Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 804
  • 809
  •   1
Отговори
# 150
Мисля, че се повтарям но за Andi_B - след кофи и кофи пробиотици, внесени от цял свят - решението се оказа ПРОКОМБО. Кътам си го и благодаря на създателя му.
Ако нещата не се оправят с Прокомбо съм на Дуспаталин с Бутарен, после Тазектан, после оня турския Антибиотик за черва и си признавам, че ми помогна най много Салофалк /3 дни по 3 сашета от 5 гр./
Приемам Бианацид, Гастроцинаризин, Цинк - Карнозин.

Оказах се с непонсимост към млечни и яйца и заради тях стомаха ми е толкова зле. Тест за непоносимости го показа. За алергии бях ок.

Но и аз след антибиотик 3 дни за бронхит имах ужасна криза с червата.  Та така стигнах до Салофалака и от тогава - рахат
Аз пия в момента Прокомбо , но мисля че ме запича ,а може и да се лъжа , защото пия и алора . Вие имали ли сте такъв проблем докато пиете Прокомбо? Колко време го пихте - на описанието пише от 4 до 8 седмици? Салофалк е с рецепта и не мога да си го купя, но мисля че е добър , след колоноскопията ми го бяха изписали. Бих го пила пак обаче няма как да го купя.
Сигурно е време и аз да си направя изследвания за непоносимост.

# 151
От години пия "Super Enzymes" на "NOW". Simple Smile Някакъв огромен ефект не съм видяла, просто смятам, че с всяко хранене е добре да се приемат и определени ензими, колкото за храносмилателна помощ.
Аз, обаче, може и да не съм индикатор, защото не знам дали имам СРДЧ. Просто ви следя от интерес.
Излезе ми положително Метан-SIBO на скорошно изследване, а съм и с хроничен запек на практика през целия си живот. Може и СРДЧ да е това, де, не знам.

# 152
Ами аз пия 2-3 дни Прокомбо и съм ок. Защо да пия опаковки и дни?
При наличие, че диарията е отминала защо продължавате да го пиете?
По-добре минете на естествени пробиотици и пребиотици.

Салофалка ми го изписа личната. Няма ли да съдейства?

Не бих се доверила на ЧатГПТ за лечение, дори с ензими - той често си измисля и бълнува.

Гърне без похлупак, как си с килограмите? Имаш ли лош дъх? Имаш ли тест за непоносимоти?
Кой терапевт и как ще лекувате СИБО? Къде прави теста?

# 153
От 2-3 дни имам разстройство и запек едновременно, с много газове и слуз. Случва се за втори път, имах същото и през февруари, отмина само за 2 седмици някъде, но много ме напряга. Ако някой друг е имал това състояние моля да сподели как се справя, какво яде и какво друго освен пробиотици взима.

# 154
Здравейте, да попитам при СРДЧ може ле да има леко завишаване на калпротектин? Става въпрос за стойности 85.80 при нормални до 50, гранични 50-200 и силно завишени над 200.
Майка ми от 3 седмици сутрин е с разстройство, от което първоначално не можеше да стигне до тоалетната, мина на диета от ориз, картофи, препечен хляб и т.н и  разстройството продължава, но вече е по- слабо. През деня няма проблем. Но въпреки диетата вече 3 седмици е така.

Гастрото и пусна изследвания за паразити и калпротектин, калпротектина е 85.80. Могат да и направят колоноскопия чак след 5ти май и затова искам да питам тук дали тези стойности на калпротектин са притеснителни. Завишаването непременно ли означава образувание в червото?

Пропуснах да напиша, че от 2 години е с глутенова непоносимост,  но си спазва диетата много стриктно.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 10:22 от liiya

# 155
От 2-3 дни имам разстройство и запек едновременно, с много газове и слуз. Случва се за втори път, имах същото и през февруари, отмина само за 2 седмици някъде, но много ме напряга. Ако някой друг е имал това състояние моля да сподели как се справя, какво яде и какво друго освен пробиотици взима.

Всъщност имаш усещане, че ти се ходи до тоалетна както при диария - отиваш и нищо не излиза. А ако много се пънеш - е кашаво?
Това е за Тазектана. На мен ми изписаха 4 капсули дневно. И с Прокомбото още на следващия ден съм бомба.
И диета разбира се.

При мен се случва ако ям млечен продукт, но най брутално е ако ям кокосов йогурт.

