Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 27 462
  • 809
  •   1
Отговори
# 780
Аз също имам операция на матка. Положението се влоши драстично след това. И наистина болестта е свързана с главата и нервите. Да не говорим самият дискомфорт колко допълнително изнервя!

# 781
Ама да, то става като порочен кръг - особено, ако си хипохондрик. Като ме започнаха болките, стресът ми се увеличи значително, защото ме беше страх какво е. А съм си нервна по природа, постоянно съм в напрежение, дори и нищо да не го изисква, аз си го създавам, но не ми се пият антидепресанти. Иначе познат със СРДЧ се е пооправил с антидепресанти, не знам колко е дълготраен ефектът.

# 782
Според мен при секциото са ми поразместили това - онова. После са станали сраствания и вероятно и умерено ендометриоза. Болките ниско долу в ляво почнаха след секциото няколко месеца. Постепенно преминаха нагоре по червото.

# 783
Ама това много прилича на моята история, моя разрез е по Пфаненщил, който се ползва и за секцио. Вие как разбрахте за ендометриозата?

# 784
Според мен при секциото са ми поразместили това - онова. После са станали сраствания и вероятно и умерено ендометриоза. Болките ниско долу в ляво почнаха след секциото няколко месеца. Постепенно преминаха нагоре по червото.
Ти скоро ли ражда?
И АД пробвах, нито ми понесоха, нито имаше ефект. Аз също съм си нервна и тревожна по природа. Това ще ни довърши... 😃
ПП Цял живот ме лекуват с празоли...е веднъж да ми бяха помогнали поне. Да не кажа, че с тях положениет се влошава! Червата се надуват още повече и почва болка на три пръста от пъпа! Кошмар.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 21:44 от mimi.7299

# 785
Утре и аз ще купя иритаколин и го почвам. По този повод искам да питам иритаколин дали се пие само около кризите или е като превенция? Колко продължително може да се пие?
 Ако не помогне, гастрото ми връчи една кутия интеста от тия, ето ги носят дистрибуторите и каза  да пробвам и с тях. Общо взето ще пробваме всичко, дано нещо помогне. Ооооооохх....така ли ще се лекуваме? Поне черния дроб в момента е добре. Спукаха ми отново вена, от днес спря да ме боли и ще почвам да мъча нещо дали няма да помогне за болките, газовете, изтичането на слуз и бълбукането. Както и гаденето и подуването тоест гадния колит.

# 786
Ти скоро ли ражда?

Дъщеря ми е на 20 години Simple Smile
Проблемите постепенно се увеличиха и от 5 години никак не живея нормално. Все на диети и изключвам храни и се увивам от болки.

Вчера нали ви казах, че съм с криза. И си писах с ЧатГПТ и по негов съвет взех Спазмомен. Много добре ми дойде! Отпусна явно червата, кръста и много ми олекна. Обмислям да прасна един и вечерта.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 22:00 от the Дорис

# 787
Аз съм с колит. Единственото хапче, което ми помага за него е иритаколин. Пия го при нужда. Да е жива и здрава л.л ,тя ми го изписа, след посещения при гастроентеролози и какви ли не други лекарства, това е единственото, което ми помага.

# 788
Как го пиете тоз Иритаколин?

# 789
Утре и аз ще купя иритаколин и го почвам. По този повод искам да питам иритаколин дали се пие само около кризите или е като превенция? Колко продължително може да се пие?
 Ако не помогне, гастрото ми връчи една кутия интеста от тия, ето ги носят дистрибуторите и каза  да пробвам и с тях. Общо взето ще пробваме всичко, дано нещо помогне. Ооооооохх....така ли ще се лекуваме? Поне черния дроб в момента е добре. Спукаха ми отново вена, от днес спря да ме боли и ще почвам да мъча нещо дали няма да помогне за болките, газовете, изтичането на слуз и бълбукането. Както и гаденето и подуването тоест гадния колит.

При кой гастро беше и той ли ти предложи иритаколин?

# 790

При Вълчева, дето замести саватинова. Аз я питах и тя каза да започна с него. Но забрави да го напише в рецептата и не знам по колко и какв се пие, та питам тук.

# 791

При Вълчева, дето замести саватинова. Аз я питах и тя каза да започна с него. Но забрави да го напише в рецептата и не знам по колко и какв се пие, та питам тук.
Колоноскопия прави ли?

# 792
  • София
Ън, два пъти дневно се пие Иритаколин между или преди хранене.

# 793
Мерси за обяснението за приема на иритаколин. Дано помогне, има много добри отзиви за него.
Колоноскопия не съм правила още. Научих, че има и друг метод за прочистване, пие се малко вода вечерта и сутринта преди колоноскопията. Май го практикуват в Медлайн,но не съм сигурна. Ще проуча къде и дали наистина се прави, и да правя там. Иначе няма да е успешна колоноскопията и само ще се мъча с водата.междувременно ще пробвам иритаколин и други лекарства и добавки.

# 794
  • София
Интеста се пие минимум 3 месеца, за да разгърне действието си. Така ми каза док., а и в опаковката е написано.
На доста места вече казват за подготовка за колоноскопия едното прахче да се пие рано сутринта.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 16:28 от Skiorche

Общи условия

Активация на акаунт