💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 403
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Момичета,някоя от вас следяща се при Д-Р Светлана Петрова (Пловдив)?
Аз се бях насочила към нея, но в послествие реших при друг. Иначе съм и била пациентка няколко години и имам много хубави впечатления от нея.
Има ли конкретна причина за избора на друг АГ ,или посто така?
Извинявам се че така разпитвам но понеже аз съм се насочила към нея и имам записан час на с Март и затова
Родих първото си дете при мъжа и. След това започнах да ходя на контролни годишни прегледи при нея. Нещото заради което се разколебах да се следя при нея е , че се очертава проблемна бременост и реших да се следя и на частно при друг лекар. Прекалено много пациенти има и винаги се чака много,което не е проблем но когато влезнеш на преглед е много скорострелен и лично за мен това не е ок. Бих искала малко по-спокойно да преминават и да мога да задам всичките си въпроси и да ми се отговори без да се бърза. Затова по ЗК реших да се спра на друг лекар. Другата причина е, че не съм убедена че искам да раждам в Селена.

# 166
Здравейте,
Споделям, че тази сутрин изненадващо имах кафеникаво зацапване и набързо отидох да ме прегледат, оказа се, че всичко засега е наред, че е нормално от време на време да се получава подобно зацапване и видяхме как мига сърчицето на ембриончето (оставихме доплера за по-натам). Измериха го 7мм, а сакчето е 18 мм и ми казаха, че отговаря на 6+4, по приложение днес би трябвало да съм 7г.с. (по-късна овулация явно). Последният ми цикъл беше на 08.01.
Като симптоми - постоянно ми се спи (заспивам в 9:30 вечер), много лесно се задъхвам, често съм гладна, но пък същевременно и леко ми се гади.. подут корем със сигурност… но да чукна на дърво можеше да е и по-зле.
Следващият ми преглед е на 11.03.

Междувременно вече проучвам пренаталните кръвни тестове и лекар/клиника за първата фетална (живот и здраве)
Вие насочили ли сте се към тест/ фетална?

Тепърва ще проучвам и избирам следящ лекар и болница за раждане (София), но ми се струва супер сложно решение и има доста теми за четене 😂
Здравей! Относно ранната фетална морфология - на мен гинеколожката ми препоръча да отида в Оскар Клиник, защото там били с най-добрия софтуер, който много добре засичал рисковете (не мога да потвърдя, това съм чувала), но сигурно ще я направя и при д-р Чучумишев също Simple Smile

# 167
съжалявам за загубата ви! Аз също вчера бях приета в болница за аборт по медицински причини. Не се разви ембионче и се наложи да прекъсна бременността. Много тъжно!

За съжаление аз няма да стана мама октомври, днес прокървих обилно и изгубих бебето в 7г.с 2дни в къщи сам самичка. Имах кафеникаво зацапване от четвъртък, което казаха че е нормално от 7ма до 12та седмица. Бяха ми увеличили прогестероновите,но уви. Събота и неделя зацапването се увеличи. Днес на обед бях на преглед и се чу пулса и нямаше проблем, но следобед всичко излезе.Поплакахме си с моя мъж... Успех на всички!

# 168
съжалявам за загубата ви! Аз също вчера бях приета в болница за аборт по медицински причини. Не се разви ембионче и се наложи да прекъсна бременността. Много тъжно!

За съжаление аз няма да стана мама октомври, днес прокървих обилно и изгубих бебето в 7г.с 2дни в къщи сам самичка. Имах кафеникаво зацапване от четвъртък, което казаха че е нормално от 7ма до 12та седмица. Бяха ми увеличили прогестероновите,но уви. Събота и неделя зацапването се увеличи. Днес на обед бях на преглед и се чу пулса и нямаше проблем, но следобед всичко излезе.Поплакахме си с моя мъж... Успех на всички!

Съжалявам за загубата, бързо възстановяване. 😇
 Може ли да попитам в коя седмица точно финално констатираха това, защото и при мен се съмняват за кухо яйце и казаха,че ако до 7г.с не се появи ще се наложи аборт .

# 169
  • Благоевград
При мен октомври след инвитро около 6 гс се видя, че сакът е празен, но изчакахме още седмица, за да сме сигурни. Отделно ходих и на още едно мнение при лекар с изключително добра апаратура. Гледаха ме 4 пъти през няколко дни, за да са сигурни, че сакът е празен. При мен още от самото начало нямаше и жълтъчно мехурче. Но самото чхг още седмица след трансфер беше индикация за проблем, растеше по 20 единици на 48 часа.

# 170
Благодаря момичета за съпричастността , в 9та г.с. съм .... за сега всичко е наред

quoteauthor=Gerisitalink=topic=1740318.msg49382699#msg49382699 date=1740739566]

Здравейте ,аз вчера прокървих и ме приеха в болницата за задържане 😔 С бебчо всичко за сега е наред , на инжекции съм ,дано всичко мине без последствия ....
.
В коя седмица сте?
Стискам палци!
[/quote]

# 171
При мен се констатира липса на ембрион в 7 г. с., а след 5 дни отново се потвърди , че състоянието е без промяна и ме насочиха за аборт

Може ли да попитам в коя седмица точно финално констатираха това, защото и при мен се съмняват за кухо яйце и казаха,че ако до 7г.с не се появи ще се наложи аборт .

# 172
При мен се констатира липса на ембрион в 7 г. с., а след 5 дни отново се потвърди , че състоянието е без промяна и ме насочиха за аборт

Съжалявам за случилото се! Не се отчайвай.
Миналата година и аз бях така, но сега с тази бременност всичко е ок. ❤

# 173
Момичета, вашия прогестерон колко е? Аз съм 7+1 по приложение и е 41 nmol/l , така де почти на долната граница за 1 триместър и от четвъртък имам много минимално зацапване, даже по скоро бих казала че течението ми е много бледо розово. Лекарката ми предписа утрогестан 2х100 орално докато изчезне цвета след което вагинално 1х300. Имали ли сте такива проблеми? Иначе болката ми ниско долу от наподобяваща ПМС по-скоро запична да става като разпъваща мускилна и някак си и опашната кост да ме боли. Понеже ми е първа бременост дали трябва да е така?

# 174
Габин, нисък е. 41 nmol се равнява на на 12,89 ng, което е критично ниско, според мен.
На мен на 29,52 ng/l АГ каза че е ниско и ми увеличи утрогестана от 2х1 по 100 на 2х2.

# 175
Каква е логиката първо орално да се приема и после вагинално? При вагиналното приложение се усвоява много по-добре. Освен това се избягват страничните ефекти, които са си доста неприятни.

Аз не съм го изследвала моя, но АГ ми изписа за всеки случай Утрогестан 2 х 1 от 300мг вагинално.

# 176
Каква е логиката първо орално да се приема и после вагинално? При вагиналното приложение се усвоява много по-добре. Освен това се избягват страничните ефекти, които са си доста неприятни.

Аз не съм го изследвала моя, но АГ ми изписа за всеки случай Утрогестан 2 х 1 от 300мг вагинално.

Нямам представа защо първо орално, ще го проверя отново във вторник, за да видя дали се повишава.
Има ли възможност да се предозира с прогестерон?

# 177
Предозирането с прогестерон е трудно, защото той е естествен хормон, който тялото метаболизира и изхвърля. Дозата, която ви е предписана не е висока, че да се притеснявате от предозиране.

# 178
И аз съм на Утрогестан 3х200 мг. Вагинално. Имам леко кафеникаво течение, но док. на прегледа каза, че не вижда отлепване. Има пулс ембриона и си отговаря на 6 г.с. + 5 дни, колкото ми е и изчислението. Вика ме след 2 седмици да види, дали се развива ембриончето.

# 179
Втора ин витро бременност и досега след трансфер не съм изследвала никога прогестерон. Питала съм лекарката ми за това изследване и ми е казвала, че серумните нива в кръвта не отразяват адекватно нивата при ендометриума и винаги излизат по-ниски от реалните числа, което не означава, че има проблем.
Иначе вече намалявам по схема приема му.

Общи условия

Активация на акаунт