# 156
При мен мъките продължават, след ядене подуване и тежест, лягам подута, събуждам се подута. След тоалетна ми олеква и до следващото ядене...! Коремът като го потупам кънти на кухо.

# 157
Аз в разни групи за стомашни проблеми, четох че препоръчват някакъв нов суплемент. Та си го закупих. Ето този:
https://www.google.com/search?sca_esv=4a60b909f51ea567&q=atr … bih=962&dpr=1 Две седмици го ползвам, уж съм добре. Но трябвлао месец два. Та инвестриам за сега. Стомаха ми е залепнал за гърба буквално, но не знам мога ли да кажа от него ли е. Тъкмо поръчах втора опакова и пак нови надежди. МНого пари да му се не знае, но пък ако помага, ще инвестирам, какъв избора имам. И мляко квася от онова уж специалното. Не знам дали и от него има ефект или всичко е комплексно. Гледам да ям до 4-5ч. вечер и после на другия ден към 11.

# 158
Аз в разни групи за стомашни проблеми, четох че препоръчват някакъв нов суплемент. Та си го закупих. Ето този:
https://www.google.com/search?sca_esv=4a60b909f51ea567&q=atranti … 912&bih=962&dpr=1 Две седмици го ползвам, уж съм добре. Но трябвлао месец два. Та инвестриам за сега. Стомаха ми е залепнал за гърба буквално, но не знам мога ли да кажа от него ли е. Тъкмо поръчах втора опакова и пак нови надежди. МНого пари да му се не знае, но пък ако помага, ще инвестирам, какъв избора имам. И мляко квася от онова уж специалното. Не знам дали и от него има ефект или всичко е комплексно. Гледам да ям до 4-5ч. вечер и после на другия ден към 11.
Екстракт от конски кестен ми излиза в линка.
Ако е това- доста надценен продукт купувате, има стотици алтернативи на пазара.

# 159
По повод на добавката Atrantil, аз пия трета седмица чай от джоджен, което е вид мента. Изпивам по 1 литър на ден. Добре се чуствам. Ако спазвам диета, стомахът ми е добре с него.

# 160
Ами дайте алтернатива. Всичко купувам, всичко пробвам, чай от мента пия с литрите и от джинджър. Редувам. Едното другото, лайка от време на време. Само и само да се чувствам добре. Аз за това не смея и да препоръчвам нищо, защото всеки е различен на един едно помага, на друг от същото не му е добре. От толкова прехвалени ферментирали зеленчуци, аз съм много зле след това. Обожавам кисело зеле, но после си плащам цената. Същото е и с кефир, а от камбуча направо ми прилошава. Не знам пък това нещо защо ми влияе така.

Ако има алтернатива на този конски кестен, дайте да я видим и други хора да пробват, защото едва ли всеки ще тръгне да дава по 40$ за суплемент.

# 161
Въйййй и аз пия камбуча и се чудя защо ми е зле на червата. Уж нали много я хвалят...

# 162
Аз че гъба въдих, че чайове купувах да я правя аз в нас. Пия една глътка и ме подкосява, сякаш съм изпила една чаша алкохол на екс. Много ми е зле от нея. Стомаха ми като се издуе, за минути. Плюс всички "хубавини" и захар вътре. Аз захар не консумирам. Но заради уж полезностите се прежалих. Махнах я. Въобще кисели, ферментирали истории абсурд. И есен като наложа трушиите с дива ферментация, пак така. Въобще не ми понасят, пък кой каквото ще да ми говори колко са полезни. От една единствена салата съм най-добре - зелената, която си хапваме с репички по традиция и то малко (шепичка най-много). Застройвам с ябълков оцет и зехтин. Никакви други дресинги, вкуснотии и модерни неща. Всякакви други разновидности от пакети, или по-водни, или с по-дебели листа, ставам като плондер от тях.

# 163
И аз значи я спирам...чудя се защо като пиина и се подувам. Ферментирали и кисели храни също не ми понасят! И кефирна гъба пих, и от нея файда не видях!

# 164
Спри я за малко ако искаш. ВИж как ще си. Може да не е от нея. Но може и да не ти влияе добре. Аз съм прибрала от зелевата чорба от киселото зеле 2 бутилки, за супичка. Да имам да правя през годината. ДОбавям в някои супи, че ни харесва. АМи не става за моя консумация. Корема ми издут, къркори. Разтройство нямам, но някаква слуз почва.

Общи условия

Активация на акаунт