💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 355
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, на 23.02 бях на първи преглед, видя се само плодно сакче. Каза ми да отида следващата седмица и си запазих час за събота, вече трябва да видим ембрион и пулс. Притеснително ли е това, че все още не се вижда ембрион ? На прегледа ми казаха че съм 5г.с + 5дни. Първи ден на последна менструация 10.01.2025. Вие кога чухте пулса и пускали ли сте си изследвания?

# 121
Здравейте, на 23.02 бях на първи преглед, видя се само плодно сакче. Каза ми да отида следващата седмица и си запазих час за събота, вече трябва да видим ембрион и пулс. Притеснително ли е това, че все още не се вижда ембрион ? На прегледа ми казаха че съм 5г.с + 5дни. Първи ден на последна менструация 10.01.2025. Вие кога чухте пулса и пускали ли сте си изследвания?

Според мен не е притеснително. 5та седмица е доста рано все още. Аз бях в 5+1 и видяхме само гестационен сак с жълто мехурче. И на 6+6 вече видяхме ембрион с пулс.

# 122

На пета седмица видяхме само плодно сакче с жълто тяло. Пулса чухме миналата седмица - 7+3г.с. Рано е още, скоро ще чуете ❤️

# 123
Може да е била по-късна овулация. Прекалено рано е още за изводи как ще се развие бременността. Според мен си изчакай прегледа, няма какво друго да се направи.
Разбира се,че ще си чакам прегледа !

# 124
И аз съм с последна менструация на 10.01. Засега съм била само веднъж на преглед (17.02). Видя се сак с жълт. мехурче. АГ даже не коментира размери, г.с, и т.н. Каза след 2 седмици пак да отида, за да се види има ли ембрион и пулс. А дотогава да си пия фолиевата киселина Grinning Имам час чак за 6 март. Дните минават супер бавно. Neutral Face

# 125
Здравейте,
Споделям, че тази сутрин изненадващо имах кафеникаво зацапване и набързо отидох да ме прегледат, оказа се, че всичко засега е наред, че е нормално от време на време да се получава подобно зацапване и видяхме как мига сърчицето на ембриончето (оставихме доплера за по-натам). Измериха го 7мм, а сакчето е 18 мм и ми казаха, че отговаря на 6+4, по приложение днес би трябвало да съм 7г.с. (по-късна овулация явно). Последният ми цикъл беше на 08.01.
Като симптоми - постоянно ми се спи (заспивам в 9:30 вечер), много лесно се задъхвам, често съм гладна, но пък същевременно и леко ми се гади.. подут корем със сигурност… но да чукна на дърво можеше да е и по-зле.
Следващият ми преглед е на 11.03.

Междувременно вече проучвам пренаталните кръвни тестове и лекар/клиника за първата фетална (живот и здраве)
Вие насочили ли сте се към тест/ фетална?

Тепърва ще проучвам и избирам следящ лекар и болница за раждане (София), но ми се струва супер сложно решение и има доста теми за четене 😂

# 126
Има ли някоя от вас от Пловдив тук?

Аз днес правих втори уринарен тест за всеки случай, понеже първия ми беше с много бледа втора черта, въпреки че го правих на трети ден закъснение. Освен това, липсата на симптоми също леко ме притесни. Ами този път беше доста по-наситена и малко ми олекна, че поне ЧХГ расте. 

Аз останах доста доволна от проследяващия лекар от предната бременност, както и от израждащия и акушерката, така че този път отново ще им се доверя.

Стискам палци на всички, на които им предстои преглед скоро и да чуем силно тупкащи сърчица! ❤️

# 127
Има ли някоя от вас от Пловдив тук?

Аз днес правих втори уринарен тест за всеки случай, понеже първия ми беше с много бледа втора черта, въпреки че го правих на трети ден закъснение. Освен това, липсата на симптоми също леко ме притесни. Ами този път беше доста по-наситена и малко ми олекна, че поне ЧХГ расте. 

