💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 272
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Аз ходя на фитнес от години. По време на предишната бременност тренирах с тежести до 38г.с., а в 39г.с. родих. Просто накрая тренировките ми бяха много леки и наблягах повече на разтягане и дихателни упражнения. Физическата активност ми се отразяваше супер на настроението и енергията, също така до последно не усетих болки нито в коленете, нито в кръста заради допълнителните килограми. Сега също планирам да продължа с тренировките докато мога, стига всичко да е наред с бременността.

Относно подуването на корема, не забелязвам да има разлика засега, може би е рано все още.

# 46
Моят корем също е изкючително подут в 5 г.с. Втора бременност ми е. С половинката сме решили да кажем на детето, родителите и колегите чак след първия преглед, който е в края на тази седмица, но е изключително трудно пазенето на тази тайна, гледам да ги избягвам даже, тъй като аз съм доста слаба и в момента стърчи само един корем и е трудно да се скрие.

# 47
Здравейте,  да се представя и аз на 35 г. съм с термин 11.10 и ми е втора бременност след инвитро. Имам момченце на 3 години и 5 месеца. Имам оплакване от киселини и голям апетит към вредни неща. Ще се боря с апетита си, защотото съм и с повече килограми.

# 48
И аз тренирам от доста време и не смятам да спра, за сега се чувствам добре след трвнировка, но намалих тежестите и интензитета. Нямам много излишни килограми, около 5кг. повече спрямо препоръчаните за височината ми, но се притеснявам заради инсулинова резистентност да не кача бързо. Та предпочитам да имам максимално движение.
Въпреки, че ми е първа и на мен корема ми е доста подут вечер.

# 49
Към момичетата с втора или повече бременности:
Подут ли ви е корема? Аз сутрин съм ок, но към следобяд вече съм все едно в 5-ти месец когато бях бременна с дъщеря ми?!?
И друг въпрос към всички с излишни кг.:
Аз съм с около +10 кг. преди да забременея, които си мислех, че ще махна до лятото, но тази бременност ме изненада. Ходя на фитнес от 1/2 година и мисля да не спирам поне до към 8-ми месец. Някой с такъв опит?

И моят се подува много от газове и съответно ме наболяват яйчниците, защото сякаш притискат докато излязат. С втора бременност съм и този път имам повече неприятни симптоми, както и силни киселини.

# 50
Моят корем също е подут постоянно, изпитвам зверски глад през час, хем съм гладна, хем ми се гади и трябва да хапна нещо и в същото време не ми се яде ,защото ми се гади, хем не знам какво точно ми се яде
.. тези хормони ще ме побъркат просто

Вие как контролирате апетита си? При мен не се получава, дори и да е в малки количества. След 30-60 мин все едно не съм яла нищо от вчера и започва пак гаденето..

Имате ли представа дали през цялата бременност е така?

# 51
Моят корем също е подут постоянно, изпитвам зверски глад през час, хем съм гладна, хем ми се гади и трябва да хапна нещо и в същото време не ми се яде ,защото ми се гади, хем не знам какво точно ми се яде
.. тези хормони ще ме побъркат просто

Вие как контролирате апетита си? При мен не се получава, дори и да е в малки количества. След 30-60 мин все едно не съм яла нищо от вчера и започва пак гаденето..

Имате ли представа дали през цялата бременност е така?

По абсолютно същия начин съм. Ям и все едно съм гладувала - гастритна болка и след 30 минути пак съм гладна, а не искам изобщо да ям. Както написах в няколко отговора, мен ме мъчи много стомахът в момента и не знам ако е така всички месеци как ще изкарам.

# 52
А с какво се храните, че да огладнявате след 30-60 Мин?

# 53
Аз се храня здравословно и в малки порции. Гледам да не преяждам.
От години съм на 1-2 хранения на ден и в момента е шок за организма ми постоянния глад и ядене

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 10:33 от DimitrovaM

# 54
Аз съм в средата на 5г.с. и не изпитвам за сега голям глад, особено от няколко дена ми е притеснено заради зацапването и да си призная насилвам се да ям. Иначе според мен е нормално към края на деня вече да е потдут корема.

# 55
Момичета аз съм 7 +5 в момента  и имам целодневно гадене от 2 седмици и от 3-4 дена  повръщам стабилно , каквото хапна.....направо е ужасно...нищо не помага....

# 56
На мен за гаденето ми влияе добре айрян, както и евкалиптови бонбони. Временно ми помагат

# 57
Здравейте, момичета! Пожелавам приказни следващи месеци на всяка от вас, по-лека лека да отшумяват неразположенията и да се наслаждаваме на бременеенето ❣

Плахо се присъединявам и аз, 7+3 г.с., термин - 08.10. Втора бременност, инвитро, живот и здраве разликата между двете дечица ще е точно 2 години. ☺

Аз съм с неприятните симптоми от замаяност, гадене и повръщане. Гади ми се буквално 24/7, повръщам 1-2 пъти на ден, след което имам период на около час-два, в които се чувствам добре. Антиметилът при мен изобщо не помага. Хапвам по малко, пиенето на вода ми е голям проблем. Не се чувствам подута, дори напротив - свалих 3 кг. от началото на бременността (а съм с поднормено тегло за ръста) и вече съм в килограмите от преди предходната бременност. 😅

В момента съм в отпуск по майчинство и се броя дните до отшумяване на симптомите, за да мога да съм по-ефективна в грижите към детето, понеже в момента голяма част от деня ми минава на леглото или дивана. 😔

Предната бременност изкарах работейки до последно, като отново почти до 4 месец бях с неразположения, така че и сега съм се настроила, че още месец поне ще е така. 😄

# 58
Имате ли болки като преди цикъл, момичета? Аз съм 7+2г.с. и само в началото имах, но днес пак се появиха и се притесних и си изтеглих часа вместо за 24.02. за утре. Нямам търпение да чуя сърчице и малко да се успокоя.

# 59
Имате ли болки като преди цикъл, момичета? Аз съм 7+2г.с. и само в началото имах, но днес пак се появиха и се притесних и си изтеглих часа вместо за 24.02. за утре. Нямам търпение да чуя сърчице и малко да се успокоя.
Да, аз имам. Точно като преди цикъл. Казаха ми,че мога да пия но-шпа максимум 3х2 ако не се чуствам добре.

Общи условия

Активация на акаунт