💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 463
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
И аз в 6-7г.с. бях най най-зле. Днес влизам в 10г.с. и има проблясъци, но от някои храни и особено от кафето много ми призлява. А като не пия кафе ме цепи глава... няма угода. Опъва ми в корема и днес усещам пак яйчниците и ще пия но шпа.

# 196
Аз днес съм в 9+1 гс, от три дена не съм имала сутрешно повръщане, а до миналата седмица си беше като ритуал. Добре, че поне гърдите ми са болезнени, че да имам някакви симптоми. Дори и умората вече не е толкова силна.
Бях на преглед в Петък, на видеозон вече си приличаше на мини бебе и някак все по-реално ми се виждат нещата . Днес си записах час за пренатален тест, тогава ще съм в 10+5 гс. Отделно се чудя: аз винаги съм се следяла на частно, сега се следя в Надежда, но се чудя дали да уведомя и Личния ми лекар за бремеността и какви всъщност прегледи ще ми се покриват през НЗОК? Имам си избран  АГ, която е по НЗОК, но се чудя за предимствата да се следя и на 2 места.

# 197
Аз днес съм в 9+1 гс, от три дена не съм имала сутрешно повръщане, а до миналата седмица си беше като ритуал. Добре, че поне гърдите ми са болезнени, че да имам някакви симптоми. Дори и умората вече не е толкова силна.
Бях на преглед в Петък, на видеозон вече си приличаше на мини бебе и някак все по-реално ми се виждат нещата . Днес си записах час за пренатален тест, тогава ще съм в 10+5 гс. Отделно се чудя: аз винаги съм се следяла на частно, сега се следя в Надежда, но се чудя дали да уведомя и Личния ми лекар за бремеността и какви всъщност прегледи ще ми се покриват през НЗОК? Имам си избран  АГ, която е по НЗОК, но се чудя за предимствата да се следя и на 2 места.

Не е ли рано за пренатален? Мен ме записаха за 12 г.с. И аз съм днес 9+1г.с.

# 198
Пренатален се прави след 10 гс, а биохимичен скрининг е в 12та седмица.

# 199
Ами не знам, моят доктор каза между 11-13та седмица и като звъннах за час е лабораторията ме питаха последна менструация и ми изчислиха 12г.с. и запазих час.

# 200
Здравейте,
Добре дошли на новите щастливки и безпроблемна бременност! Simple Smile

Днес съм 7г.с. + 6.
При мен гаденето се появи преди 3-4 дни, пия сутрин и вечер по 1 хапче Антиметил (основно на джинджифилова база) и когато е много зле - смуча едно хапче Emil.
При нужда - опитвам да подхапна някой крекер/ солета, за да успокои положението. Оказа се, че не харесвам чай от джинджифил.
В последната седмица при мисълта за месо (принципно го обожавам) или конкретни храни ми се гади, но това не пречи да съм гладна и да имам апетит 😂

И аз мисля да правя в 10-11 седмица пренатален тест просто за лично спокойствие.
Отделно проучвам за БХС и фетална морфология за 12 г.с. и май клоня към Марковск заради позитивните коментари и модерната техника.

Относно здравната каса - разбрах се с личната и ще ми даде направление. Ще избера лекарка при която да се следя по ЗК, за да ми прави основните изследвания и да ми дава болничен, отделно мисля да си ходя и на частни прегледи като се колебая между Надежда и Токуда (още не знам къде евентуално бих искала да родя).

# 201
Здравейте, момичета може ли да се присъединя при вас ?  Според приложението с което си следях МЦ термина ми е 05.11, но спиред мен в края октомври ще родя, защото си следях овулацията при АГ и беше с 4 дена по-рано доминантния фоликул.  😅
На 26.02 видях двете плътни чертички, но умишлено изчаках една седмица и утре ми е първия преглед за установяване. 
Това ми е втора бременност, имам момченце на 8 г. 
Желая на всички лека и безпроблемна бременност !

# 202
Здравейте!
Тези от вас, които ще правят пренатален тест, кой пакет си избрахте?
Аз чета и все още не мога да се спра на един вариант. Клоня към Vision или Панорама (засега Grinning)
Иначе за ФМ и БХС също искам в Марковс, може би при д-р Павлова.