Аз останах доста доволна от проследяващия лекар от предната бременност, както и от израждащия и акушерката, така че този път отново ще им се доверя.

Стискам палци на всички, на които им предстои преглед скоро и да чуем силно тупкащи сърчица! ❤️

Аз съм от Пловдив .

# 128
Здравейте,
Споделям, че тази сутрин изненадващо имах кафеникаво зацапване и набързо отидох да ме прегледат, оказа се, че всичко засега е наред, че е нормално от време на време да се получава подобно зацапване и видяхме как мига сърчицето на ембриончето (оставихме доплера за по-натам). Измериха го 7мм, а сакчето е 18 мм и ми казаха, че отговаря на 6+4, по приложение днес би трябвало да съм 7г.с. (по-късна овулация явно). Последният ми цикъл беше на 08.01.
Като симптоми - постоянно ми се спи (заспивам в 9:30 вечер), много лесно се задъхвам, често съм гладна, но пък същевременно и леко ми се гади.. подут корем със сигурност… но да чукна на дърво можеше да е и по-зле.
Следващият ми преглед е на 11.03.

Междувременно вече проучвам пренаталните кръвни тестове и лекар/клиника за първата фетална (живот и здраве)
Вие насочили ли сте се към тест/ фетална?

Тепърва ще проучвам и избирам следящ лекар и болница за раждане (София), но ми се струва супер сложно решение и има доста теми за четене 😂
Пуснете си прогестерон. Аз бях с кафеникаво зацапване в 7г.с, всичко беше наред с бебето растеж,пулс,седмица. Но кафеникавото стана червеникаво и направих спонтанен аборт. Никой не ми беше взел под въпрос прогестерона. Нито пък се обърна внимание на клексана, който биех. Нито ме пратиха в болницата. Щом имате зацапване нещата от нормални могат да станат плачевни. И аз като вас гледах пренаталните тестове и доктори....

# 129
Стеримар е пак физиологичен разтвор, но под формата на спрей. На мен не ми действа отпушващо. Ползвах тетрисал, но чисто дезинфекциращо в случая Sad най си го обичам олинт за тази цел, но сега.... Sad
Габи, при 38 и нагоре го пия парацетамола. Сега го пих еднократно, в четвъртък ми се появиха симптоми, петък пих парацетамол, от тогава не съм вдигала температура. Но пък си имам яко секрети. Пробвах днес с хипертоничен разтвор, но еднократно и не мога да дам отзив.
От 4,5 дни съм с температура която стига до 38 .... страшна хрема със задушени нос и жълт гъст секрет и подкашлям.... за температурата ме посъветваха да пия парацетамол и аналгин ,не в големи количества но все си имам ...

# 130
Пуснете си прогестерон. Аз бях с кафеникаво зацапване в 7г.с, всичко беше наред с бебето растеж,пулс,седмица. Но кафеникавото стана червеникаво и направих спонтанен аборт. Никой не ми беше взел под въпрос прогестерона. Нито пък се обърна внимание на клексана, който биех. Нито ме пратиха в болницата. Щом имате зацапване нещата от нормални могат да станат плачевни. И аз като вас гледах пренаталните тестове и доктори....

Ужасно съжалявам, че при вас така са се развили нещата! Sad
Искрено благодаря за съвета!
Утре ще си пусна нови изследвания (преди малко повече от седмица го бях проверявала и беше 107 nmol/L (граници 31-141 за 1ви триместър).

# 131
А прогестерон 29,52 ng/ml ок ли е за първи триместър? (8+3 гс съм)

# 132
Добре е, да. Обикновено нивата на прогестерон през този период варират между 10 и 90 ng/ml (или 32 – 290 nmol/L).

# 133
Здравейте вече 5 ден съм със страшна хрема кашлица и вдигах температура до 38 .
В 7г.с съм по календар ... и от днес ми назначиха антибиотик много се притеснявам ... някоя от вас пила ли е антибиотик в тези седмици ?

# 134
Прави ли тест за грип преди антибиотика?

Общи условия

Активация на акаунт