💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 404
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
Записвам се и аз. В 6с+ 5 дни съм. Бях на преглед на 4ти и установиха бременност, следващият преглед е на 20.02. Датата за прегледа идва изключително бавно, а аз нямам търпение да чуем пулс.
На 25 години съм и имам един задържан аборт лятото на 2024. На терапия с фраксипарин съм от положителния тест.

# 31
Буквално след хранене и особено вечер едва дишам и изглеждам все едно съм в 6 месец 😃😫😫 храня се здравословно и доста често,като се има предвид,че преди да забременея се хранех по веднъж на ден и в момента организма ми е в шок от резките промени и съм качила 2кг а съм едва в 7гс… не знам натам как ще я карам с килограмите
Дано скоро се нормализират нещата, че отсега ми стягат дънките 😀

# 32
Здравейте, момичета и аз се пускам плахо в темата, тъй като съм с два спонтанни аборта миналата година.
На 37г. съм и имам едно момче, което ще направи 5 г. в март месец. По приложението съм 6с+2, термин 9 октомври. Аз бях вече на два прегледа, че много рано ми даде теста две черти седмица преди да ми закъснее. Преди седмица видяхме плодния сак и жълтото тяло, даже се видя още един плоден сак, като докторо каза на 17 февруари ще установим какво има един или два ембриона!  Надявам се всичко да е наред аз имам болки ниско особено, ако се ПРЕТОВАРЯ, не ме свърта на едно место, но сега взех да се пазя повече гледам да не върша много домакинска работа.
Пия ножпа, утрогестан и аспирин проект вечер, заради предишните аборти.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 18:22 от vanya_asenova87

# 33
Привет и от мен. Първа бременност ми е. В момента съм 6с и 5д, с термин 07.10. На 6с и 2д бях на преглед и видяхме и чухме сърчице, като ембриончето го измериха, че върви с 4 дни напред, тоест 6с и 6д. Имам записан час за 28.02 само да видим дали всичко е наред и за 25 март за първа фетална морфология. Нямам търпение. Първите седмици наистина сякаш не минават и времето е спряло…. Сутрин имам ужасно гадене и световъртеж, на утрогестан съм в малки дози, постоянно съм гладна и ми къркори корема. За жалост сега се разболях и ми е малко притеснено, но в този период е трудно да се опазиш, особено като ходиш на работа. Пожелавам успешен финал на всички😊

# 34
Привет на всички ! Включвам се с последна дата на цикъл 12 януари, имах запазен час за 20.02 за установяване на бремеността, но снощи получих кафеникаво зацапване и днес бях на преглед. Видя се сакче,отговарящо на 5с и 1д, точно колкото трябва да е. Изписаха ми утрогестан вагинално и витамин ц. Казаха ако всичко е нормално след 10 дена на преглед за сърдечен пулс.Стискам палци да спре това зацапване и да се получат нещата. Втора бременост ми е , но отне повече време от очакваното докато се случи.

# 35
Здравейте, момичета! С трепет се присъединявам и аз към темата. 🥰 С положителен тест съм от тази сутрин (5г.с.). По мои изчисления термина ми се пада 25.10. На 31 години съм, имам момченце на 9 месеца и половина, а това ми е трета бременност. Стискам силно палци на всяка една от нас за успешен и пухкав финал. 🥹 Все още нямам запазен час за преглед, мисля да изчакам до края на другата седмица.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 09:19 от zoya.

# 36
Записвам се и при вас, че съм с термин 30 септември, 8+1 съм като седмици. В понеделник ще съм на регулярен преглед, ще говорим вече за БХС и първия скрининг. Бременността ми е ин витро, имам и син на почти 2 г. Тази бременност започна с кървене, проблеми, но сега всичко е ок с изключение на гаденето.

# 37
Привет и от мен! На 41г съм, бременна съм след инвитро, първа бременност. На 14.02 бяхме на преглед и се установи бременност,като терминът ми е на 8.10. Чухме и сърчицето. Щастлива съм и нямам търпение до следващия преглед на 28ми. Симптоми имам но леки и честно да си призная се притеснявам. Имам умора, малко по-често ходя по малка нужда, гърдите много леко ме болят, яде ми се кисело и солено, когато се кашлям силно-усещам болка в двата яйчника. Общо взето са това. Това чакане е убийствено направо. А съм още в началото. Радвам се да споделяме информация. Лека бременност на всички и до финал.🤱

# 38
Моите симптоми също са доста леки и нямам никакво гадене, което не знам дали трябва да ме притеснява. Обикновено съм от хората, които доста лесно им става лошо от тежки миризми, четката за зъби, храна която не харесвам, а сега нищо. Най - изразено ми е общата отпадналост и някак все едно мускулите ме болят и определено усещам миризмите в пъти повече. Вие имате ли болки ниско долу наподобяващи ПМС? Моите са рядко, не много силни, но все пак ги има и не знам дали е нормално.

# 39
Моите симптоми също са доста леки и нямам никакво гадене, което не знам дали трябва да ме притеснява. Обикновено съм от хората, които доста лесно им става лошо от тежки миризми, четката за зъби, храна която не харесвам, а сега нищо. Най - изразено ми е общата отпадналост и някак все едно мускулите ме болят и определено усещам миризмите в пъти повече. Вие имате ли болки ниско долу наподобяващи ПМС? Моите са рядко, не много силни, но все пак ги има и не знам дали е нормално.

