си имаме и моменти в които без биба не можем.
Люба, Лида...кой ще закрие темата днес hahaha не сте заспали нали??!

# 18
За гърнето,Алекс от 6 месечна не е акала в памперса.За мен детето си разбира много добре защо е на гърнето.Пример мога да дам,оня ден и дадох пюре от сливи,което я прокара,малко като разстройство,нито веднъж не се изака в памперса(ака 3-4 пъти на този ден,а тя по принцип ака веднъж на ден и не е в точно определен час).Според мен трябва да ги слагаме по от рано,но това си е моето лично мнение и аз правя точно това.С пишкането също пишка в гърнето ,но и в памперса,но ще се научим.И на нея си и става червено дупето като на маймунка,но обича да стои там и да си свърши работата,даже е имало моменти в които вечер и се е дохождало и е започвала да мрънка и докато не я сложа не е мирясвала.Може да ви е чудно и да мислите че си въобразявам,но аз мисля че тя си разбира и осъзнато си върши работата.
За пробиването на уши-мисля да изчакам понр да стане към 2 годинки и нещо,за сега според мен е прекалено рано.
За навика-ами ние заспиваме само ако я сложа на спалнята ,дам и малко водичка,легна до нея и я завия с юргана леко през глава,а от скоро и като я сложа да спи на една страна ако се разбуди и веднага се е унесла.
Мен ме чака гладене сега по нощите и ще ставам от компа иначе нищо няма да свърша.
  bouquet

# 19
За лазенето,ние изобщо не го можем а и никакво желание.Но много сме добри в изправянето и прави крачки мама или тати като я държат.
Мама,не казва,а само амаааааааааа(като иска нещо и е сърдита).Иначе вика дядя,айде,дай.
Стига от мен и Пепи пиши по-често,липсваш ни.

# 20
  • на брега на Дунав
Добър ден мамчета. Само да се запиша и после ще чета подробно, че ще отлитаме на раходка с децата. Пепи, благодаря за положения труд за оформянето на темичките. Винаги си много старателна  Hug
Чао за сега.    love001

# 21
Добро утро мили мами в този прекрасен съботен ден!!!!Най-накрая си свърших работата и ето ме при вас  bouquet. ..но то маи никой няма Sad  Усмивката ми стана в 8ч.( да не повярва човек) и сега прави пиистаааааа с проходилката  Joy и  гледа нещо да докопа без да я видя  Whistling 

# 22
Здравейте сладурки!

Пепи ... ти си знаеш .... страхотна си !  bouquet

Прекрасен ден се очертава и отправям призив към софийските мами да се съберем в парка.

За гърнето.
Не съм купила още и мисля тая седмица да й купя и да започнем да се запознаваме с този уред Simple Smile

За обеците.
Мисля скоро да й ги пробия ушетата, само дето май аз няма да мога да присъствам, че съм кашкавал пане Simple Smile майка ми ще я заведе и хоп готово. Аз харесвам бебчета с обички.

Моята бебка си няма навици .... особено за заспиването .... всеки път е различно и направо ме нерви с това. Много по- лесно е , ако си имаше някакъв приспивен ритуал, а тя си има разбуждащ такъв. Щом започне да се унася  започва да си търка очите и да се разсънва.... гадинка малка Simple Smile

Хайде чао ... до после

Ще ви чакам в парка

# 23
Здравейте  Peace

И ние се присъединяваме към мамите в парка Simple Smile Мама е тука и ще дойдем с нея  Hug
За навиците: Не мога да кажа, че Иванна все още има навици. Има неща който се случват почти всеки ден, но не мисля, че могат да се нарекът навици, а по- скоро необходимост Simple Smile
За пазенето: И ние сме на "пази сеееее". Не може да се вярва на презервативите, а за противозачатъчни мисля, че ми е рано.
За гърнето: Мисля да я слагам като навърши 10 месеца.
За обиците: Ще продупчим ушите на Иванна, но като стане по- голяма.

