Последният печели - тема 3

• 13 853
  • 294
  •   2
Отговори
# 120
Пламен е супер умен. Както някой написа "той е ходеща енциклопедия'. Не знам такива хора как знаят толкова много. Как запомнят и помнят толкова неща. Сигурна съм, че само погледнат и прочетат нещо, и вече са го запомнили дълготрайно. Сигурна съм, че те владеят скоростното четене.
Имах такъв колега в университета. Беше много умен. Много бързо запомнеше и помнеше за дълго време информацията. Само  погеждаше и прочиташе, вече е запомнил всичко.
Това за мен е изключителна дарба.

# 121
Не става дума за недопускане, а за преценка в кое предаване да го позиционират. Видяхме, че има различни предавания в зависимост от способностите на играчите. Можеше да премери сили с куиз-отборни играчи например.
Определено трябваше да го поканят за играта за София и щеше да отвее другите, а не да гледаме почти всички от един единствен отбор - "Жълтата подводница", с много слабо представяне, които освен, че се тупат по гърдите, че са членове на Менса, нямат особени успехи и знания, както се и видя. Той играе в софийски куиз отбор и те са много добри.

# 122
  • София
Аз съм от тези, които се радват, че участва. Удоволствие е да го гледам. Да бие досегашния рекорд и да се откаже.

# 123
И аз предпочитам да гледам един добър играч, който знае какво прави, отколкото такива, които се пънкат и събират по 150 точки в трети кръг.

# 124
  • у нас
За "професионалните" куиз играчи като Пламен Младенов, повечето са със съмнителна работна заетост и вероятно разчитат на предаването да участват в повече епизоди, за да вземат някаква по-значима сума, и самите те не искат да се състезават срещу себеподобни, където може да им приключи участието набързо.
Какво значение има трудовата им заетост? Няма изискване да са на трудов договор, за да участват в предаването. Неуспорим факт е, че човекът знае, помни и има бърза и услужлива памет. Прави страхотна игра и ни забавлява със знанието си. Отнася се не само за Пламен, но и за останалите на това ниво.

# 125
За "професионалните" куиз играчи като Пламен Младенов, повечето са със съмнителна работна заетост и вероятно разчитат на предаването да участват в повече епизоди, за да вземат някаква по-значима сума, и самите те не искат да се състезават срещу себеподобни, където може да им приключи участието набързо.
Какво значение има трудовата им заетост? Няма изискване да са на трудов договор, за да участват в предаването. Неуспорим факт е, че човекът знае, помни и има бърза и услужлива памет. Прави страхотна игра и ни забавлява със знанието си. Отнася се не само за Пламен, но и за останалите на това ниво.

За мен няма значение, но оставам с впечатлението, че повечето доста мъгляво обясняват с какво се занимават - журналисти били, ама в момента пазарът на труда бил тежък, преди били еди-какви си, сега не се споменава... И очевидно разчитат на парите, които печелят от предавания и куиз състезания, повече, отколкото разчита на тях някой с постоянна работа, и съответно биха предпочели да направят максимален брой победи и да вземат повече пари, отколкото да играят срещу други елитни и да са чао след 1-2 победи.

# 126
  • у нас
Те и парите, когато победят, не са много. Ако разчитат само на тях.

# 127
Много се съмнявам Пламен да е мотивиран от хонорарите, специално от  тази игра. Може и го показва. Естествено е всички да се стремят да спечелят и да получат полагаемото. Това че не е в трудови правоотношения не значи, че лежи по цял ден. Има собствени проекти, по които работи, и с които се издържа. Знанията му са трупани с години, не ги придобива за тези участия. Познавам го от 21 години и още тогава знаеше много. Имаше участие в играта 10/64 и спечели 32000 лв., ако не се лъжа, преди 20 години.

# 128
Аз също харесвам Пламен и хора като него - знаещи и реагиращи адекватно. Не че не би ми било интересно да има интрига, но предпочитам да се състезават играчи, които са там заради играта, а не само да се покажат по телевизията. А част от куизърите определено не попадаха в тази категория.
Що се отнася до това, че той е трябвало да участва в т.нар. Шампионска лига, той не е имал такова право, защото към онзи момент нямаше нито една победа. Вероятно в бъдеще ще го видим и в такива съревнование.
Не смятам, че основният му стимул са парите, които са достатъчно малко, ако е вярно това, което се пише тук. Ако на всяко предаване се дават по 250 лв. или 300 лв. /не съм запомнила точно/, това означава 5000 лв. или 6000 лв. за 20 победи, от които ще му вземат и 10 % данък, т.е. значително по-малко от "Стани богат" например, където хора с малко знания и повече късмет ги вземат за едно предаване. Нека не забравяме колко усилия и концентрация трябват за 20 предавания.

# 129
Интересното, е че чак сега участва. Колегата Мартин участваше още в първите издания в края на 2020 г. Не участваше, обаче, в нито една от шампионските лиги и изобщо не повтори участието си в тази викторина. Защо и тяхната колежка от ГП Ради не се запише?

# 130
  • у нас
Нищо чудно да я гледаме и нея скоро.

# 131
С нетърпение очаквам днешния епизод. Ето, имаше и играчи от класа и Пламен пак победи. Може и бързината да му даде предимство, но стратегията му беше правилна.

# 132
  • София
Вчера се зарадвах, като видях Гавраил Янков на втора банка...но Пламен отново взе превес с отработеното вече натискане на бутона...и в трети кръг беше ясен изхода.

# 133
Включих някъде към края и не видях представянето. Мария къде е участвала? Позната ми е.

# 134
Добра игра беше. И трите играча бяха добри.

Общи условия

Активация на акаунт