Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 350
  • 809
  •   1
Отговори
# 120
Тези, които имат дискомфорт в ануса - спрете да се триете с хартия и само се мийте и подсушавайте с КЪРПА! Може да се изненадате, че нямате проблеми, а е реакция към избелителите на тоалетната хартия.
Първите дни си помогнете с цинков крем, като Судокрем.

# 121
Здравейте, някой да е пил
Газдеп или Ферзин - това са добавки за стомах

# 122
Газдеп помага, особено ако се приема както е посочено 15-30 минути преди ядене, но не очаквайте чудеса, т.е. пак е нужно някакво съобразяване с храната, но определено редуцира(не на 100%) симптомите на дискомфорт по време и след хранене.

С Ферзин нямам опит.

# 123
Момичета, ще гледам да бъда кратка. Имам проблеми със стомаха от вече почти 5 години...според мен първичния гастрит си го докарах от пиене на масло от риган, та го имайте предвид(е и от стрес, нооо мисля, че маслото просто преля чашата). Само споменавам.
Та сега още се боря с един специфичен рефлукс и нещо на червата, което не съм още гледала подробно, защото е от няма и година. Та нещата с болките в червата започват винаги така- жлъчна криза- болки зад ребрата и под тях,диария( еднократно) и после се почват местещи се болки от дясно по хода на дебелото черво. Като в един момент се локализират или отдясно на пъпа или точно в точката отдясно, която се показва за апеникса- т.е. малко по-надолу от пъпа пак от дясно. Сега ходила съм за тези болки при 2 гастроентероложки и 1 хирург. Предполагат СРЧ, ясно. Хируржката предложи и колоноскопия да направим. Въпроса е, че винаги когато започнат болките от дясно около пъпа и въобще по хода на дебелото черво от дясно, почва болка в скъвката в слабините, отпред на бедрото и в ставата Rolling Eyes Която може и от друго да е(боляли са ме стави и преди).
Въпроса е в синхрона с тези болки и се чудя колоноскопия ли да правя или по-скоро скенер с контраст(това за търсене на хроничен апендицит или някакво възпаление там). Някой имал ли е сходни оплаквания и да ми предложите лекар, който би имал идея,защото никой до сега не обръща внимание на тези симптоми в ставата Rolling Eyes Инак предходните болежки минаха преди 3 месеца, но сега от една смяна на кафе се появи жлъчната криза и останалото в горния ред. Weary Тъкмо малко спокойствие и отново пак Weary
Аз, но в ляво надолу към яйчника все едно. Но гинелози 2 на брой се кълнат, че кисти няма. Не знам какво е, на моменти е ужасно.

# 124
Здравейте имам тъпа болка в корема,газове, къркорене ,изтръпване на опашката в седнало положение усещам някакво напрежение в ануса като пълното.изптажненията са по кашави и с несмляна храна .Извинявам се за описанието. Дали е синдром на раздразненото черво

# 125
  • София
Здравейте имам тъпа болка в корема,газове, къркорене ,изтръпване на опашката в седнало положение усещам някакво напрежение в ануса като пълното.изптажненията са по кашави и с несмляна храна .Извинявам се за описанието. Дали е синдром на раздразненото черво
Ако лекар изключи заболяване, значи е СРЧ. Може да имаш и проблем с мускулите на тазовото дъно.

# 126
  • Габрово
Здравейте! Включвам се в темата ,защото от месец само ходя на доктори. Правиха ми бекръвна геникологична операция и три дена след това започнаха проблемите. Три дни имах разстройство - по точно воднисти изпражнениея.Пих ре-комфорт и разстойството спря , но сега ходя по 3-4 пъти до тоалетна ,като понякога изпражненията ми са кашави и имам чувство ,че все ми се ходи до тоалетна. Вече 3 пъти ходя на гастрентеролог. Първо пих 5 дена пробиотик + имодиум,след това 5 дена метронидазол  + пробиотика. След това пак само пробиотик 5 дена и сега пак пия за 5 дена метронидазол + пробиотик , но няма полза. Правих си изследване на Фекален калпротектин и е добре. Гастрото ме гледа на ехо и каза ,че всичко е наред, а на мен не ми е наред. Някой да е имал такива проблеми?

# 127
  • София
Здравейте! Включвам се в темата ,защото от месец само ходя на доктори. Правиха ми бекръвна геникологична операция и три дена след това започнаха проблемите. Три дни имах разстройство - по точно воднисти изпражнениея.Пих ре-комфорт и разстойството спря , но сега ходя по 3-4 пъти до тоалетна ,като понякога изпражненията ми са кашави и имам чувство ,че все ми се ходи до тоалетна. Вече 3 пъти ходя на гастрентеролог. Първо пих 5 дена пробиотик + имодиум,след това 5 дена метронидазол  + пробиотика. След това пак само пробиотик 5 дена и сега пак пия за 5 дена метронидазол + пробиотик , но няма полза. Правих си изследване на Фекален калпротектин и е добре. Гастрото ме гледа на ехо и каза ,че всичко е наред, а на мен не ми е наред. Някой да е имал такива проблеми?
От метронидазола най-вероятно. При операцията пи ли антибиотик? Може да е диария от антибиотик или друго лекарство.

# 128
Stefka, аз съм така. След лапароскопска гинекологична операция. При работа около дебелото черво и след такива интервенции хирурга каза, че се получават проблеми с него. Отшумявали за 6-8 месеца.

# 129
  • Габрово
mimi.7299    пиете ли нещо и как се справяте с това чувство за постоянно ходене до тоалетна?

# 130
Здравейте от известно време имам дискомфорт в корема , ходих на гастро той ме прати на КАТ на корем тъй като видя някакво удебеление на дебелото черво !Според доктора не е нещо притеснително но все пак препоръча колоноскопия , която ми предстои другата седмица!Притеснявам се все пак от какво може да е това !Някой сблъсквал се е с такова нещо.Прилагам снимка от резултатите от скенера!

# 131
mimi.7299    пиете ли нещо и как се справяте с това чувство за постоянно ходене до тоалетна?
Пих какво ли не пих, нищо не помага!

# 132
Искам да попитам нормално ли е след ядене на спаначена супа да имам промяна в изпражненията на следващия ден - в тях се виждаше непреработен спанак, бяха по-меки и на по-малки парченца (извинявам се за описанието) Вие хапвате ли зеленолистни с този проблем?

# 133
  • София
Момичета, не откривам в търсачката, какви изследвания от фецес се пускат при оплаквания от деб.черво. Знам за окултна кръв и калпротектин, вие какво още ще препоръчате? Благодаря.

# 134
Искам да попитам нормално ли е след ядене на спаначена супа да имам промяна в изпражненията на следващия ден - в тях се виждаше непреработен спанак, бяха по-меки и на по-малки парченца (извинявам се за описанието) Вие хапвате ли зеленолистни с този проблем?
Аз съм така с печени червени чушки.

Общи условия

Активация на акаунт