Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 448
  • 809
  •   1
Отговори
# 510
На намирам актуална тема за полип на дебелото черво, само стари теми има, и затова пиша в тази. Значи гастроентерологът, който ми премахна полип по време на колоноскопия каза, да отида на преглед само ако имам оплаквания. Не ми каза, да правя контролна колоноскопия.
 Няма часове за него и скоро ходих при друга гастроентероложка. Тя ми каза, ако две изследвания са наред, няма нужда засега от контролна колоноскопия. Пусна ми фекален калпротектин и туморен маркер М2-PK. 
Резултатите ми са наред.
Преди да направя колоноскопията, 3-4 години имах бълбукане и къркорене на червата, особено нощем, слуз която мислех, че е от хемороиди.
  Ходила съм на лекари, но изписваха само дуспаталин и еспумизан, билкови комфортекс... с временен ефект.
   Най-накрая намерих лекар, който каза че СРДЧ има причина и трябва да се открие причината.
 Изследвах по негово предписание всякакви бактерии, гъбички и хранителни непоносимости - лактозна, фруктозна , DAO хистамин. Но плащах всичко, не е по здравна каса. С картата на допълнителното здравно осигуряване ми възстановиха някои разходи.
Благодаря за споделеното!
Сега на какво лечение сте, след установеното СРДЧ и какви са симптомите Ви?
От тези изследвания за гъбички,бактерии и непоносимости какво излезе?

# 511
На никакво лечение не съм сега. Имала съм симптоми на СРДЧ, но причината е била полип в дебелото черво. Отстранен е  полипа и след това нямам оплаквания. От изследванията през 2023 г. излезе и хеликобактер, излекуван вече. И лактозна непоносимост.
Останалите изследвания бяха наред - за кандида в червата, за бактерия клостридиум и др. бяха отрицателни.

# 512
На никакво лечение не съм сега. Имала съм симптоми на СРДЧ, но причината е била полип в дебелото черво. Отстранен е  полипа и след това нямам оплаквания. От изследванията през 2023 г. излезе и хеликобактер, излекуван вече. И лактозна непоносимост.
Останалите изследвания бяха наред - за кандида в червата, за бактерия клостридиум и др. бяха отрицателни.
Благодаря!
Хубав ден и здраве Ви пожелавам!

# 513
  • София
Когато има причина, не е СРЧ. Когато е наистина СРЧ, няма лечение, защото лекарите и учените още не са го открили.
Проблемът е, че никой лекар не иска да прави тестове, за да се открие/изключи причина и пациентът живее със страха, че му има нещо много лошо, което пък отключва симптомите. Като живееш със симптоми няколко месеца, нервната ти система става като на кучето на Павлов и ставаш абонат на гугъл и групите за взаимопомощ, което още повече влошава нещата.

# 514
[/quote

И от какво Ви минаха симптомите?Имахте ли кашави или тънки изхождания?

# 515
Да, имах кашави изпражнения. Мина ми, но  едновременно махнаха полип 8 мм и след това веднага лекувах и хеликобактера.

# 516
Полипът не дава кашави изпражнения, по скоро излекувания хеликобактер е помогнал!

# 517
Полипът не дава кашави изпражнения, по скоро излекувания хеликобактер е помогнал!

А,тънки изпражнения от какво може да са,от хеликобактерия?

# 518

А,тънки изпражнения от какво може да са,от хеликобактерия?
От всичко, от спазъм на червото, от нещо, което запушва там и излизат тънки, от фисура и от много други неща...

# 519
Мисля че от хемороиди може да са тънки.

# 520
Пуснах тема относно мои изследвания, която е отчасти свързана с проблемите, дискутирани тук. Ето я - www.bg-mamma.com/?topic=1801689. За да не я дублирам с питане тук, че е много дълго, бих се радвала, ако някой може да се включи там с мнение. Мерси! Simple Smile

# 521
А когато излизат отделни топчета, които са смачкани, все едно са минавали покрай някакво препятствие, от какво може да е - полип, хемороиди или нещо друго?

# 522
А когато излизат отделни топчета, които са смачкани, все едно са минавали покрай някакво препятствие, от какво може да е - полип, хемороиди или нещо друго?
За топчета тип барабонки съм чел за проблем с горните черва (ако мога така да го кажа) дванадесетопръстника и това след него.

# 523
Системно, или понякога се случва? Аз като хапвам по-сухи храни и се запичам и се е случвало понякога. Солети, бисквити най-много ми влияят така.

# 524
При мен се получава системно , като хронично е. Храната не влияе, защото обичайното ми меню е домашно сготвена храна , по-- течна, супи, с повече сос и подобни. Забелязвам, че се получава около времето, когато се появяват газове и слуз. Нещо по пътя на червата не работи добре, дано някой разбере къде е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт