Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 868
  • 809
  •   1
Отговори
# 270
Още не, но има облекчение!

# 271
От доста време имах нормални изхождания. Днес съм ходила до тоалетна 6 пъти от сутринта. Тъмнокафяви са ми изпражненията от 2 месеца. Ходих при двама гастроентеролози, казаха, че били нормални и зависело от това, с какво съм се хранила. Но мен ме притеснява цветът им, не са черни, но са тъмнокафяви. Имам СРДЧ. Отдавна не бях имала разстройство, но днес се започна пак. Омръзна ми от лекари и изследвания.

Всъщност нормалните изпражнения са тъмно кафеви. Светлите говорят за тревога или, че се храните с еднотипна, предимно въглехидратна храна като хляб, ориз, картофи, млечни, бяло месо. Минете на диета и за 24 часа ще станат светли.
Сега може да сте с диария по много причини вкл. ротавирус. Знаете пътя - пробиотик, диета, спиране на изхожданията с нещо като лопедиум е първата стъпка.

# 272
Много благодаря, Дорис, за съветите и успокоението!
Стомахон или ентерол да пия?

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 17:03 от jof

# 273
При мен газовете и бълбукането утихнаха, но все още не ми се яде нищо, подуването стои, а най- гадни са постоянните позиви за ходене по голяма нужда и изтичащата слуз в
 големи количества. Сутринта изкарах няколко топчета.

# 274
  • Габрово
И при мен бълбукането не е като в началото /преди беше по цял ден/ , но тези постоянни позиви за ходене до тоалетна ме побъркват и постоянно съм в стрес и напрежение
Кажете моля ,ако знаете някакви по леки успокоителни без рецепта ,че ми писна да ходя само по доктори. Да пробвам да пия нещо успокоително ,дано малко се успокоя и всичко премине. Мента,глог и валериан не ми действа

mimi.7299 - пиеш ли нещо. Аз изпих вече цяла аптека лекарства и не съм се оправила 3 месеца

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 18:44 от Stefka Ivanova 631903

# 275
Много благодаря, Дорис, за съветите и успокоението!
Стомахон или ентерол да пия?

Ами ентерол е един много изпитан пробиотик. Можете и да ги редувате. Ако имате нещо, което помните, че преди ви се е отразило добре - също. Аз съм на Прокомбо.

Диетата е водещата.

До всички, които имат постоянни позиви - Тазектана пробвали ли сте? Той за това помагал. На мен май ми дразни, но за някой е ок.

Ън, ти пробвала ли си да приемаш Зеолит? Не говоря за вода, а за прах зеолит в капсули. Според мен дори и на сила трябва да ядеш. Така си вредиш. Направи си меню и почвай - не чакай да имаш апетит.

Сега чакам да ми доставят Алое с мастик. Една жена много ми го похвали.

# 276
  • София
Няма леки успокоителни, които да действат. Единствено антидепресантите и, скоро научих - бензодиазепините. Дори има едно специално бензо + спазмолитик, Librax се казва, предназначено е за пептични язви и СРЧ. Не се продава тук. И двата вида лекарства идват с многото странични ефекти. Няма лесен избор.

# 277
Стефче и аз не съм се оправила, но първите два месеца след лапароскопията беше ад, не можех да хапна повече от три лъжички храна. Ставах като балон и все едно съм яла камъни. Изпих какво ли не, подобрение никакво. Постепенно ми стана малко по леко. В момента пия пробиотик и комфортекс. Не мога да кажа, че има голям ефект.
Успокоителни без рецепта няма. Имаше едно деанксит, уж най безобидно, но пак трябва рецепта, не зелена.
Установих, че много добре ми действа едно малко узо, затопля червата и отпуска...ама няма как да се пие всеки ден! 🤣

# 278
  • под тепетата
Или мента вечер Laughing Аз, дори когато изстина, ме удря в стомаха. Да ви разсмея - отидохме на море  и усещам болките в стомаха. Тръгнах сутринта в девет да търся мента по барчетата на плажа. Представям си как съм изглеждала - майка алкохоличка, придружена от детето си, си търси дозата сабахлян Stuck Out Tongue Closed Eyes
 И друг път съм споменавала, че често се спасявам и с торбичката с костилки от внука. Като я затопля и слагам на корема , изпускам газовете и ми олеква.

# 279
Ще трябва и аз да пробвам мента, и мен често освен черва ме боли и стомах!
А каква е тая торбичка с костилки?

# 280
  • под тепетата
Продават ги в ДМ и Лидл. Памучна торбичка, пълна с черешови костилки. Мяташ в МВ-то и затопляш. Дават ги за колики при бебетата.
 И за подути черва ме облекчава ментата, освен за стомаха.

# 281
На алкохол го обърнахме понеже, преди над 20 г немците на Албена си "лекуваха" стомах и махмурлук с Йегермайстер. Пила съм и аз 😁
Много билки има в него. Рецептата е тайна.

# 282
Здравейте! В фейсбук съм член в една група и там един господин сподели как се е излекувал от СРДЧ.
1. Ходене всеки ден по 7-10 хиляди крачки
2. Капки  Макс актив гастро.
3. Ябълков пектин.
Нищо от това не съм пробвала още, защото си довършвам лечението предписано ми от лекаря.
Ако няма ефект от него ще ги пробвам тези капки и пектин.
За ходенето е ясно ,че няма да ми навреди .
Хубав ден на всички и успех!

# 283
За пектина сме писали в предните теми. Ако не бъркам. Може и в темите за гастрит да е било. Години съм пила. Полза имах от този:

Играчка е разтварянето. На хапчета няма това действие. Поне от моя опит. А и е доста по-слаб, дори в дози от 6 таблетки дневно.

# 284
  • София
А не може ли да се сложи в смути? Пектинът е пребиотик и може би поради това влияе добре. Аз моите черва ги оправих след като започнах да си правя домашно растително мляко, в което слагам ксантан/гуар, също пребиотици. Не знам дали е само заради това, но четох някъде такава успешна история и направих обратната връзка.

Общи условия

Активация на акаунт