Имах по-силни придърпвания в пета и шеста седмица и ми изписаха но-шпа. Сега съм е осма седмица и са по-рядко. Нормално е, матката расте.

Привет и от мен! На 41г съм, бременна съм след инвитро, първа бременност. На 14.02 бяхме на преглед и се установи бременност,като терминът ми е на 8.10. Чухме и сърчицето. Щастлива съм и нямам търпение до следващия преглед на 28ми. Симптоми имам но леки и честно да си призная се притеснявам. Имам умора, малко по-често ходя по малка нужда, гърдите много леко ме болят, яде ми се кисело и солено, когато се кашлям силно-усещам болка в двата яйчника. Общо взето са това. Това чакане е убийствено направо. А съм още в началото. Радвам се да споделяме информация. Лека бременност на всички и до финал.🤱

Браво! Аз съм на 39г. с втора бременност, която сега е с малко по-силна симптоматика. Предполагам, че се дължи на щитовидната жлеза и с тези бушуващи сега хормони съвсем ме скапва.

# 40
При мен единствения симптом засега е, че изведнъж ми намаля кърмата и вече не му стига на малчо. Силно се надявам този път да ми се размине гаденето, защото не ми се мисли как ще се справя с пълзящо и катерещо се навсякъде бебе. 😅 През първата бременност в продължение на месец се бях сраснала с дивана, защото ми се гадеше целодневно и повръщах по няколко пъти на ден. Нито Антиметил, нито Иберогаст, нито джинджифилов чай помогна тогава. В крайна сметка ако се наложи, стига всичко да е наред с бебчо, бих минала отново през това.

# 41
При мен единствения симптом засега е, че изведнъж ми намаля кърмата и вече не му стига на малчо. Силно се надявам този път да ми се размине гаденето, защото не ми се мисли как ще се справя с пълзящо и катерещо се навсякъде бебе. 😅 През първата бременност в продължение на месец се бях сраснала с дивана, защото ми се гадеше целодневно и повръщах по няколко пъти на ден. Нито Антиметил, нито Иберогаст, нито джинджифилов чай помогна тогава. В крайна сметка ако се наложи, стига всичко да е наред с бебчо, бих минала отново през това.

И аз сега с тази бременност доста полежавам - гадно ми е цялостно. Имам едно прималяване и ме боли гастритно стомаха и от него и някакви бодежи имам в гръдния кош, които си имах отпреди заради щитовидната, но сега са доста силно изразени. Надявам се да не съм така всички месеци, че не ми се мисли.

# 42
Здравейте,
Включвам се и аз плахо - ПМ на 08.01, теоретичен термин 15.10. В 5 г.с. + 6 дни съм. Първа бременност, на 34 год., желано бебе - случи се от първия месец и ни изненада приятно.
Разбрах още на 06.02 с домашен тест, след което и ЧХГ - 50,8.
В събота (15.02)  ЧХГ ми беше 2 200, днес бях на преглед - видяхме сакче и ембрионче. Следващ преглед за пулс - на 11.03.

Междувременно си изследвах хормоните на щитовидната, т.к. знам, че TSH е важно при развитието на ембриона и се повишава при бременност. Всички ми бяха в  норма, само TSH ми беше над горна граница 5.12 при 4.22. Бях на преглед при ендокринолог и ми изписа Л-тироксин - 10 дни х 25 мг, после 20 дни х 50 мг и след първия месец - нов кръвен тест, за да проследим изменението. За първи триместър TSH трябва да е до 2.5. Най- вероятно ще пия Л-Тироксина до края на бременността.
Пия витамини Elevit, но гинеколожката ми препоръча следващите да са pregnacare.

Симптоми:
- имам подути и леко болезнени гърди.
- имам спазми ниско долу - изписаха ми ношпа 3 х 1 от 40 мг, ако не минат - 2 пъти по 1 от 80 мг.

Относно допустими лекарства за бременни (питах гинеколожката какво мога да пия):
- подуване - еспумизан
- запек - лактулоза/ дуфалак по 1 доза от предната вечер
- гърло - стрепсилс
- хрема - ЗИМ спрей
- температура - парацетамол до 4 таблетки от 500 мг на ден
- гадене - антиметил 2 х 2 (сутрин и вечер по 2 хапчета) или емил (по 1 при нужда - до 6 на де)

Допълнителна информация - документ за бременност пред работодател се издава след чуването на пулса (поне така ми казаха на днешния преглед).

Като приложения за следене - свалих си фея и pregnancy +, като платената версия на Фея позволява и таткото да бъде включен и да вижда информацията през неговия профил Simple Smile

Успех на всички ни и да гушкаме сладки и здрави бебенца преди Коледа! ♥

# 43
На работодателя може да се представи амбулаторен лист от преглед при известяване за бременност. Реално може да се направи по всяко едно време, въпрос на лична преценка е.

# 44
Към момичетата с втора или повече бременности:
Подут ли ви е корема? Аз сутрин съм ок, но към следобяд вече съм все едно в 5-ти месец когато бях бременна с дъщеря ми?!?
И друг въпрос към всички с излишни кг.:
Аз съм с около +10 кг. преди да забременея, които си мислех, че ще махна до лятото, но тази бременност ме изненада. Ходя на фитнес от 1/2 година и мисля да не спирам поне до към 8-ми месец. Някой с такъв опит?

Общи условия

Активация на акаунт