# 203
Аз за пренаталния, мисля да се спра на пакет, който включва Тризомийте, тройните хромозоми, пол и микроделеции и дупликации. При CellGenetics е пакет Niptfy Celvia. Нямаме доказани генетични проблеми в семействата, та мисля че няма нужда от най-разширените пакети. А и до колкото разбрах само трите най-разпространени тризомии са с точност на резултата 99%, така де всичко останало не е толкова достоверно.
Иначе и на мен ми казаха след 10г.с, но мисля да е покрай ФМ 12 - 13г.с.

# 204
Добре дошли на новите бъдещи октомврийски мами! 🤗🩷💙

alina22, при кого се следиш в Надежда и по пакетите ЖК ли си? Аз предната бременност се следих успоредно докъм 5-6 месец на частно в Надежда и по ЗК при една млада докторка в Света София, която в последствие се оказа схемаджийка, та се отказах изобщо да търся друг АГ по ЗК и останах само в Надежда, което ми бе достатъчно. В периода на успоредното следене ми бе трудно да излизам от ситуация, че “това и това” вече ми е правено, за да не се налага да правя повторни изследвания през няколко дни или да нося на единия лекар изследвания, правени по задание на другия. Като се разпределят прегледите по ЖК и тези от ФМ, относително често ме гледаше лекар. Все пак, мисля да информирам до месец ЛЛ, защото пък от нея ползвах направления за разни специалисти инцидентно предния път и беше по-благосклонна, отделно по разни общи досиета, вероятно е добре да отрази това текущо състояние.

За гаденето и повръщането - храненето през  2-3 часа ме спасява мен. Иначе е ад. Малки количества храна, като аз съм основно на крем супи, бисквити какао с кисело мляко, спагети и пица. Солетите дразнят допълнително глада ми и става по-неприятно. Опитах и студен спрайт да пия, уж помагал, но не усетих облекчение.

Аз втората половина на месеца ще ходя на ранната ФМ + БХС и мисля тогава да консултирам с доктора дали да правя пренатален тест. Забелязвам, че за година-две тази практика изключително е набрала скорост, вие също сте изключително подготвени по темата, като бременеех 2023-та, тъкмо навлизаше по-разпознаваемо като тенденция.

# 205
Здравейте, отново,

днес бяха на преглед за установяване на сърдечна дейност и пулс на ембриона. Всичко е наред Слава Богу. Другата седмица пак съм на преглед, за да види колко е пораснал. Иначе се чувствам добре с изключение на ужасните киселини, които имам, но аз съм с рефлукс от години и ми назначиха Нексиум сутрин и вечер, дано помогне.

# 206
Аз не зная защо, но с тази бременност нещо съм много неспокойна. Имам едни неразположения заради щитовидната жлеза и ме напрягат допълнително - задух,стягане в гръдния кош и аритмии и ме изнервят допълнително. И от това лежане и стоене вкъщи само глупости мисля. Дано след няколко седмици съм по-добре и да мога да излизам навън, че малко да де разсея.

# 207
Емай, следя се при др Нели Димова, ние имаме дъъълга история с нея и съм много доволна като специалист и отношение към пациентите си. Между другото тя е майка на Анна Богданова от Токуда/Оскар (ФМ специалист) и ФМ ще си правя при др Богданова. Не съм по пакет още, не сме го говорили дори за сега. Май ще се водя официално на ЖК след ФМ 12 гс.

За пренателен избрах Cell genetics Niptify (celvia) по препоръка на АГ и други бременни, които знам че доооста са проучвали. Аз не съм се ровила кой знае колко. Grinning Днес като звъннах ми направи впечатление това изследване, което включва варианти в митохондриалните ДНК, което е свързано със слухови увреждания при прием на АБ от новоредени.

# 208
Много се колебая с този пренатален тест ... не дали да го правя, а къде??? Набелязала съм си  VISION+, Niptify
(Celvia) и NIFTY Pro® в Геника.
Какво ви е мнението?

# 209
Здравейте искам да ви попитам около 4 гес седмица бях болна с тем 37/8 пих Нурофен и прахчета тирафлу АБ
Клацит за 2 дни не знаех за бременноста на 6 гес седмица разбрах в момента съм 8 гес седмица и съм страшно притеснена воля за съвет 🙏

Общи условия

Активация на акаунт