Е това е за сега   bouquet
Приятна разходка на всички и лек и слънчев ден  Hug

# 24
Па здравейте! Ние сме ок, днес Йоана ще я гледа прабаба й, та аз да ида на среща на класа-големи са ми очакванията и нямам търпение.
За обиците-аз много искам, ама док казва-опасно е, може да стане лошо
За навиците-Йоана никога не съм я приспивала и с това поне ми е много леко
Вече ни имитира като кашляме. И тя като кихне или кашля ме поглежда и казва А и си мисли че ни имитира както трябва. Вече се е научила да гали, ама не вика Оооо, а виа Ииии и те налага с все сила Joy hahaha
айде аз да зачезвам от тука и хубав ден

# 25
и от мен Hug

Ние ще сме цял ден на двора даже там хапваме вече... че започваме с оправянето на нашия етаж  .. (хе хе, на родителите ми етажа даже не се вижда от доматите - снимката е правена октомври Wink)че кой знай кога ще стане и ний да се нанесем в нашия си етаж ooooh! ...сигурно есента  Peace
В момента дядото пробива някаква дупка в тавана (чува се сигурно в центъра чак Wink), а малкия спи ли спи Mr. Green

Вчера садихме с малките грах, а днес ще садим чушлета
...ох, ще бягам, че Вики цял ден бяга след

Желая ви приятен ден, изпълнен с много усмивки  bouquet

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 19:06 от ДИдка БГ БанДИТКа

# 26
Здравеите, здравеите и от нас wavey. И при нас времето е пролетно и е страхотно. Много ни е сладко заглавието, за което мерси на Мимик, както и на Пепи thumbsup. Сега да се изкажа по темите:
За 4увал4ето - слагам я наи-редовно, за6тото запо4на да се върти като пумпал и даже го прави с такъв замах 4е се изправя по корем4е и се 4уди какво ли стана пък сега. От време на време я завивам и с тънко одеалце, като забележа 4е са и студени нослето или бузките. Никога не и завивам ръцете, или през глава Naughty, това за мен е строго забранено тъи като може беб4ето да се заду6и. Моята маимунка като си дръпне одеалото през главата и никога не знае после как да си го махне и мене много ме е страх.
За у6и4ките - и на Буби мисля да и ги пробивам, но към две годи6ната и възраст може би. Таталина не бях 4увала за тези то4ки то4но в меката 4аст на у6и4ките, все пак на булшинството деца им ги пробиват в детска възраст. Но може и да си права де, не съм сигурна Peace.
За гърненце - и ние о6те се помотваме и не сме се пробвали, но тия дни 6те взема да изкарам гърнето и 6те видим резултата. Претисняваме само 4е е без дръжки, а си е наи-обикновенно пластмасово гърненце, та 6те видим дали 6те се задържи на него. По принцип и Бубката не се нау4и да пълзи, но много добре се справя с кра4ките когато я държа за ръ4и4ките.
Дидкеееееее, много готина къ6турка имате бре, с радост да си я ползвате и само хубави мигове да имате в нея smile3521.
 Хаиде сега приятен ден от нас.
  bouquet

# 27
Записвам се само-че и аз съм видна уличница тия дни.........
А,на Пепита-хем ще и благодаря,хем ще и се карам-ми кажи,бе душко,че има нова тема......аз викам,че стке всички навън и затова нямам нови отговори Thinking

# 28
Здравейте пак !

аз се включвам да ви покажа няколко снимки от разходката днес.

а тук е с една юлска девойка и голяма битка за играчки си спретнаха Simple Smile

лека вечер от мен

# 29
  • на брега на Дунав
Дидка, благородно ви завиждам за къщичката. Дано си я оправите скоро и да си живеете много щастливо там всички  Hug.
Валкирия много голямо детенце си имаш вече. Сладка буболечка   love001.
Така .... за пробиването на ушенцата, аз на Сами за сега няма да пробивам   Joy. Мога да говоря само за Еми, тя все още няма обеци. Като беше бебе не исках за да не си направи беля като си разкъса ушенцето нещо, но всъщност и най-вече исках да стане достатъчно голяма сама да реши да си ги пробие. Та сега тя вече разбира и е на дневен ред да се оборудваме и с тия екстри.
За гърнето: Ами пробвах пак, ама не става нашата работа. Сами седне ли на него и почва да плачка толкова жално, че не ми дава сърце да го мъча така. Така че няма да бързам за сега.  Peace
Не се сещам какво да пиша друго затова ще спра до тук. Лека вечер ви желая.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт