ЮНСКОТО детенце вече е голямо с малката муцунка ме нарича мамо

• 10 851
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Добро утро и от нас!
Бътерфлайче, ти кафенце не пиеш ли?Хайде аз да го сервирам тогава  kaffeetrmker_2

Сонка, голям сладур твоя Дими бе  love001 Страшно са сладки в тези чорапогащници и прилепнали блузки, направо да ги схрускаш  Laughing

Люба, покрай случая с Емси и аз сега чак прочетох какво пък ти си изживяла. Дано вече юнака е по-добре!

Да ви кажа за НЕнаддаването. Миналия месец беше 10,500 кг, а сега е 10 кг точно Sad Иначе е 78 см. И аз се притеснявам, че е назад, но пък детето се чувства добре. Има ли някое друго бебе, което така да е "отслабнало"?

Табби, честито за приза!А котето е супер красиво!

Гери ди, писах ти ЛС, ама още нямам отговор. Защо ли newsm78

Добре дошла на новата мама  welcome

Хайде чао от мен и приятна разходка. Днес временцето е супер. Излизам към 11 ч. Ако иска някой да звънка / Елиа, Бътерфлай, Анни /

# 271
Добрютрю, мамета!
Подкрепям Таталина за кърмата. Не капете кърма в очите, ако не искате да влошите положението.

# 272
  • Den Haag
Таби честито мила   bouquet, Ивана още по-хубавка е станала, а котката наистина е страхотна. Каква е мъжка или женска?

# 273
Добро утро и от нас  Hug  Hug  Hug
Отдавна не съм влизала,но не бях тук. Попрочитам по малко от време на време,но сега е такава радост вкъщи и не ми остава много време-не бях виждала малката принцеса от 10 дена и сега наваксвам....толкова се е променила Heart Eyes....
Горе прочетох за Божидар на mama iana....явно ние сме дебелаците на юнската група Embarassed на 9 месеца Райна е 10кг и 76 см., обожава да пълзи и да обикаля с проходилката, но мързела надделява над желанието и да ходи все още Rolling Eyes а и това дупе...лесно ли се вдига Laughing
ТАТА не спира да излиза от малките устнички, но за МАМА и дума не става   smile3515
Желая ви хубав и спокоен ден, и хубаво време за дълги разходки Hug
  bouquet

# 274
Добро утро, майчета!     bouquet

Слънце се опитва да се покаже, дано надделее, че ужасното време ни се отразява зле и на мен и на Стефи  Tired

Ина и Кая ( наистина чудесно име  Grinning ), добре сте ни дошли! Чакаме снимчици  Grinning

На Табиния съпруг  - честито  Hands Clap. Нека това да не е последния, спечелен конкурс. Таби полюбопитствах и разгледах албумчетата на Иванна, страхотни снимки и много добре уловени моменти открих там. Браво на съпруже! Котката е страхотна. Аз се отказах от домашни любимци, загубата им ми носи много мъка.

Млечко, и Стефи наддава бавно, но все пак наддава. За 4 месеца около 400-500 гр.

Любе, това с радиатора е неприятно наистина. Дано при Ивчо минава болката бързо и остане само асоциацията за ТОПЛО.

Мамчета, ваяите дечица потят ли се? СТефи се поти увасно много, хем е съвсем леко облечен - памучно боди или блузка с потник отдолу, ританки( все още ги предпочитам) и памучно леко панталонче. Никакви елеци и тем подобни.
И тази нощ мина с много ставане, будене, хем вечерята е солидна, но стигам до извода, че това е навик и докато не спра да кърмя ще е така. Вече мисля за отбиване.

Много слънце от мен и хубави разходки покрай него   sun sohappy

# 275
Здравеите МАцки!

Добре дошла , на мама Гу и бебе Кая ! Много готино име Simple Smile Можеш ли да ми кажеш дали означава нещо .... понеже мисля , че имаше някаква символика, но не помня каква?

Таби, благодаря за офертата за кърмата. За сега няма да се възползвам от нея , въпреки че една моя приятелка излекува с кърма хроничния конюктивит на мъжа си. А докато кърмеше и капеше на бебка кърма и в очичките и в нослето много добре се чувстваше детенце. Може и да не е полезно по принцип, но при тях видях поразителните качества на кърмата!

Кабранска, дано по- бързо му мине на Ивчо изгорената ръчичка, и дано да си е направил верните изводи от преживяното! Малко геройче е той! Колко зъба има вече ? Нали ни е първия "зъбатко" та ми стана любопитно!

Анни, моята бебка не се поти! Единствено на крачетата и ръчичките се поти. На главичката се поти само ако плаче легнала.... явно загрява Simple Smile

Лек и приятен ден ви желая момичета!

# 276
Здравейте   bouquet
Благодаря за милите думи и за приза на нашия татко Simple Smile Ще го носи със гордост  Peace
Та по този повод да почерпя

Пеперудке, котето се казва Фарси и е мъжко. Много си го обичаме и Иванна много му се радва ама той не се дава лесно  Naughty
Искам да ви се похваля, че Иванна вече лази и аз съм много щастлива, защото мислех, че няма да пролази никога  Joy
Няма да се съглася с Таталина и Ноел, защото на Иванна нищо не й стана, а напротив окото й се оправи. Аз също съм се консултирала и мнения различни, както по- всички останали въпроси  Thinking Всеки си решава, какво да прави и как да отглежда детето си и НЕ искам това да се превръща в поредния спор или скандал и за това слагам край...

Гледам, че времето е слънчево и май ще посетим парка днес  Praynig
Лек и усмихнат ден на всички вас   bouquet  bouquet  bouquet

# 277
  • Den Haag
Таби браво на Ивана  smile3501

Щом е мъжки котанчо да го вземем за мъж на нашата Карина  newsm03

# 278
 Tatalina, моето джипи/който е и педиатър по профсия, но се съм сигурна, че е добър педиатър/ ми каза -нищо му няма на детето. Плашел се не от слаби деца, а от дебелиуа според него това не било недохранено дете. Въпреки всичко не съм съгласна на 100 процента с него. Чудя се дали да не викна друг педиатър вкъщи и да се консултирам newsm78
А иначе ти видя режима му - не гладува. Спокоен е.... Ама освен да започна с каша, както казваш - малко поне да заякне.
И нашите крачета и вратле все са потни - въобще не го навличам и въпреки тове все си е потен. Ама той не се спира де...Свят да ти се завие, даже в играта си заспива, както и играе и заспал - в такива пози го намирам, че направо да паднеш...
Само така си заспива - по време на безконечното обикаляне прав по парапета на леглото. В сгъваемата кошара не спи - знае, че е за игра.
Направо тотално се депресирах, като прочетох как някои госпожици като Райна са 10 кила вече...Миличкият Божидар...Ще трябва момичетата да го пазят. Joy

# 279
Butterfly много е готина Карина, но Фарси е евнух  Embarassed Ако го приеме такъв става иначе  Mr. Green

# 280
 Здравейте!
Днес Руми става на 9 месеца /как лети времето само/, та по този повод влизам да почерпя   party023  party023 newsm38 beer2 Popcorn Misc Baby Bottle! Честити месечинки и на другите празнуващи бебчовци!
Мама Gu и бебе Кая  welcome, надявам се да ви е приятно при нас!
Да се отчетем и ние от днешната консултация - 9,100, 75 см. Пораснали  сме със 600 гр. за месец и половина и въпреки разтройството което ни мъчеше. Нашата педка ми вика да я слагам бебка в проходилка и да не слушам ортопеда, че я е забранил. Така щяла да заякне бебата. Не знам и аз се чудя вече кое е по-доброто за нея newsm78 newsm78.

# 281
Хм, и аз искам да питам за проходилката?! Аз я слагам от месец близо, но все ме е страх да не и се изкривят крачетата...нали е госпожица Laughing А иначе Райна е абсолютен дивак, не седи за секунда мирна, и ако не е проходилката ще е голяма трагедия-ред сълзи, ред сополи...няма как да я забавлявам, вече нищо не и е интересно....та се налага малко да седи в проходилката....и с нея е опасна де - ходи навсякаде, бърка навсякаде, намери единствената саксия вкъщи за много интересна, и рови в нея и разнася пръст....ужас   Crazy чудя се защо не ми работят зарядното и кабела на USB-то, а тя като ми види гърба и ходи да ги смуче....както казва мама-трудното свърши, започва страшното....  #Crazy

# 282
Здравейте,аз днед за малко да пропусна...че нещо не съм във форма-май се опитвам да се разболявам...но мога ли така да ви оставя/няма спасение от мен,ей Naughty/...
Честито на месечковците!!!Да са живи и здрави и много послушни!
Ние с изгорената ръчичка все още нямаме проблем-въпреки,че е цялата в мехури....нозасега явно не го боли...но да видим как ще е като почнат да се пукат...засега мажа с Дефламол и се надявам да няма усложнения...приготвила съм му и ръкавички/изрових бебешките,дето така и не ги ползвахме/,та като се пукнат балончетата да не се зъмърсят раните...Ако някой се сеща нещо друго да дава акъл........
mama_iana ,ние също сме от слабичките/но за сметка на това пък сме високи/, и не качваме по много.....но аз лично не се притеснявам....а и все пак сме още на кърма/въпреки,че и друго си хапваме с охота...и то доста добре/...и дано да няма пак реакции,но аз съм убедена,че има разлика в начина по-който качват децата на кърма и на АМ/лично мнение/.....според мен,щом детето е здраво,жизнено,физически активно и не търси да яде...няма проблем.....
Млечко ,аз скоро писах/ама не помня тук ли беше newsm78/,че Сами м/у 9 и 10-тия месец ми е свалил половин кг...но тогава проходи и при изразходването на повече енергия-съвсем нормално е да се горят и повече калории....та аз поне го намирам за нормално.А и то и децата ,като големите са различни типове,различна обмяна.....неможе всички да са еднакви и еднакво да качват.....Иначе и аз се радвам на пухкавки дечица....но пък не завиждам на мамите им/особенно като ги разнасят/
mama-Nana ,ние проходилката вече ще я прибираме/че отдавна не му е интересно в нея-но пък на мама и е лесно докато е вътре/...новата мода по нашия край е да се изправим и да я бутаме от външната страна....Иначе и при нас спиране няма-ето уж се надявах,че ще се осъзнае и ще бяга от радиатора...а днес цял ден все натам го тегли...и към готварската печка.....диване #Crazy
Котаците ви са страхотни,но ние сме се отказали от домашни животни на тоя етап/навремето имахме куче,заек и морско свинче/....но при наличието на тия двамцата-ще е голямо изпитание за животинкит  ooooh!.......
Добре дошли на мама Gu и бебе Кая  bouquet

# 283
Хм, и аз искам да питам за проходилката?! Аз я слагам от месец близо, но все ме е страх да не и се изкривят крачетата...нали е госпожица Laughing А иначе Райна е абсолютен дивак, не седи за секунда мирна, и ако не е проходилката ще е голяма трагедия-ред сълзи, ред сополи...няма как да я забавлявам, вече нищо не и е интересно....та се налага малко да седи в проходилката....и с нея е опасна де - ходи навсякаде, бърка навсякаде, намери единствената саксия вкъщи за много интересна, и рови в нея и разнася пръст....ужас   Crazy чудя се защо не ми работят зарядното и кабела на USB-то, а тя като ми види гърба и ходи да ги смуче....както казва мама-трудното свърши, започва страшното....  #Crazy
  Laughing  Laughing  Laughing

Незнам, чувам противоречиви мнения за проходилките, иначе и аз я слагам от около месец. Но за разлика от другите бебета нашата се тръшка в нея и не и е интересно вътре. Едно със сигурност съм убедена, че не са най-сигурното място, където могат да стоят децата, защото с очите си видях как  щеше  се преобърне или как телевизора  щеше да и падне отгоре. ooooh!

И аз да се присъединя към отбора на майките с пролазили деца. Hug Вече си мислех, че първо ще проходи и после ще пролази.

С яденето сме ужасно скарани и вече незнам, къде бъркам. Дано сега като изразходва повече енергия с пълзенето да и дойде апетита.  Thinking

# 284
Ето ни и нас  Mr. Green цял ден бяхме на гости в баща ми.Там беше и мойта сестра с племенника та падна горе долу игра  Party само дето Диди постоянно мрънкаше и все гледа къде съм да не ме изпусне  ooooh!Май май се почва ужасията почна да ме търси.
Млечко,Таталинка    bouquet
Анни и ние се потим ама малко.За разлика от теб аз малко си го навличам,което хич не е хубаво Naughty.От скоро го поразхвърлям де да несе изнежи пък много.
Мама-Нана и ние сме от отбора на Любето вече хич не ни е интересно в проходилката.Е за обръщането преди беше трудно ,но сега с наште скромни 10.500кг вече два пъти се преобръщаме  ooooh! Вчера и аз гледам нещо ми изписва на компа "не разпознава у-то" ,а то Димитър да вземе да лапне кабела на апарата  Money
Ще ви пожелаем лека и спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт