Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 952
  • 809
  •   1
Отговори
# 240
Подкрепям ззрр. Аз бих посъветвала, ако имате възможност пуснете някои основни - D и някои витамини от групата B. Много често има и пакети и ще ви включат я желязо, селен калций, я нещо друго допълнително. Вижте ги как са и според мен пийте неща, от които имате нужда в оптимални дози. Преди приемах пробиотиците на Био гая с витамин Д и беше добре. Сега си пръскам на BetterYou спрей с витамин D и ми беше станал на много прилични нива, когато целях забременяване.

Ако се чудите какви витамини не е излишно и един щитовиден панел да се пусне да се изключи хашимото. За него в зависимост дали има хипо или хипер функция може селен и др. да се добавят.

Като цяло трябва да се внимава с добавките и да се приемат по-целенасочено и правилно, за кратки периоди от време.

# 241
Да Ви попитам , пиете ли някакви витамини, когато сте в криза?
Аз не ям никакви плодове и се чувствам много слаба и безсилна, та се чудя удачно ли е да се пият витамини , страхме е да не дразнят червата и те.

Подобно усещане е по-скоро от нисък хемоглобин. Колко ви е хемоглобина?
Защо не ядете плодове?
Може да ядете детски плодови пюрена или сама да си варите, печете и пасирате плодове без обелка. Да намаляват витамините, но пак са богати на витамини.
Сок от цвекло, морков, целина, ябълка как ви се отразява?

# 242
Подкрепям ззрр. Аз бих посъветвала, ако имате възможност пуснете някои основни - D и някои витамини от групата B. Много често има и пакети и ще ви включат я желязо, селен калций, я нещо друго допълнително. Вижте ги как са и според мен пийте неща, от които имате нужда в оптимални дози. Преди приемах пробиотиците на Био гая с витамин Д и беше добре. Сега си пръскам на BetterYou спрей с витамин D и ми беше станал на много прилични нива, когато целях забременяване.

Ако се чудите какви витамини не е излишно и един щитовиден панел да се пусне да се изключи хашимото. За него в зависимост дали има хипо или хипер функция може селен и др. да се добавят.

Като цяло трябва да се внимава с добавките и да се приемат по-целенасочено и правилно, за кратки периоди от време.
Есента съм изследвала Д3 и В12. Витамин Д3 беше малко ниско , но сега може още да е спаднал.
За щитовидна правих изследвания март и бяха наред.

# 243
Аз да с оплача пак. Вече трети ден по не знам колко пъти ме придвижва корема, сякаш ще ходя по голяма нужда, отивам,но излизат малко газове, изтича слуз и нищо. Нямам разстройство, храня се нормално, но не ходя по голяма нужда, освен няколко малки топчета колкото грахово зърно сутрин. Тази нощ почти не съм спала, събудих се в 2 часа и чак до четири ме напъваше, без нищо да излезе. Дали не съм се запушила нещо? Какво да взема?

# 244
То това с позиви, напъни и без резултат е типично за колит. Ама за какъв точно колит никой не казва.
Запушването не е ли спешно състояние? Силни болки, гадене, повръщане, тахикардия и т. н. ?

# 245
А от ког не си ходила до тоалетна?
Пробвала ли си един ден да си на салата и плодове т.е. на фибри. Не се ли отпускат червата да се изчистят?

И при мен положението рязко се влоши и вече си самопредписах Салофалк. Още след първия ден ми е по-добре.

# 246
И аз се мъча още. След всяко ядене подут корем и тежест. Взимам пробиотик и комфортекс. Те малко ми облекчават...но чувствам, че това е от нервност. Не е живот така...

# 247
То това с позиви, напъни и без резултат е типично за колит. Ама за какъв точно колит никой не казва.
Запушването не е ли спешно състояние? Силни болки, гадене, повръщане, тахикардия и т. н. ?

Не, боли ме само корема ниско долу, до яйчниците, сигурно от напъните. Нямам гадене или сърцебиене, ходя сутрин по малко, 3-4 топчета като грахово зърно. Като излязат газовете и слузта, веднага ми олеква, но след час пак.... Пратих мъжа ми да купува киви, да ме разхлаби. Не знам вече....

# 248
Ън, ми нещо Дуспаталин да отпусне ако има спазъм не става ли?

# 249
А защо киви? Тези семки не влошават ли колита?
Ако искаш меко разхлабване в аптеките има едни капсулки с алое. За запек са - много меко и леко утре ще си идеш до тоалетна.

Аз мисля, че се влоших от ягоди!

# 250
Ън, ми нещо Дуспаталин да отпусне ако има спазъм не става ли?

В момента взимам трибутин по схема, изписа ми го гастрото, когато ходих на контролен преглед преди 10 дни. Взимам и  мезим форте, щяло да ми раздвижда червата, така каза, като се оплаках. Изследванията ми са много добри за другите болести, но този колит направо ме съсипва.
Киви взимам за разхлабване, действа ми на мен. Ако ме заболи над пъпа по хода на дебелото черво, тогава ще му мисля.

# 251
Трибутина мен ме за пича. И мойте болки са ниско долу все едно яйчници. Верно не е живот това, постоянно да боли и да си подути.

# 252
А при мен оплакваниата са високо на корема, подува се но не долу а отстрани, в дясно се събира газ точно под ребрата, като потупам корема там кънти на кухо. Вече полудявам..

# 253
Да го спра ли този трибутин временно? Ох, боже, вече не знам какво да взимам...

# 254
  • под тепетата
https://www.youtube.com/watch?v=4KIYBJ-RRCs

И вечер се подслаждам с габровски пестил.

Общи условия

Активация на акаунт