Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 947
  • 809
  •   1
Отговори
# 255
Не знам какво да ти кажа. Аз така и не го допих. При мен се събират в ляво под ребрата+ болката долу и като скачам точно кънти, все едно вода клокочи вътре 😃

# 256
Не знам какво да ти кажа. Аз така и не го допих. При мен се събират в ляво под ребрата+ болката долу и като скачам точно кънти, все едно вода клокочи вътре 😃

Tчно така съм и аз! Чак ме е срам колко газове отделям! Но тази болка долу в ляво, така и не се разбра от какво е. То и с нея почна всичко де! Ти знаеш ли от какво е болката?

Ън, аз бих го спряла. За 3 дни да видя как е. Почвам пак и ако стигна до същото положение го бастисвам.
Майка ми си мери всяко лекарство с махало и уред и да ви кажа ако не послуша махалото - лекарството винаги и създава някакви странични ефекти.

# 257
А при мен газове не се отделят, отляво червото пука, отдясно се събира газ! И но в горната част на корема, болка имам само при натиск!

# 258
Не знам от какво е. Гастрото казва няма ти нищо. Ограничитела съм цели групи храни, но не мога да кажа от кое се подувам. Пия дуспаталин, бусколизин и пробиотик, но не помагат особено.

# 259
Не знам от какво е. Гастрото казва няма ти нищо. Ограничитела съм цели групи храни, но не мога да кажа от кое се подувам. Пия дуспаталин, бусколизин и пробиотик, но не помагат особено.
И при мен така, нищо не помага, колкото по ограничавам ядене, по ми е зле.

# 260
Аз бях спряла млечните, но пак си продължава. Гастрото ми каза на прегледа, че тия непоносимости не водят до сериозни проблеми. Все ми повтарят срдч, но не знам. Само да спре....

# 261
Aми и аз бях спирала млечните за 4-5 дена и никаква разлика. УЖ.
Пуснах си най-големите пакети за непоносимости и алергия и излезе, че имам много силна /последен възможен вариант/ непоносимост към млечни, яйца, боб и кокос. В крайна сметка уж спирайки млечните аз никога не съм спирала всички алергени. Заместила бях киселото мляко с кокосово.
Та спрях всички неща, към които имам непоносимости по теста и диарията спря без нищо.

# 262
Аз кисело мляко замени точно с кокосово, но нямам диария. Просто сей така започва едно бълбукане, подуване, газове.... Предимно като съм на работа, чудя се дали не е и от позата-седяща и нещо да се притиска. И предимно около ову се засилват и става нетърпимо.

# 263
И аз не ям кисело мляко, замених го с кокосово, много ми дразни другото и подува!

# 264
Аз кисело мляко замени точно с кокосово, но нямам диария. Просто сей така започва едно бълбукане, подуване, газове.... Предимно като съм на работа, чудя се дали не е и от позата-седяща и нещо да се притиска. И предимно около ову се засилват и става нетърпимо.

При мен е точно същото сега - нямам диария, но корема ми е подут, непрекъснато бълбука, имам постоянно газове и в същото излиза слуз. Спах до 3 часа и после се събудих, че ми беше тежко. И тази нощ ще прекарам във форума. Снощи изядох само два сухара, страх ме е да ям. Чудя се дали да изпия една смекта сутринта, може пък да спре бълбукането и слузта. Какво взимате при подуване и газове без диария?

# 265
  • под тепетата
Ментови капки, активен въглен.

# 266
  • Габрово
Здравейте отново
Преди време писах за моите проблеми - след направена лапароскопска операция на яйчниците ми започнаха проблемите с червата / на 5 март тази година/. Първо имах разстройство и след това започнах да ходя по 3-4 пъти кашави изпражнения.От 2 месеца ходя  по 2 пъти /мах 3 пъти/ до тоалетна ,но постоянно имам чувството ,че ми се ходи. Ходих на гастроентеролог - правиха ми колоноскопия и казаха СРЧ ,на ехото също казаха ,че няма проблеми,калпротектина ми е добре.Преди 15 дена докторката ме изпрати на изследване за гъбички .Оказа се ,че имам оскъден растеж на кандида.Изписа ми хапчета за 7 дена и след това да пия пробиотик. За тези 3 месеца съм пила сумати лекарства, но уви... никаква полза. Сега пия спазмомен +бутирин. На кръвните изследвания минала седмица се установи ,че имам дефицит на витамин Д и пия хапчета и за това
Това чувство за постоянни позиви за ходене по голяма нужда ме побърква.От 3 дена леко ме наболява корема в ляво от пъпа
Ставам все по нервна - не мога да спя и постоянно чувствам напрежение
Вече ми писна да ходя по доктори и да ми казват ,че съм добре ,а аз да не се чувствам ок
Някакви съвети?

# 267
Стефка, при мен след лапароскопия се получи същото. Коремния хирург каза, че при пипане около червото се получава пареза, сраствания. Отшумявало за 2-6 месеца...вероятно и при теб е така. Щом всичко е наред и няма страшни болести се успокой. Това ще повлияе положително и на червата и ще отшуми. Ако трябва вземи някйкво леко успокоително.

# 268
От доста време имах нормални изхождания. Днес съм ходила до тоалетна 6 пъти от сутринта. Тъмнокафяви са ми изпражненията от 2 месеца. Ходих при двама гастроентеролози, казаха, че били нормални и зависело от това, с какво съм се хранила. Но мен ме притеснява цветът им, не са черни, но са тъмнокафяви. Имам СРДЧ. Отдавна не бях имала разстройство, но днес се започна пак. Омръзна ми от лекари и изследвания.

# 269
  • Габрово
mimi.7299
ти оправили се ?

Общи условия

Активация на акаунт