Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 27 454
  • 809
  •   2
Отговори
# 750
Здравейте!
Моля за съвет, ако някой е изпадал в същата ситуация. От няколко дни имам странен дискомфорт в корема. Усещанията са като тежест, болка няма, като се усеща главно вдясно на нивото на пъпа и над него под гърдите. Газове почти нямам, сякаш червата ми къркорят повече от обикновеното. Усещам дискомфорт и в гърба. Всичко това най-много се усеща в седнало положение сякаш притискам нещо.. Последната седмица направих и някои промени като окончателно спиране на алкохола и стремеж към балансирано хранене. Да де ама вместо да се чувствам по-добре се чувствам зле. През нощта нямам симптоматика, ако е от значение. В понеделник на своя глава си пуснах ПКК, чернодробни ензими и липиден профил и резултатите са отлични. Но тези усещания ме побъркват и почвам сериозно да се притеснявам. Преди година имам и колоноскопия без отклонения. Ще посетя и гастро, но дотогава ще се радвам на мненията ви!

# 751
  • Варна
Жлъчка? Ако болката отива нагоре по гърба, под плешката.

# 752
  • София
Здравейте, може ли препоръка за добавка срещу сериозна констипация.

# 753
Здравейте, може ли препоръка за добавка срещу сериозна констипация.
Ле диече ербе!
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010002210?utm_term=&ut … FdIBoCbZcQAvD_BwE
При тежка констипация 3 хапчета преди лягане. Ако ти е силно ще регулираш постепенно до 2 или 1 преди лягане!

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 19:18 от mimi.7299

# 754
  • София
erna, това, което е придложила mimi.7299 наистина е много добро при констипация. На мен ми го предписа доктора при който ще правя Колоноскопия. Която всъщност ще е утре. Я споделете как приемахте очистителните? Във ВМА схемата е малко странна . От 17 до 19 ч се изпива едното количество.В деня на процедурата от 4.30 до 6.30 второто. Обаче....аз реших да ги пия у дома. И се чудя утре сутрин как ще стигна до болницата. 30 минути ми е. Дали ще е проблем да ги изпия по-рано?

# 755
erna, това, което е придложила mimi.7299 наистина е много добро при констипация. На мен ми го предписа доктора при който ще правя Колоноскопия. Която всъщност ще е утре. Я споделете как приемахте очистителните? Във ВМА схемата е малко странна . От 17 до 19 ч се изпива едното количество.В деня на процедурата от 4.30 до 6.30 второто. Обаче....аз реших да ги пия у дома. И се чудя утре сутрин как ще стигна до болницата. 30 минути ми е. Дали ще е проблем да ги изпия по-рано?
До към 8 ще си изпразнила червото, но по принцип не е проблем и да ги почнеш по рано! Аз го доизпих от 3 до 5 някъде и нямах проблем да стигна до болницата.
Стискам ти палци всичко да е наред!

# 756
  • София
Благодаря ви за споделеното.
Притесняваме наличието на сена.

# 757
Благодаря ви за споделеното.
Притесняваме наличието на сена.
Няма какво да те притеснява, гастроентеролозите го изписват. Ако искаш без сена може сироп Дуфалак.

# 758
В очистителното за колоноскопия ли има Сена? Малко странно ми звучи....

# 759
Не май, там си е химия. Сената се отнасяше за това, което препоръчаха за запек,  по-нагоре е - Ла диече ербе.

# 760
Здравейте! Не знам темата дали е за тук. От  доста време имах проблеми с корема, нямам правена колоноскопия но си мислят лекарите че раздразнено черво.
Сега тази седмица ми се натрупа доста умора и притеснение. Започна да ме боли ниско долу корема и ми подрани цикъла, болката си остана още, ноо вчера много се изнервих, ужасно много и съм под стрес и вчера освен че ниско долу ме боли ами започна много и стомаха да ме боли, главата ще ми се пръсне, цялото тяло все едно съм с висока температура а реално нямам и мноого ми се гади. Ужасно зле ми е, всичко боли и съм парцал а имам детенце. Случвало ли ви се е подобно нещо и как сте облекчавали тези болки в корем и стомах, както и постоянното чувство за гадене, не мога и да ям

# 761
MMTP, има такъв грип с гадене и болки в корема в момента. Лекувайте се като за вироза. Намерете кой да е поеме детето. Мерете Т, и понеделник на лекар да не изтървем спукан апендицит.

Момичета, тия дни ме боли много корема ниско долу и предимно в ляво! Усещането е все едно имаш контракции или болка при менструация. Чак кръста и таза отзад ме болят, Това от колита ли ще да е?
Прибрах се днес от работа и лежа на една топла възглавничка като наденичка, въртейки я от корема на гърба и сякаш поотпуска болката. Пак много газове. Ей сега си поръчах 3 чая за газове, че да знам от тях ли е всичката болка или не.

Та при вас има ли я тая болка все едно сте в цикъл от колита?

# 762
А какво пиете при такъв вирус

MMTP, има такъв грип с гадене и болки в корема в момента. Лекувайте се като за вироза. Намерете кой да е поеме детето. Мерете Т, и понеделник на лекар да не изтървем спукан апендицит.

Момичета, тия дни ме боли много корема ниско долу и предимно в ляво! Усещането е все едно имаш контракции или болка при менструация. Чак кръста и таза отзад ме болят, Това от колита ли ще да е?
Прибрах се днес от работа и лежа на една топла възглавничка като наденичка, въртейки я от корема на гърба и сякаш поотпуска болката. Пак много газове. Ей сега си поръчах 3 чая за газове, че да знам от тях ли е всичката болка или не.

Та при вас има ли я тая болка все едно сте в цикъл от колита?

# 763
Дорис, като съм надут корем и аз имам такава болка! От газове боли и кръста!

# 764
  • под тепетата
Активен въглен не ви ли помага в такива ситуации? И свещ?

Общи условия

Активация на акаунт