💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 445
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Аз при първата бременност бях 2 х 1 Циклогест и 2 х 1 Дуфастон, тогава изобщо не съм изследвала прогестерона след трансфера.

В момента съм на 1 х Пролутекс и 2 х 1 Циклогест, пуснах за свое спокойствие при пускане на второто ЧХГ (било е 4-5 седмица) и беше над 40 ng/ml.

Стойностите варират изключително много спрямо момента на приема му, ако изследвате 1-2-3 часа след прием ще са много по-високи, спрямо по-късно изследване и обратно.

# 181
Вчера бях на преглед. Видяхме ембрионче и чухме пулс. Пусна ми и изследвания и каза да отида пак след три седмици. Каката ни е много развълнувана и иска да идва с мен на прегледите, но не ми се иска да гледа това с вагиналния ехограф, та от коя седмица започваха прегледите с корем, че нямам много спомени от преди 7 години ...

# 182
Май зависи от лекаря. Мен още от първия преглед (6г.с. + 3) ме гледа с коремен ехограф.

# 183
И от лекаря, и от уреда му... Последният път бях точно в 9 гс и висях страшно дълго време пред кабинета на лекаря да чакам за преглед. Много ми се пишкаше. На самия преглед пълния мехур пречеше да се види не знам си какво ясно, затова ме прегледаха през корема и всъщност най-хубавата ми снимка от този преглед е точно през корема. Според мен говорете с лекаря и ще се разберете.

# 184
Днес за първии път ме гледаха с коремен ехограф и съм 9+2 .

И малко ъпдейт ,днес ме изписаха нашарена с една камара инжекции , кървенето почти спря, не видяха отлепяне ...и в крайна сметка не разбрах от къде е това кървене....,всичко за сега е наред 🫶 ЩЕ пия дуфастон и но-шпа 3х1 поне още месец ...

Цитат на: Zzzaz

link=topic=1740318.msg49388975#msg49388975 date=1740841467
Вчера бях на преглед. Видяхме ембрионче и чухме пулс. Пусна ми и изследвания и каза да отида пак след три седмици. Каката ни е много развълнувана и иска да идва с мен на прегледите, но не ми се иска да гледа това с вагиналния ехограф, та от коя седмица започваха прегледите с корем, че нямам много спомени от преди 7 години ...

# 185
Здравейте момичет, имам питане как се справяте с прилошаването.... сутринта като стана не ми се гади не ми е лошо но по късно от деня направо все ми е лошо пия чайчета с лимонче, водичка дишам дълбоко и нищо..  моля ако има нещо помагащо споделете 🤣🤷‍♀️

# 186
Здравейте момичет, имам питане как се справяте с прилошаването.... сутринта като стана не ми се гади не ми е лошо но по късно от деня направо все ми е лошо пия чайчета с лимонче, водичка дишам дълбоко и нищо..  моля ако има нещо помагащо споделете 🤣🤷‍♀️

И аз съм така - сутрин, докато съм гладна всичко е ок, но след като ям става ужасно. Гади ми се, прилошава ми, стомахът ме върти и явно имам силен рефлукс, защото чак в гръдния кош ме стяга. Хем съм гладна, хем не ми де яде, хем като ям ми става ужасно зле.

# 187

И аз съм така - сутрин, докато съм гладна всичко е ок, но след като ям става ужасно. Гади ми се, прилошава ми, стомахът ме върти и явно имам силен рефлукс, защото чак в гръдния кош ме стяга. Хем съм гладна, хем не ми де яде, хем като ям ми става ужасно зле.
[/quote
Дажее нямам апетит аз ям по 1 път в деня то все ми прилошава чувствам се зле един горчив вкус в устата .
Нищо не ми се прави общо взето с една дума, изморена съм все... а имам и 2 деца за гледане 🐒

# 188
И аз съм много зле с прилошаването… не знам защо се бях обнадеждила, че не ми става лошо, но доста съм избързала. В момента съм 6гс +2 и от няколко дни е ужасно. Дори за вода като си помисля ми се гади.. ако имате някакви изпробвани съвети ще съм много благодарна. И до до коя седмица най - честно продължава това състояние 🙈

# 189
Мен пък точно обратното, изобщо не ми се гади, което силно ме притеснява. Всички пишете, че ви е ужасно гаденето, а при мен нищо. Не знам защо, но ако ми се гадеше щеше да ми е по-спокойно.
Иначе зацапването спря не знам от Утрогестана ли, от само себе си, но така ми е една идея по спокойно. Реших за сега да си дам почивка с тренировките.
За ФМ и БХС се спрях на Марковс, а за Пренателн лекарката ме насочи към CellGenetics. Не бяха първия ми избор, но са надявам всичко да е Ок с тях.

# 190
Мен пък точно обратното, изобщо не ми се гади, което силно ме притеснява. Всички пишете, че ви е ужасно гаденето, а при мен нищо. Не знам защо, но ако ми се гадеше щеше да ми е по-спокойно.

На мен също не ми се гади. Много рядко се случва, веднъж на няколко дни нещо да ми се догади и то в следствие на нещо. Всяка бременност е различна с различни симптоми.

# 191
При мен от няколко дни се появи много леко гадене, но не е постоянно. Заредила съм се с няколко големи пакета солети и хрупам когато усетя, че започва да ми се гади. По приложение съм точно 7г.с. днес. Другото е, че усещам постоянно отпадналост и все гледам да си полягам когато малчо не се катери по мен. Чакам понеделник с нетърпение вече!

# 192
Здравейте,
Включвам се и аз, днес влизам в 8 г.с. и нямам никакви симптоми Hug Вече бях на два прегледа, всичко е наред, с изключение на голямата ми миома, която на този етап просто ще наблюдаваме. Моят лекар препоръча през две седмици да правим прегледите. Някой друг с миома? Simple Smile
А иначе доста се чудех за липсата на симптоми, все чакам и чакам, но ето, че вече съм почти в края на втори месец и нищо. Само леко напрежение в гърдите, което се появи още след овулацията и дори не се е засилило, само при натиск го усещам. Също като че ли развих лека непоносимост към някакви храни, като месо например, грам не ми се дояжда... но не знам дали това не е от вълнението последните няколко седмици, винаги като съм развалнувана ми се отразява на апетита по подобен начин Grinning

# 193
На мен много ми се гади, направо не издържам на това постоянно гадене. Не съм повръщала още, обаче нищо не помага. Кажете ми вашите трикове и съвети, които ви помагат? В момента нищо не правя по цял ден, защото ми се гади и нямам сили за нищо.

# 194
И аз съм от "късметлийките" с гадене - целодневно! Не знам защо го наричат сутрешно, като далеч не е само такова.
Искам да отбележа, че при мен работи, това постоянно да подхапвам нещо - солетки, ябълка, бисквитки, кисело мляко.
Между 6 и 7 седмица бях най-зле. Сега съм в 7 г.с.+4 дни и е една идея по-добре положението. Поне не съм на легло.

Общи условия

Активация на акаунт